28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Joonas Granbergin yhteistyö Sedun kanssa ei tuonut European tour-paikkaa

Mihin vie seuraavaksi Granbergin tie?

Turkulainen Joonas Granberg pelasi itsensä toista kertaa Finnish Tourin ranking-voittoon. Edellisen kerran vuonna 2007 amatöörinä tittelin ansainnut 24-vuotias pelaaja ei ole loistanut otsikoissa vuosien 07 ja 08 tapaan. Joonas kertoo itse mitä vuodet ovat tuoneet tulleessan.

Joonas Granberg tavoitettiin tuoreen palkintoautonsa Hondan ratista. ”Mukavan tuntuinen auto, ei kuluta läheskään niin paljoa kuin minun entinen auto”, moottoreiden ystäväksi tunnustautuva turkulainen pohti.

”2007 vuonna pelasin lähinnä Suomessa ja onnistuin voittamaan kisoja. Kausi oli aikalailla napakymppi, jonka jälkeen muiden odotukset minua kohtaan nousivat erittäin korkealle. Seuraavana vuonna sain pelata CT:llä villeillä korteilla n.10 kisaa, joissa menestyskin oli varsin hyvää. Tasoerot CT:n ja Suomen kisojen välillä ovat aika kovat”, Granberg miettii.

Challenge Tour-tasolla pelkkä jatkoonpääseminen ei vielä tuota ammatikseen pelaavalle erityisen suurta kassavirtaa. ”CT:llä hyvän kilpailun pelaaminen ei välttämättä tarkoita sijoitusta viiden joukkoon. Pelasin erittäin hyvää golfia, ja tein tasaisesti cutteja. Kirkkaimmat sijoitukset jäivät saavuttamatta, jonka johdosta en saanut korttia seuraavalle vuodelle. Moni ei ymmärrä tasoeroa tourien välillä, vaan tuli kyselyjä miksi peli ei kulje? Koen kuitenkin pelanneeni ihan yhtä hyvää golfia CT:llä kuin mitä Suomessa”, Granberg sanoo.

Euroopassa CT:tä ja Nordic Leagueta pelannut turkulainen pohtii omaa tulevaisuuttaan tuoreena FT- mestarina: ”Paljon on kiinni rahoitusasioista. Aasian Tourin karsintoihin lähden jos saan sponsoriasiat kuntoon. Sedulle (Koskinen) iso kiitos, että on ollut mukana kolmen vuoden ajan. Tavoite oli nousta European Tourille vuodeksi 2010, mutta se ei tällä kertaa toteutunut.” Granberg kiittelee.

Ammattigolfaajan elämä on raakaa mikäli portit eivät aukea isoimpiin kisoihin. Joonaksen oma mielipide Challenge Tourista on melko suora: ”Se on kiertue minne en ymmärrä kenenkään haluavan. Taso on niin järkyttävän kova, että rahan tienaaminen ja matkakustannusten kuittaaminen on vahvasti kiven alla. Siellä ei pelata huvin vuoksi vaan tosissaan jokapäiväisestä leivästä. Arvostan kavereita jotka siellä saavat tienistinsä ansaittua, mutta helppoa se ei missään nimessä ole. Sinne ei ainakaan oma tavoite ole päästä”, Joonas täräyttää.

Mikäli matka ei vie Aasian Tourin karsintoihin meinaa Joonas jatkaa pohjoismaissa pelaamista. ”Kyllä golfammattilaisena täytyy pääkiertueelle päästä ennemmin tai myöhemmin. Olisin tänävuonna mahtunut mukaan moniin CT:n kisoihin, mutta en viitsinyt lähteä. Samaan aikaan pystyy pelaamaan kilpailuja pohjoismaissa, joissa menestyminen on helpompaa. Pelasin hyvän kauden ja sijoituin Tanskassa keväällä kaksi kertaa peräkkäin toiseksi. Heti perään Suomessa voitin Meri-Teijon Finnish Tourin, jota pidän kauden parhaana jaksona”

Urallaan myös kovien pelaajien kanssa kiertänyt turkulainen antaa mielipiteensä suomalaispelaajien nykytasosta: ”Pääsin pelaamaan ET-voittaja Markus Brierin kanssa Itävallassa 2008. Hänen ja muiden ET-pelaajien tasoon verratessa väittäisin ettei erot ole niin suuret kuin monet luulevat. Jokapäiväisen tekemisen taso täytyisi saada korkeammaksi ja sitä kautta rutiinia kilpailutilanteisiin. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että omassa harjoittelun tasossa on vielä paljon kehitettävää”.

Joonas Granberg on yksi suomalaisen golfin omantienkulkijoista. Kilpailijana mielialapelaajaksi luonnehdittava turkulainen on fiiliksen löytäessään vaikea mies voitettavaksi. Huonoina päivinä tuloksen taso ailahtelee vielä turhan paljon. Tasapainon ja hurmoksen löytyessä on Joonas Granberg näyttävine lyönteineen ehdottomasti pääkiertue tason pelaaja.

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje