18-vuotias yllättäjä huippukierroksella miesten Erkko Trophyn kärkeen, naisissa tasaista - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

18-vuotias yllättäjä huippukierroksella miesten Erkko Trophyn kärkeen, naisissa tasaista

Eemeli Anttonen sai vihdoin odottamansa "huippuvedon".

Naisten lyöntipelin Suomen mestari Henni Mustonen hakee Talista historiallista triplaa.

Jo 56:nnen kerran järjestettävä Finnish Amateur Championship eli Erkko Trophy alkoi miesten sarjassa yllätyksellisissä merkeissä. Kilpailun kärjessä on omilla luvuillaan tuloksella 65 (-6) Eemeli Anttonen.

Vasta 18-vuotias Oulun Golfkerhon kasvatti pelaa ensimmäisessä Erkossaan ja lukeutuu yllättäjäkategoriaan, vaikka raamikas nuori mies onkin pokannut tänä kesänä jo SM-hopeaa junioreiden reikäpelistä.

”Kausi on ollut tosi tasainen tähän asti, ja olen odottanut, että tällainen huippuveto tulisi. Ei edes jännittänyt tänään, ja mietinkin että mikä on vikana”, tyytyväinen Anttonen myhäili.

Huipputuloksen avaimina olivat varma kenttäpeli ja muutama pidempi upotettu putti.

”Aika virheetöntä peliä ylipäänsä. Paljon birdiepaikkoja, vaikken ihan lipun vieressä ollutkaan.”

Toista sijaa tuloksella 68 (-3) jakavat Eemeli Järvinen ja Viron Ken-Marten Soo. Miehissä yhteensä kaksitoista pelaajaa alitti kentän parin

Kilpailussa on mukana myös midien SM-lyöntipelikultaa voittanut Keijo Jaakola, joka osallistuu Erkko Trophyyn ennätyksellisesti jo 24:nnen kerran. Jaakola pelasi torstaina tuloksen 74 (+3), joka oikeuttaa jaettuun 35. sijaan.

Naiset pääsivät torstaina matkaan iltapäivällä, ja kilpailun kärkipaikan valloittivat par-tuloksella 71 Henni Mustonen sekä eagleen kierroksensa lopettanut Emilia Väistö.

Pitkälyöntinen Mustonen hakee Erkosta historiallista triplaa, sillä hän on voittanut tänä kesänä jo sekä 21-vuotiaiden että naisten lyöntipelimestaruuden. Väistö, 17, on puolestaan menestynyt hyvin juniorisarjoissa. Hänet valittiin heinäkuussa tyttöjen EM-joukkueeseen.

Ensimmäisenä päivänä ei kuitenkaan isoja irtiottoja nähty. Esimerkiksi Kerttu Hiltunen (+1) ja Anna Backman (+2) vaanivat parin lyönnin sisällä.

Lue seuraavaksi: Talin klassikkokilpailu päättää monen amatöörin kotimaisen kisakesän

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)