23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Kenttäranking

Viron parhaat kentät 2019

Pärnu Bay Golf Links on suomalaisten mielestä Viron kenttien selvä ykkönen.

Pärnu Bay on kiilannut lyhyessä ajassa suomalaisten selkeäksi ykkössuosikiksi Viron kentistä puhuttaessa.

Suomalaisturistien golfreissut suuntautuivat pitkään Tallinnaan, jonka kentistä Estonian Golf & Country Clubin Sea Course kantoi pitkään ainakin epävirrallista Viron ykköskentän leimaa. Viime vuosien kasvaneesta suosiosta suurin ansio menee kuitenkin toisaalle, syksyllä 2015 avatulle Pärnu Bay Golf Linksille, joka on kääntänyt suomalaisten virran etelään kohti Pärnun kaupunkia.

Pärnu Bayn vanavedessä myös kaupungin toinen kenttä, White Beach Golf, on käyttänyt mahdollisuutensa ja noussut uudelle tasolle.

Pärnu Bay on ottanut nopeasti paikkansa jopa Manner-Euroopan parhaiden kenttien listoilla ja se on suomalaistenkin selkeä suosikki ja ykköskenttä Virossa. Pärnu Bay kerää kentästään niin korkeat pisteet, että suunnittelun osalta vain kaksi suomalaista kenttää yltää parempaan. Kunnon ja esteettisyyden osalta edelle kirii kolme suomalaista kenttää. Kokonaisrankingissa Pärnu Bay sijoittuisi Suomen kenttien joukossa seitsemänneksi.

Niitvälja Golfissa suunnitellaan toisen kentän rakentamista.

Kokonaisuudessaan Viron kenttätarjonta on laadukasta. Laajentumissuunnitelmia haudutteleva Niitvälja on virolaisten harrastajien ykköskenttä, mutta sitä arvostetaan myös suomalaisten keskuudessa. Erityisesti suunnittelu ja kunto keräävät kiitosta. White Beach on nostanut tasoaan ja kiilannut kolmanneksi EGCC:n ohi. Ratkaiseva ero syntyy palvelusta, ilmapiiristä ja hinta-laatusuhteesta.

EGCC:n jättää taakseen myös Saare Golf. Saarenmaalla sijaitseva kaunis kenttä oli pitkään konkurssiuhan alla, mutta toiminta onneksi jatkuu. EGCC kerää kiitosta suunnittelullaan, mutta kunto on ollut monelle iso pettymys, ja siksi myös hinta-laatusuhde jää matalaksi.

Sekä Saare Golf (kuvassa) että Niitvälja saavat esteettisyydestä 8,14 pistettä. Suomalaisista kentistä täsmälleen saman arvosanan sai Vanha Tarina.

Niin ikään Tallinnan kupeessa sijaitseva X Rae Golf satsaa isosti tulevaisuuteen, mutta joutuu rakentamaan nousua isolta takamatkalta. Hiihtokeskuksestaan tunnetun Otepään golfylpeys on Viron rankingissa kuudes. Ojasaare Golf ja Estonian Golf & Country Clubin Stone Course eivät saaneet tarpeeksi vastauksia, jotta tulokset olisivat olleet tilastollisesti merkitseviä (vähintään 30 vastausta), eikä niitä siten otettu arvioinnissa huomioon.

Viron parhaat 2019

1. Pärnu Bay Golf Links  84,83

”Aivan upea kokonaisuus. Aivan kuin yksityiskentällä pelaisi. Tunnelma pitää luoda omalla porukalla ja sehän onnistuu!”

”Ehdoton ykkönen Viron kentistä. Miellyttävä pelata, riittävästi haasteita. Klubitalo uskomattoman hieno.”

”Erinomainen kenttä. Täydet kymmenen pistettä.”

”Lähialueen ehdoton huippu. Kentän layout, olosuhteet ja kunto aivan huippua. Ravintola gourmet tasoa halpaan hintaan.”

”Onhan se upea. Greenialueet ovat todella hienot ja haastavat. Muutama meren äären väylä kirsikkana kakussa. Myös par 3 -kenttä on kiva!”

2. Niitvälja Golf  81,34

”Hieno vaihteleva kenttä, joka haastaa sopivasti. Muutama upea väylä. Hyvä burgeri ravintolassa ja hyvät peseytymistilat.”

”Huomattavasti viihtyisämpi ja kotoisampi kuin Estonian Golf & Country. Kunto moitteeton, ja iloinen palvelu.”

”Kenttä joka kannattaa ehdottomasti pelata Virossa.”

”Niitväljan puute on huonot wc-palvelut. Pitää mennää pusikkoon asioille. Väylät on pitkiä joten kannattaa suosia autoa. Melko tasainen kenttä mutta mukava pelata ja tunnelma on kiva, monen maalaista peliporukkaa.”

”Niitväljä on parin viime kesän aikana ollut ehdottomasti paremmassa kunnossa kuin EGCC jonka kanssa kenttä ehdottomasti kisaa Tallinnassa käyvistä päiväpelaajista.”

3. White Beach Golf 80,69

”Hieno, hyvin hoidettu kenttä. Ystävällinen henkilökunta, hieno ja toimiva clubirakennus. Hyvä sauna.”

”Kaunis kenttä kivalla paikalla vaikka alkukaudesta olimmekin pelaamassa. Hyvä palvelu ja tilat kivat, ei liikaa prameilua.”

”Mukava kenttä. Ovat nostaneet hintojaan, mutta on lähes puolta halvempi kuin se toinen Pärnun kentistä. Menen uudelleenkin.”

”WB on makea paikka, väylät samettisen pehmeitä, jos ei tuule niin voi tehdä hyvää scorea. Sammakoiden kurnutus vesiesteissä ja monet linnut tuovat kivan lisän.  Klubitalo on hieno. Tosi leppoisa meininki.”

4. Saare Golf 80,48

”Helmi! Kentän huippukunto hieman heikentynyt väylien osalta mutta ihan kelpo edelleen.”

”Satumaisen hieno championchip kenttä. Hyvin hoidettu ja suunniteltu. Hyvin tilaa pelata. Eritäin ystävällinen palvelu.”

”Liian samankaltaiset väylät, joten oikein mitään ei jää mieleen. Pelaamisen väärti ainakin kerran. Ja ehkä toisenkin, kun aikaa kuluu tovi.”

”Pelimiehen kenttä ja itekseen saa pelailla – ei ruuhkaa. Aina hyvässä kunnossa, jollei villisiat ole tonkineet greenejä.”

5. Estonian Golf & Country Club – Sea Course 80,06

”Hieno leiska, usein ongelmia greenien kanssa. Toukokuussa yleensä aina huonot.”

”Hyviä ja haastavia väyliä. Harmi, että hinnat eivät vastaa kentän todellista tasoa. Palvelu aivan hyvä – pientä skarppausta palveluasenteeseen ja hyvä tulee.”

”Kentän kunto ollut aika ajoin huono. Parantunut ja huippukunnossa mieletön kokemus.”

”Ailahdellut vuosittain tylyn ja viileän välillä. Ravintola on välillä ollut hyvä ja välillä ns. tavallinen.”

6. Otepaa Golf 75,43

”Haasteellinen kenttä pelata… Pimeitä sokkoväyliä. Toinen kerta jo helpompi. Ei suomen kenttien veroinen, golf-reissuna silti mukava hyvässä seurassa.”

”Kenttä haastava, mieletön ravintola, leppoisa isäntä takaa viihtyvyyden.”

”Liian paljon kohtia, joissa pitää lyödä sokkona oletettuun suuntaan. Raskas kenttä kävellä. Harmittaa, kun melkein pakko ottaa auto.”

”Pitkät siirtymät ei välttämättä sovi kaikille eli autolle osalla käyttöä. Pidin muuten, sokkolyönnit aina toki oudolla kentällä ärsyttää.”

7. Golf X Rae 68,54

”Kovat uudistukset käynnissä, ja nostaa tasoaan lähivuosina. Lähinnä Tallinnaa, parissa vuodessa kun uudistukset valmiit tulee olemaan varteenotettava vaihtoehto suomalaisille.”

”Miellyttävää Caddiemaster-palvelua. Ihana naisten pukuhuone ja sauna. Klubitalo yllätti positiivisesti.”

”Muutokset kesken mutta vaikuttaa parantuvan entisestään. 2021 kannattaa mennä viimeistään koittamaan uudistunut kenttä.”

”Odotan innolla uusia lyöntipaikkoja ja rangea.”

Keskustele aiheesta Forumilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje