Sohvi Härkönen pisti mailat pussiin - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Sohvi Härkönen pisti mailat pussiin

Sohvi Härkösen aktiiviura on ainakin tällä erää takanapäin.

Imatran golfkentällä vanhempiensa innoittamana golfuransa aloittanut Sohvi Härkönen on päättänyt lopettaa aktiivisen kisaamisen. Seitsemäs vuosi ammattilaisena tuotti uran parhaan yksittäisen sijan LETAS-kiertueella (3.), mutta paikkaa ykköskiertueelle ei farmiliigan kautta ollut tulossa.

”Tämän viikon kisa meni valitettavan huonosti, ranne on ollut kipeänä, pallon lyöminen ei ollut kohdallaan”, 31-vuotias Sohvi kertoi.

Edellinen vuosi 2012 oli ammattilaisuran paras, tuolloin hän oli LETAS-kiertueen listan 11., LET-kiertueellakin kisoja kertyi neljä. Voittoja Härkönen ei päässyt rahakisoista kuittaamaan, kovia suorituksia olivat Ruotsin kiertueen kaksi kakkostilaa, sekä 37. sija LET:n Finnair Mastersisa 2006.

Sitkeästä yrittämisestä huolimatta Härkönen ei onnistunut saamaan LET:n täyttä korttia koko uransa aikana.

Amatöörinä Härkönen voitti Finnish Amateur Openin 2006, hän oli myös MM-joukkueissa 2004 ja 2006.

”Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki. Täysin en kisaamista jätä, toiveissa on Suomen LETAS-kiertueen kisan pelaamine 2014, ” Härkönen jatkoi.

Naisgolfissa on meneillään pienimuotoinen sukupolven vaihdos. Vuosikausia LET:lla pelannut Jenni Kuosa siirtyi valmentajaksi kauden 2012 jälkeen. Kaisa Ruuttila on vauvalomalla, eikä tamperelainen ole vielä päättänyt uransa jatkosta.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

 • PGA says:

  Taas yksi menestymätön ammattilaiskokeilija seisomaan rangelle rauta-7:n nojaamaan.. Tervetuloa.. PS Opettajan ei tarvitse osata opettaa kunhan on hyvä pelaaja. Lopettamispäätös osoittaa tiettyä kypsyyttä ja golfpiireissä harvinaista järjenkäyttöä.

 • Miikka Heinonen says:

  Täytyy hiukan ihmetellä PGA:n kommenttia.Vaikka sanavapaus on hieno asia mutta jos kaikki annettava tähän asiaan oli tuossa niin aika surkeaa. Kaikista ei voi tulla maailman parhaita pelaajia, mutta uskon että tämänkin amatööri- ja ammattilaisuran eteen on tehty järkyttävä määrä työtä. Jos nimimerkki PGA ei pidä Sohvin saavutuksia minään jollain omalla mittarillaan, niin kannattaako tuollaista tänne suoltaa. En ainakaan löytänyt jutusta viittausta että Sohvi olisi siirtymässä mailan varteen nojaamaan. Uskon että hänellä silti voisi olla siinä enemmän annettavaa kuin useammalla muulla. Pitkän pelaajauran tehnyt on kuitenkin ollut opetettavana aika kauan, josta syntyy myös aika hyvä käsitys hyvästä opetustavasta. Toki tämä ei todellakaan tarkoita että silti osaisi välttämättä opettaa.

 • mai says:

  On vaikea ymmärtää, miksi on pakko mollata golfaria joka on usean vuoden ajan tehnyt töitä työpaikkansa eteen. Sama mollaus karsintoihin osallistuvia kohtaan. Ollaan iloisia ja ylpeitä, että meillä on ammattilaisia jotka ovat tarpeeksi rohkeita lähtemään maailmalle ja aivan varmasti ovat tehneet hurjasti töitä sen eteen. Eivät kaikki voi onnistua, eivät kaikki onnistu valitsemassaan ammatissakaan ja jossain vaiheessa on mietittävä asiat uudestaan. Jos intoa vielä riittää, niin uudestaan yrittämään!.

 • Pentti Anis says:

  Näitä ” Mamma och Pappa Betalar profs ” on tourit täynnä. On kiva sanoa että meidän tyttö/poika on golfammattilainen. Varsinkaan kun ei ole päässyt minekkään opiskelemaan.

 • Pekka Loikkanen says:

  PGA:n ja Pentti Aanuksen kommentit olivat sikamaisia, jos ei yritä niin ei saavuta menestystä Kunnia sellaisille golfareille ja urheilijoille eivät menesty, mutta ovat jaksaneet pakertaa harrastuksensa/ammattinsa eteen vuosikausia, maksoipa harrastuksen sitten yhteiskunta, vanhemmat tai urheilija itse. Ja ainahan vanhemmat toivovat lapsen parasta.