21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Ahokas ja Kakko menettivät asemiaan Egyptin kisan päätöspäivänä

Ahokas joutuu etsimään pelipaikkaansa ensivuodelle ET:n karsinnoista.

CT-kautta voidaan pitää suomalaisittain pettymyksenä . Suurin tavottein kauteen lähtenyt suomalaisjoukko on tilanteessa jossa ainoastaan Mikko Korhosella on takuu ensi kauden CT-kortistaan.

ET-karsintojen toisessa vaiheessa tullaan näkemään Antti Ahokkas ja Roope Kakko tämänvuotisista CT-pelaajista.Mikko Korhonen karsiutui Egyptin osakilpailussa, mutta hän säilytti 44:n sijansa rahalistalla ja pääsee kauden päättävään CT:n Grand Final kisaan. Korhonen on pelannut CT:lla erittäin tasaisesti viisi kautta uusien vaivatta työpaikkansa seuraavalle vuodelle. Terävyyttä voittoon asti ei ole vielä löytynyt. Paras vuosi oli 2008 jolloin Korhonen oli 32:s ( 48.000 e). Ennnen viimeistä kisaa tämänvuotisella listalla kasassa on 28.793 euroa.

Ahokkaan lopullinen sijoitus CT:n rahalistalla on 98:s ( 12.245), Kakon 102:s ( 11.293). Euroopan Tourin toinen karsintavaihe on molemmille isoakin isompi testi. Mikäli he eivä sitä läpäise ( ja pääse myös karsintafinaalissa 75:n ensimmäisen joukkoon), on päätyömaa vuonna 2011 Challenge Touria pienemmällä kiertueella.

Voiton osalta kilpailussa pisimmän korren vei Kairossa Chilen Mark Tullo.Kovalla rahalla kisaan mukaan ostetun Rory McIlroyn kisaa voidaan pitää vaatimattomana. Kahdestoista sija CT-kilpailussa ei ole maailman supertähdelle kovinkaan kummoinen.Toisaalta se kertoo myös siitä, että CT:n kisassa top-teniin pääseminen vaati hyvää onnistumista.

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje