[6][5]

[6][5]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Itävallan mestaruuskisoissa juhlittiin suomalaisvoittoa

Ensimmäinen iso voitto kansainvälisiltä viheriöiltä sai Henni Mustosen hymyilemään leveästi.

Golfclub Schloss Schönbornin parkkipaikalla raikasi sunnuntaina hittikappale Poika saunoo.

Itävallasta kuului sunnuntaina iloisia suomalaisuutisia, kun Henni Mustonen otti komean voiton Austrian International Amateur -kilpailusta. Tahkon Golfseuraa edustavalle Mustoselle Itävallan amatöörimestaruus oli ensimmäinen iso voitto ulkomailla.

Golfclub Schloss Schönbornin kentällä pelatussa kilpailussa Mustonen löi tauluun tuloksen -4 (73–69–74–72), joka riitti lopulta selvään voittoon ennen Itävallan Anna Neumayeria (+3). Kilpailun toinen suomalainen, Oona Kuronen (+20) oli 15:s.

Sunnuntai-iltana kotiin palannut Mustonen kertoi tuoreet kuulumisensa voiton jälkeen.

”Sovittiin Oonan kanssa harkkarundilla, että jos jompikumpi meistä voittaa kisan, niin voidaan lähteä parkkipaikalta ja soittaa Poika saunoo -biisiä täysillä ikkunat auki. Ja niin me sieltä tänään lähdettiin!” Mustonen nauroi.

Tasokkaan amatöörikilpailun voittoon ei pelata sattumalta. Mustonen sai pelinsä oikeaan säveleen EM-joukkuekilpailuissa muutama viikko sitten, ja hyvä tunne lyönnistä on jatkunut siitä lähtien.

”Koko viikko oli aika varmaa tekemistä. Lyönti on tuntunut tosi hyvältä. Kenttä oli ajoittain melkoista ränniä, eikä ollut paljon tilaa missata, tai oltiin puissa”, etenkin avauslyöntiensä toimivuutta kiitellyt Mustonen kertoi.

Neljän kierroksen mittaiseen kilpailuun mahtuu monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Viime kesänä naisten lyöntipelin Suomen mestaruuden voittanut Mustonen myönsi, että välillä jännitys hieman häiritsi pelaamista, mutta hän sai pidettyä tilanteen lopulta hyvin kasassa.

Mustosen paras kierros osui toiselle päivälle, jolloin hän kiersi kentän peräti neljä alle parin.

”Helmikuussa olen viimeksi pelannut alle parin, ja nyt pelasin neljä alle. Se oli tosi iso juttu mulle.”

Viimeiseen päivään Mustonen lähti sillä ajatuksella, että hän ei ainakaan ole se, kenen peli hajoaa.

”Tiesin, että jos teen bogin, pystyn paikkaamaan sen. Mutta huomasin pelikaverista, että hän ei saanut peliään niin nopeasti takaisin raiteilleen”, Pasi Purhosen suojatteihin lukeutuva Mustonen selvitti taktiikkaansa.

Mustosen ohella Itävallan amatöörimestaruutta ovat juhlineet myös Eemil Alajärvi ja Kristian Kulokorpi. Alajärvi voitti kilpailun vuonna 2019 ja Kulokorpi 2013.

Mustosen ja muiden amatöörihuippujen kausi jatkuu jo torstaina, kun Erkko Trophy käynnistyy Talin kentällä.