Anthony Kim puhui tulevaisuudestaan - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Anthony Kim puhui tulevaisuudestaan

Loukkaantumiskierteeseen joutunut Anthony Kim ei poissulje paluuuta huippugolfiin pariin. Tämän hetken terveystilanne ei sitä kuitenkaan mahdollista. Kuva: Getty Images

Jos olet ihmetellyt, miksi et ole kuullut Anthony Kimistä pitkään aikaan, niin totuus on, että ei ole moni muukaan. Hän antoi aiemmin tällä viikolla ensimmäisen haastattelunsa kolmeen vuoteen.

Quail Hollow on varsin merkittävä paikka Kimille. Siellä hän voitti uransa ensimmäisen turnauksen PGA Tourilla vuonna 2008. Saman kauden päätteeksi Kim antoi Sergio Garcialle kyytiä Ryder Cupin singeleissä, ja oli USA:n viimeisimmän haasteottelun voiton tärkeimpiä lenkkejä.

Vuonna 2012 Kim oli kyllästynyt jatkuvaan hämmästelyyn siitä, mikä hänen peliänsä vaivaa. Tarkoitus oli löytää uralle uutta nostetta, ja sen piti käynnistyä Quail Hollow’sta. Kim oli kisan alla vielä luottavainen, mutta löi kaksi päivää myöhemmin taululle tuloksen 74. Suivaantunut pelaaja käveli suoraan autolleen, heitti bäginsä takakonttiin, ja ajoi tiehensä.

Tämän jälkeen Kimiä ei ole kilpa-areenoilla näkynyt.

”Golf on nyt vain rakas muisto”, Kim sanoi. ”Olen tosin katsellut golfia viime aikoina enemmän ja enemmän. Myönnän, että kaipaan kilpailemista jonkun verran. Jordan Spiethin kaltaisten nuorten kavereiden otteet ovat saaneet minut jälleen seuraamaan lajia.”

Se ei kuitenkaan tarkoita, että hän itse tekisi paluun kiertueelle – välttämättä.

”Minulla on ollut kuusi tai seitsemän leikkausta viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana. Pitäisi saada kroppa ensin kuntoon. Näistä lähtökohdista on aika pitkä matka iskeä palloa 180 mailia tunnissa.”

Lukuisat loukkaantumiset ovat vaatineet veronsa, mutta voisiko olla mahdollista, että Kim pelasi uransa viimeisen turnauksen PGA Tourilla vain 26-vuotiaana? ”Kaikkihan on mahdollista”, hän vastasi.

Valhallassa pelatussa Ryder Cupissa kapteeni Paul Azingerin luottomiehiin kuulunut Kim teki jo uransa ensimetreillä ison vaikutuksen takavuosien tähtipelaajaan.

”Tuntuu vaikealta uskoa, että yhtä lahjakas pelaaja kuin Kim lopettaisi pelit noin nuorena”, Azinger sanoi. ”Valtava energia ja innostuneisuus ja tappajan vaisto muodostivat sen kokonaisuuden, mikä teki hänestä joukkueemme johtavan pelaajan”, ex-kapteeni viittaisi, vuoden 2008 Ryder Cupiin.

Kim on tätä nykyä keskittynyt bisneksiin. Hän perusti pitkäaikaisen kaverinsa ja caddiensa Brodie Flandersin sekä kahden muun henkilön kanssa yrityksen, joka tuottaa palveluita terveydenhuoltoteollisuudelle.

Iloa elämään tuottaa myös tiivistynyt yhteydenpito korealaiseen äitiinsä, jota hän tapaa keskimäärin kerran kuussa. Kim vietti hiljattain kolme viikkoa äidin luona Etelä-Koreassa, ja osti tälle talon Beverly Hillsistä, jotta he voisivat tavata toisiaan säännöllisemmin.

Kim sanoi, ettei ole pelannut täyttä kierrosta golfia lähes 1,5 vuoteen. Fysikaaliset hoidot vievät suurimman osan ajasta. Kimin ”katoaminen” oli jossain vaiheessa niin totaalista, että villeimmät huhut väittivät hänen nukkuvan rahattomana Las Vegasin kaduilla.

Anthony Kim sytytti Yhdysvaltain joukkueen voittoon Ryder Cupissa vuonna 2008. Se on USA:n viimeisin voitto urheilumaailman kuuluisimmassa haasteottelussa. Kuva: Getty Images

Anthony Kim sytytti Yhdysvaltain joukkueen voittoon Ryder Cupissa vuonna 2008. Se on USA:n viimeisin voitto urheilumaailman kuuluisimmassa haasteottelussa. Kuva: Getty Images

Hän tienasi PGA Tourilla viiden täyden kauden aikana reilut 12 miljoonaa dollaria, ja sanoi laittaneensa rahaa säästöön enemmän kuin monet uskovatkaan. Kimin elämäntyyli ei ole välttämättä ollut niin pröystäilevä kuin usein isoista tähdistä ajatellaan.

”Tämä on minut elämääni, jos ette pidä tavasta, miten sitä vietän, vaihtakaa kanavaa” hän sanoi. ”Kunnioitan muita ihmisiä, enkä ole kenellekään epäkohtelias. Kohtelen kaikkia tasavertaisesti.”

Kim kertoi saavansa vakuutusyhtiöltä joka kuukausi tietynlaisen korvaussumman. Hän otti vakuutuksen viisi vuotta sitten nimenomaan loukkaantumisten varalle. Kim kuitenkin kiistää viime syksynä julkaistun lehtijutun väitteet, että vakuutuskorvaukset olisi suurin syy, miksi hän ei palaa kiertueelle.

”Ihan tyhjästä en saa maksuja vakuutusyhtiöltä. He ovat nähneet sairauskertomukseni ja kaikki röntgenkuvani. Suotta en käy kahdesti päivässä fysikaalisessa hoidossa.”

Pahat kielet kertoivat Kimin pakoilleen myös huumetestejä häipyessään vuoden 2012 Quial Hollow’n turnauksesta kuin tuhka tuuleen.

”Olin silloin kiukkuinen huonosti sujuneesta pelistä, ja loukkasin itseni uudelleen. Kävin kyllä myöhemmin testeissä, enkä ole ikinä antanut positiivista näytettä sen jälkeen kun testaukset aloitettiin. Ja minua testattiin varmasti enemmän kuin ketään toista. Nämä huhut turmelivat mainettani.”

Kim vuokrasi talon San Diegosta vuonna 2013 valmistautuakseen uuteen kauteen. Hän sanoi heränneensä joka aamu viideltä harjoittelemaan, kunnes akillesjänne pamahti hajalle. Kun jalka parani, oli seuraavaksi tyrän vuoro. Loukkaantumisten kierre ei hellittänyt senkään jälkeen.

Kimillä on PGA Tourille ns. medical exemption, eli hän voi lääketieteelliseen pykälään vedoten palata kiertueelle koska tahansa. Jos näin käy, hänen on tienattava 16 turnauksessa vähintään 613 500 dollaria pitääkseen korttinsa.

Paluustaan hän ei osaa sanoa mitään. Terveyttään Kim kuvailee asteikolla kymmenestä ykköseen numerolla kuusi.

”Se mitä Spieth ja (Jason) Day tekivät tänä vuonna on uskomatonta. En aio lähteä kilpailemaan noiden kavereiden kanssa, jos en ole täysin terve. 11 mailaa ei riitä. Ensi vuoden päätavoitteeni on saada itseni kokonaan kuntoon. Juuri tällä hetkellä olen tyytyväinen elämääni, ja siihen mitä teen.”

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje