25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Challenge Tourilla kovia nousuja

Floris de Vriesille voitto Italiassa oli uran ensimmäinen Challenge Tourilla. © Getty Images

Floris de Vriesin peli Mugello Tuscany Openin päätöskierroksella ei ollut vuorenvarmaa. Hollantilainen aloitti hyvin ja pelasi etuyhdeksikön yksi alle parin. Takayhdeksikön alku sujui niin ikään mallikkaasti, mutta bogit rei´illä 16 ja 17 tiputtivat de Vriesin takaa-ajajaksi. Viimeisellä reiällä onnistunut birdie päästi miehen vielä uusintaan Thorbjörn Olesenin kanssa. Uusinta ratkesi de Vriesin voittoon.

Tanskalainen Olesen pelasi päätöskierroksensa seitsemän alle parin. Olesen aloitti kierrokensa hyvin ja oli kolmen pelaamansa reiän jälkeen kaksi alle parin. Lyhyen suvantovaiheen jälkeen Andersen esitti todella vakuuttavan lopetuksen. Tanskalainen pelasi viimeiset viisi reikää neljä alle parin ja tuntui karkaavan kompuroivan de Vriesin tavoittamattomiin.

Mikko Korhosen tuloskunto Italiassa oli nousujohteista koko kisan ajan. Suomalainen päätti turnauksensa yhteistulokseen kuusi alle parin. Viimeinen kierros sujui viisi alle parin. Korhonen teki kierroksellaan kolme bogia, kuusi birdietä ja eaglen. Korhosen kierros oli päivän toiseksi paras.

Korhonen selvitti cutin kolmatta kertaa kauden aikana Challenge Tourilla. Korhosen tienestit aiemmista kisoista ovat oikeuttaneet rahalistalla 60. sijaan.

Floris de Vriesin kanssa johtoa kolmen kierroksen jälkeen jakanut Saksan Nicolas Meitinger pelasi yhden päivän huonoimmista turnauksista. Meitinger löi pallo kierroksellaan 76 kertaa, viisi yli parin. Johtopaikka vaihtui katkeraan sijoittumiseen nipin napin 20 parhaan joukossa.

Challenge Tourilla turnaus vielä auki

Nicolas Meitinger on sijoittunut kahdesti 10 parhaan joukkoon Challenge Tourilla. Sunnuntaina panokset ovat isommat ja saksalaisella on mahdollisuus täyspottiin.  &copy Getty Images

Nicolas Meitinger on sijoittunut kahdesti 10 parhaan joukkoon Challenge Tourilla. Sunnuntaina panokset ovat isommat ja saksalaisella on mahdollisuus täyspottiin. &copy Getty Images

Mugello Tuscany Openissa kärki pysyi samana kolmannen kierroksen jälkeen. Nicolas Meitinger ja Florisde Vries pelasivat lauantain kierroksensa pariin. Yhteistuloksella seitsemän alle parin olevan kaksikon kaula toisena olevaan Joel Sjöholm on yksi lyönti.

Kisan paras italialainen on edelleen Alessandro Tadini, joka on jaetulla seitsemännellä sijalla. Tadini pelasi kolmannen kierroksensa pariin. European Tourillakin voittanut italialainen Emanuele Canonica on tippunut jaetulle 16. sijalle.

Neljästä suomalaisesta cutin selvitti vain Mikko Korhonen. Korhonen on parantanut peliään kisan jokaisella kierroksella. Torstain kierroksensa Korhonen pelasi yksi yli parin, toisen kierroksensa pariin ja nousevan käyrän mukaisesti kolmas kierros sujui yksi alle parin. Tuplabogi ja kolme birdietä tehnyt Korhonen jakaa yhteistuloksella par sijaa 29.

Suomalaisilla synkeä päivä Challenge Torilla

Mikko Korhosen peli oli perjantaina suomalaisten parasta. Korhonen teki kaksi birdietä ja kaksi bogia.

Mikko Korhosen peli oli perjantaina suomalaisten parasta. Korhonen teki kaksi birdietä ja kaksi bogia.

Suomalaisista vain MikkoKorhonen korjasi puolivälin potin Challenge Tourin kisassa Italiassa. Korhonen oli ainut, joka selvitti cutin. Ensimmäisen kierroksensa suomalainen pelasi yksi yli parin ja perjantain kierroksensa pariin. Toisella kierroksellaan tasaisesta pelistään tunnettu Korhonen teki yhden birdien ja yhden bogin. Sijaluku kahden kierroksen jälkeen on 38:s.

Korhosella on matkaa kärkeen kisan puolivälissä kahdeksan lyöntiä. Kisaa johtavat Hollannin FlorisdeVries ja Saksan Nicolas Meitinger. Saksalainen pelasi päivän parhaan tuloksen, kuusi alle parin, jolla nousi 16 sijaa tuloslistalla. Kisan paras italialainen on Alessandro Tadini, joka on neljä alle parin. Emanuele Canonica pitää saapasmaan lippua korkealla ja jakaa 15. sijaa tuloksella kaksi alle alle parin.

Roope Kakko pelasi toisen kierroksensa viisi yli parin ja kahdella lyönnillä ulos viikonlopun kierroksilta. Kakko aloitti kierroksensa 10. reiältä ja teki heti ensimmäiselle reiälleen birdien. Seuraavalle kuitenkin syntyi tuplabogi. Viidennellä reiällään Kakko teki tuplaparin. Suomalainen kirjasi korttiinsa vielä neljä birdietä ja neljä bogia. Antti Ahokas pelasi toisen kierroksensa pariin. Kisan ensimmäinen kierros vaati kuitenkin kuusi lyöntiä paria enemmän, joten Ahokaskin karsiutui yhteistuloksella kuusi yli. Jaakko Mäkitalo pelasi Ahokasta lyönnin heikommin. Perjantaina Mäkitalo tekemään birdien kolmesti. Bogeja syntyi kuusi.

Ilari Ceder

Roope Kakolla kelpo avaus Italiassa

<a href=Roope Kakko osallistuu kauden 2010 kolmanteen Challenge Tourin kisaansa. Aiemmissa kisoissa Kakko on kerran päässyt viikonlopun kierroksille. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2010/05/08061222275150.jpg" width="460">

Roope Kakko osallistuu kauden 2010 kolmanteen Challenge Tourin kisaansa. Aiemmissa kisoissa Kakko on kerran päässyt viikonlopun kierroksille. &copy Getty Images

Neljästä suomalaispelaajasta RoopeKakko aloitti urakkansa Mugello Tuscany Openissa terävimmin. Kakko pelasi ensimmäisen kierroksensa pariin ja jakaa 28. sijaa. Kakko oli 10 reiän jälkeen kolme alle parin, mutta teki rei´ille 11-16 neljä bogia ja yhden birdien. Kisaa johtavat Javi Colomo ja Floris De Vries ovat neljä alle parin.
Mikko Korhonen pelasi ensimmäisen kierroksensa lyönnin Kakkoa kehnommin. Korhonen teki kierroksellaan kolme birdietä ja neljä bogia. Korhonen jakaa 40. sijaa. JaakkoMäkitalo pelasi kierroksensa neljä yli parin. Tuloksella 75 lohkeaa jaettu 90. sija. AnttiAhokas teki kierroksellaan kaksi tuplabogia, neljä bogia ja birdien. Seitsemän yli parin kierroksensa pelannut Ahokas jakaa torstain jälkeen sijaa 116.
Italialaisista kokenut Emanuele Canonica teki viisi birdietä, bogin ja tuplabogin. Kaksi alle parin kierrostaan oleva Canonica on seitsemäntenä. Vuonna 2005 Canonica voitti Johnnie Walker Championshipin.

Robert Dinwiddien yrittää ”molinareja”

Robert Dinwiddien ote kirposi kaudella 2009, eikä kortin uusiminen European Tourille onnistunut. Nälkää mantereen ykköskiertueelle nousemiseksi kuitenkin riittää.

Robert Dinwiddien ote kirposi kaudella 2009, eikä kortin uusiminen European Tourille onnistunut. Nälkää mantereen ykköskiertueelle nousemiseksi kuitenkin riittää.

Tasan kaksi vuotta sitten RobertDinwiddien karsiutuminen BMW PGA Championshipissa oli sinettiä vaille. Ensimmäinen kierros European Tourin kisassa oli sujunut heikosti, Dinwiddie oli lyönyt 78 kertaa ja toiselta kierrokselta vaadittaisiin parin alittamista rajusti. Englantilainen onnistui ja nöyryytti Wentworthin kenttää pelaamalla tuloksen 63. Loistavalla tuloksellaan Dinwiddie jakoi kentän historian parasta kierrostulosta. Kausi 2008 sujui hyvin, ja Dinwiddie oli kauden päätteeksi rahalistalla 72:s. Seuraava kausi sujui heikommin, eikä kortin uusiminen European Tourille enää onnistunut. Tällä kaudella Dinwiddie hakee vauhtia Challenge Tourilta.

Vauhtia takaisin European Tourille loikkaamiseen on kertynyt reilusti. Alkukaudesta Dinwiddie on pelannut kolmesti Challenge Tourin kilpailussa ja muutamassa pienemmässä European Tourin turnauksessa. Voittoja Challenge Tourilta on plakkarissa yksi ja sen tueksi yksi sijoittuminen viidenneksi. Dinwiddie johtaa CT:n rahalistaa reilulla 8 000 eurolla ennen maanmiestään CharlieFordia. Kun viime vuotiseen rahalistaan verrataan, Dinwiddien tarvitsee tienata tältä kaudelta noin 20 000 euroa lisää, jotta täysi pelioikeus European Tourille lohkeaisi kaudeksi 2011.
Robert Dinwiddie, Charlie Ford ja muut Challenge Tourin pelaajat starttaavat torstaina Mugello Tuscany Openissa. Firenzessä pelattava kisa on ensimmäinen Italiassa pelattavista kolmesta Challenge Tourin turnauksesta. Suomalaisista kisassa ovat mukana RoopeKakko, MikkoKorhonen ja JaakkoMäkitalo.

Suomalaisista parhaiten rahalistalla on sijoittunut Roope Kakko, joka on sijalla 45. Matkaa 20 parhaan joukkoon on tällä hetkellä kuutisen tuhatta euroa. Kakko on pelannut kauden 2010 aikana viidessä kilpailussa, ja neljästi kohtalona on ollut karsiutuminen. MikkoKorhonen on rahalistalla sijalla 60 ja Antti Ahokas löytyy listalta sijan 78 kohdalta. Mäkitalo starttaa kauden neljänteen Challenge Tourin kisaansa. Aikaisemmissa kisoissa nimen kohdalle on kirjattu cut, varsinkin ensimmäiset kierrokset ovat osoittautuneet Mäkitalolle tällä kaudella vaikeiksi.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje