[6][5]
Challenge Tour - Kilpagolf

Ahokas limbosi Roomassa

Antti Ahokkaan peli ei ottanut sujuakseen koko kaudella. © Getty Images

Hyvin Rooman turnauksen aloittanut Antti Ahokas kadotti yhden yön aikana totaalisesti pelituntumansa: 79 lyönnin kierroksessa oli kymmenen lyöntiä enemmän kuin avauspäivän onnistumisessa. Ahokas (+6) jäi lopulta neljän lyönnin päähän viikonlopun kierroksilta.

Challenge Tourin ainoa suomalainen teki perjantain kierroksellaan yhden birdien, viisi bogia ja kaksi tuplaa. Lopullisesti Ahokas menetti otteensä peliin kierroksen keskivaiheilla, jossa hän värkkäsi neljä peräkkäistä bogia.

Roma Golf Openin kärjessä on pitkään virusperäisen sairauden aiheuttamista ongelmista kärsinyt Raymond Russell. Euroopan kiertueella yhden turnauksen 15 vuotta sitten voittanut skotti on 36 reiän jälkeen tilanteessa -10. Toista sijaa jakavien (-8) neljän pelaajan joukosta löytyvät mm. Russellin maanmies Callum Maccaulay sekä tiukasti kiertueen rankingvoitosta taisteleva Sam Little.

Ahokkaan tie kauden 2011 Challenge Tourilla oli ohdakkeinen. Vuoden parhaaksi sijoitukseksi jäi toukokuussa pelatun Mugello Tuscany Openin 22:s tila. Rahallisesti Ahokkaan tuottoisin kisa oli Euroopan kiertueen kalenteriin kuuluva Joburg Open, josta hän tienasi 7150 euroa.

Ahokas pelasi Challenge Tourilla yhteensä 21 turnausta, joista paikka finaalikierrokselle heltisi kahdeksan kertaa. Kiertueella 10 622 euroa ansainnut Ahokas oli CT:n rankingissa sijalla 109 ennen viikonvaihteen turnausta.

Challenge Tourilla on pelaamatta vielä rankingin 45 parhaalle tarkoitettu Grand Final. Ahokkaan pelit jatkuvat joulukuun alussa Espanjassa pelattavassa Euroopan kiertueen karsintojen toisen vaiheen turnauksessa.