[13][26]

[13][26]
Kilpagolf - PGA Tour

Bubba Watsonille uran ensimmäinen ykköstila PGA Tourilla

Bubba Watson (oik.) voitti, Scott Verplankille kakkostila oli jo 12:s, voittoja hänellä on viisi © Getty Images

Ensikertalaisvoittajat ovat viimeisten viikkojen aikana nousseet pääosiin PGA Tourilla. Bubba Watsonin ykköstila oli jo kuudes yhdeksän viimeisen kerran aikana. Kontrasti uusintaan päässeiden Scott Verplankin ja Corey Pavinin kanssa on hurja, vaikkei Watsonkaan mikään teinipoika 31-vuotiaana ole.

Hän nousi Tourille jo vuonna 2006, on pelannut 122 kisaa ja sijoittunut neljästi hopealle. Tavaramerkiksi on kuitenkin tullut aina kansaa innostava pitkälyöntisyys, PGA Tourilla Watson on noussut kotikutoisella swingillaan ykköseksi jaardeja mitatessa. Vertailun vuoksi, Travelers Championshipissa tilastot kertovat Watsonin lyöneen noin 53 metriä pidempiä avauksi kuin Corey Pavin.

Neljännen kierroksen päätösreiällä Watson pyssytti 360 metrisen avauksen griinin kanttiin, edellisessä ryhmässä Pavinin lyönnillä oli mittaa noin 140 metriä vähemmän.

”Pyhitän tämän voiton vanhemmilleni, erityisesti isälleni jota ilman minä en olisi mitään”, kyyneliin asti liikuttunut Watson sai soperrettya David Fehertyn tekemässä TV-haastattelussa.

Sunnuntain viimeisessä parissa Justin Rose-Ben Curtis tultiin viimeisiä reikiä varsin vaitonaisesti. Voittotaiston piti olla heidän välisensä, molemmat sähläsivät rajusti. Varsinkin Rose jolle toinen perättäinen ykköstila olisi ollut valtava näyttö Ryder Cupia silmälläpitäen. Ensimmäiset kolme kierrostaan 16 alle pelannut englantilainen osui vain seitsemään viheriöön oikealla lyöntimäärällä, tulos 75 oli viisi yli parín, sijaluku yhdeksäs.

Padraig Harrington (64-71-69-64) loisti ensimmäisellä ja viimeisellä kierroksella, lopullinen sijoituksensa oli viides. Irkku ei pelaa ennen Openia vaan valmistautuu St.Andrewsiin kisaan kotisaarellaan pelaten yhden po-amin ja harjoitellen.