28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Woods blogissaan: Vaikea vuosi takana

"Maailmanlistan kärjessä ei voi pysytellä ilman voittoja", Tiger Woods kiteyttää. © Getty Images

Tiger Woods kertoo ajatuksia laidasta laitaan tuoreimmassa blogissaan. Voitottomuus ei tunnu painavan liikaa tähden mieltä, sillä henkisen balanssin löytyminen ajaa nyt urheilumenestyksen edelle.

Lee Westwoodille hiljattain maailmanlistan kärjessä tilaa tehnyt Tiger Woods on ehtinyt parin viikon pelireissunsa jälkeen istahtaa jälleen kirjoituspöytänsä ääreen. Woods on menneen vuoden aikana tullut lähemmäksi fanejaan aktiivisemmalla bloggailullaan ja on aloittanut vastikään myös Twitterin käytön. Tällä viikolla Woodsin nettisivuilla julkaistun blogin aiheet käsittelevät mm. Aasiaan ja Australiaan suuntautunutta kilpailumatkaa, pingiksen peluuta, grillijuhlien järjestämistä ja tasapainon palautumista arkielämässä.

Ishikawa, Shanghai, Thaimaa

Ennen Shanghaissa pelattua World Tourin kisaa Woods poikkesi Japanissa, missä hän kohtaisi televisiota varten räätälöidyssä pro-amissa Ryo Ishikawan.

”Olen oppinut tuntemaan Ryon (Ishikawa) melko hyvin. Pelasin hänen kanssaan Turnberryssä, viime vuoden British Openissa kaksi ensimmäistä kierrosta. Samoin Presidents Cupissa San Franciscossa. Hän on hyvä tyyppi. Ryo voitti taas kisan äskettäin, taisi olla hänen yhdeksäs voittonsa ammattilaisena. Hänen ikäisenään minä pelasin vielä yliopistogolfia.”

Shanghaissa pelatussa HSBC Championsissa Woods sanoo olleensa tyytyväinen kisan kahteen reunimmaiseen kierrokseen, mutta keskimmäiset olivat vähän vaisumpia. Joka tapauksessa top-ten -sijoitus oli hänestä aivan ok.

”Sen jälkeen kävin Thaimaassa, Chonburissa pelaamassa skiniturnauksen. Mukana olivat myös ThongchaiJaidee, Camilo Villegas ja Paul Casey. Voitin vain yhden skinin, mutta fanit olivat upeita. He vaikuttivat niin onnellisilta, kun saivat katsella meidän peliämme.”

Australia, pelin rakennus, Ryder Cup

Melbournessa pelatun Australian Mastersin viimeinen kierros sai Woodsin blogissa hieman tilaa. Tiger hehkutti arvatenkin sunnuntain kuutta viimeistä reikää, jotka hän löi kuusi alle. ” En malta odottaa, että pystyn pelaamaan samalla tavalla kokonaisen kilpailun.”

”Tämä pelin rakentaminen vie aikaa, sitä on fiksattava pala palalta. Huonoimmillaan en pystynyt kelvollisiin suorituksiin edes driving rangella, mutta nyt siellä toimii. Alettuani työskennellä Sean Foleyn kanssa, olen kyennyt pelaamaan osan kierroksista jo niin kuin haluan. Pian pystyn täysipainoiseen suoritukseen 18 reiän kierroksella ja lopulta koko turnauksessa.”

Paikkansa blogitekstissä saa myös Ryder Cup, jossa USA kärsi niukan tappion Euroopan joukkueelle. ”Se oli hieno kokemus. Minulla oli jälleen mukava viikko Steve Strickerin kanssa. Vaikka hävisimme yhden ottelun, niin meidän yhteinen saldomme oli 6-1 – ei ollenkaan paha. Meillä oli hauskaa myös vapaa-ajalla. Pelasimme mm. pingistä, jossa minä olin koko ajan Phil Mickelsonin parina. Emme voittaneet kaikkia peleja, mutta sarjat kuitenkin. Matt Kuchar ja Zach Johnson ovat loistavia pingiksen pelaajia.”

”Kaiken kaikkiaan ihmiset Walesissa olivat valtavan mukavia ja vieraanvaraisia. Ja fanit olivat uskomattomia. Vaikka he kannustivat omiaan lujaa, he kunnioittivat myös vastustajia. Upea yleisö.”

Stanford, päämäärä, tasapaino

Woods

Woods koettaa koota yhdessä Sean Foleyn kanssa levinnyttä palapeliä. &copy Getty Images

Woods tuntee edelleen lukkarinrakkautta entistä opinahjoaan kohtaan, kuten seuraavasta käy ilmi. ”Järjestin hiljattain Stanfordin yliopiston miesten golfjoukkueelle grillijuhlat kotonani. He olivat täällä pelaamassa Isleworth Invitationalia, josta on tulossa vuotuinen tapahtuma. Oli hienoa tavata nämä kaverit ja antaa heidän kysellä asioita. Se oli hauskaa molemmille osapuolille.”

Woods pelaa vuoden viimeisen kilpailunsa joulukuun alussa Thousand Oaksissa, Kaliforniassa. ”Olen voittanut Chevron World Challengen neljä kertaa, on aina hauskaa pelata eteläkalifornialaisten fanien edessä. Sherwood Country Clubin kenttä on tietenkin upeassa kunnossa. Tänä vuonna kisassa jaetaan myös world rankingin pisteitä, joten osallistujaluettelo on kovempi kuin koskaan.”

”Päämääräni pelin suhteen on edelleen sama: haluan voittaa pelaamani turnauksen. Minulla oli melko hyvä putki maailmanlistan kärjessä, 281 peräkkäistä viikkoa – mutta siellä voi pysytellä ainoastaan voittamalla kisoja.”

”On upeata nähdä, kuinka uusi sukupolvi tekee tuloaan kilpagolfin huipulle. Se on elintärkeää lajille. Minun sukupolveni pelaajia ovat Ernie Els, Phil, Retief Goosen ja Vijay Singh. Heidän kanssaan olen käynyt kovia taisteluita, mutta minun tavoitteenani on voittaa kentällä kaikki ja kaikenikäiset pelaajat.”

”Tämä vuosi on ollut minulle ja perheelleni hyvin vaikea. Olen selviytynyt tästä vuodesta ja olen nyt paljon paremmassa tilanteessa – elämässäni on löytynyt tasapaino. Tämä on ollut paljon vaikeampaa kuin moni voisi kuvitella.”

Tiger Woodsin blogitekstistä vapaasti kääntänyt,

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje