[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - Major

British Openissa seitsemän amatööriä

British Open on Victor Dubuissonille jo toinen major-turnaus tällä kaudella. © Getty Images

Maailman huippuamatöörit haaveilevat poikkeuksetta pääsevänsä joskus pelaamaan statuksellaan major-turnauksessa ennen siirtymistään ammattilaiseksi. Pelkkä haaveilu ei kuitenkaan aivan riitä, sillä paikka heltiää automaattisesti vain British Amateurin sekä edellisen vuoden US Amateurin ja henkilökohtaisten EM-kisojen voittajalle. Lisäksi paikallisista karsinnoista on mahdollisuus pelata itsensä varsinaiseen turnaukseen.

Mikko Ilonen voitti vuonna 2000 British Amateurin, tehden itsensä seuraavan vuoden British Openin yhdeksännellä sijallaan kansainvälisesti tunnetuksi pelaajaksi.

Tänä vuonna British Openiin ylsi seitsemän amatööriä, joista tässä tiivis esittely:

Jamie Abbott, 23, Englanti: Vuoden 2009 Portugalin avointen (amatöörit) kakkonen, joka oli mukana Kingsbarnissa pelatuissa karsinnoissa. Siellä kierrokset 70-70 riittivät kolmen muun pelaajan kanssa uusintaan ja sitä tietä pelipaikkaan St Andrews’ssa.

Byeong-Hun An, 18, Etelä-Korea: An tienasi paikan British Openiin voittamalla viime vuonna US Amateurin loppuottelussa USA:n Ben Martinin luvuin 7/5. Soulilaisen lahjakkuus huomattiin laajemmin jo vuonna 2002, kun hän voitti kansainvälisen juniorimestaruusturnauksen 10-11-vuotiaiden poikien sarjassa.

Laurie Canter, 20, Englanti: Canter voitti Fairmontissa pelatut paikalliset karsinnat vakuuttavalla tuloksella, 69-67. Englannin EM-joukkueen pelaaja on myös Etelä-Afrikan avointen hallitseva amatöörimestari. Canter oli myös Englannin parhaimpia nuoria tennispelaajia, kunnes lajivalinta kallistui golfiin.

Maailman

Maailman amatöörikakkonen Jin Jeong voitti mm. Toni Hakulan matkallaan British Amateur Openin voittajaksi. &copy Getty Images

Eric Chun, 20, Etelä-Korea: Chun oli mukana Malesiassa pelatuissa karsinnoissa, jossa varmisti paikkansa British Openiin viimeisen reiän birdiellään. Paikka Malesian karsintoihin heltisi Aasian amatöörimestaruusturnauksesta, jossa Chun oli toinen. Chun on asunut kymmenen vuotta Yhdysvalloissa, ja hän opiskelee Northwesternin yliopistossa.

Victor Dubuisson, 20, Ranska: Dubuisson nousi viime vuonna maailman amatöörirankingin ykköseksi voitettuaan miesten henkilökohtaisen Euroopan mestaruuden. Tittelinsä ansiosta hän oli mukana myös kauden ensimmäisessä major-turnauksessa US Mastersissa. Dubuisson oli viime vuonna Lyonissa pelatussa Challenge Tourin kisassa kolmas.

Tyrrell Hatton, 18, Englanti: Brabazon Trophyssä kuudenneksi sijoittunut Hatton jakoi Ladybankissä pelatun karsinnan voiton yhdessä kokeneen Phillip Archerin kanssa tuloksellaan 67-69.

Jin Jeong, 20, Etelä-Korea: Jeongista tuli kesäkuussa ensimmäinen aasialainen British Amateurin voittanut pelaaja. Turnausta on pelattu vuodesta 1885 lähtien. Jeong kukisti Muirfieldissä pelatussa 36-reiän finaalissa Skotlannin James Byrnen lukemin 5/4. Jeong voitti kisan toisella kierroksella Toni Hakulan 2/0, joka voitti Jeongin turnauksen lyöntipeliosuudella kahdella lyönnillä.

Kyseisistä amatööreistä Abbott ja Canter ovat mukana myös Vanajanlinnassa elokuun alussa pelattavissa miesten henkilökohtaisissa EM-kisoissa.