18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Challenge Tourin rankingvoitosta tulossa tiukka taistelu

Ruotsin Björn Åkesson pelaa ensi kaudella Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images

Challenge Tourin rahalistan 45 ensimmäistä ottavat toisistaan mittaa Omanissa keskiviikkona alkavassa Grand Final –turnauksessa. Erityinen mielenkiinto kohdistuu rankingin kärkisijoille, jossa neljällä pelaajalla on vielä mahdollisuus juhlia kiertueen kuninkuutta kaudella 2015.

Rankingin johdossa ennen päätösturnausta on Ricardo Gouveia, jolla on yksi voitto ja peräti kymmenen muuta Top 10 –sijoitusta. 24-vuotias portugalilainen on pelannut pitkin kautta luotettavasti, sillä hän on missannut cut-rajan vain kerran 19 pelaamassaan turnauksessa.

Välillä Gouveian kärjessä sivuuttanut Sebastian Gros, 25, on listalla toisena. Kaksi ykköstilaa haalinut ranskalainen voitti tällä kaudella Najeti Openin lisäksi Kazakstanin turnauksen, joka on Challenge Tourin rahakkain kisa. Yhteensä neljä kertaa viiden joukkoon sijoittuneen Grosin ja Gouveian ero rankingissa on vajaat 4000 euroa.

Borja Virto Astudillo, 24, sinetöi toissa viikolla Kiinassa pelatun Foshan Openin voitollaan korttinsa Euroopan kiertueelle kaudeksi 2016. Myös Slovakiassa voittanut Astudillo kirjautti tilastoihinsa neljä muuta Top 10 –sijoitusta. Jos Astudillo voittaa Omanissa ja Gouveia on korkeintaan kolmas, nousee espanjalainen samalla kauden rankingykköseksi.

Pienet, tosin varsin teoreettiset mahdollisuudet rankingin voittoon on myös Björn Åkessonilla, joka sijoittui Kiinan turnauksessa kakkoseksi. Jos Åkesson, 26, voittaa Grand Finalin, on hänen pahimpien kilpakumppaninsa sijoituttava kisan häntäpäähän, mikäli hän aikoo viedä enemmänkin tuliaisia Ruotsiin. Åkesson on rahalistalla 56 000 euroa Gouveiaa perässä.

Rankingin voittaja saa Omanissa kausiansioidensa päälle 30 000 euroa bonuspotin. Kakkoselle on luvassa 20 000 ja kolmanneksi sijoittuneelle 10 000 euroa.

Lopullisella rankingilla 15 ensimmäistä saa kortin ET:lle ensi kaudeksi. Äkessonin ohella toinen ruotsalainen, Jens Fahrbring (7:s) on käytännössä varma ”sarjanousija”. Tanskalaisittain tilanne on kutkuttava. Mads Søgaard, Joachim B. Hansen ja Jeff Winther ovat rankingissa sijoilla 16-18. Koko kolmikolla on loistava tilaisuus tehdä ratkaiseva liike Omanin turnauksessa, huonoimmassa tapauksessa heitä odottaa ensi viikolla pelattava ET:n karsintafinaali.

Suomalaisia ei Omanin turnaukseen yltänyt.Jaakko Mäkitalo oli rankingissa 60:s, parhaina saavutuksinaan Kenian ja Tsekin kisojen kuudes ja seitsemäs sija. Antti Ahokas oli 125:s. Molemmat pelaavat perjantaina käynnistyvissä ET:n toisen vaiheen karsintaturnauksissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)