18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Vierumäen Cooke on kisakunnossa

Cooke-kentän griinien tehostetut hoitotoimenpiteet ovat tehonneet ja kenttä voi toimia keskiviikkona alkavan Finnish International Junior Championshipin näyttämönä.

Kansainvälinen Finnish International Junior Championship pelataan Vierumäellä tällä viikolla. Toista kertaa järjestettävän juniorikilpailun 14- ja 16-vuotiaat pelaajat pääsevät tänä vuonna pelaamaan Cooke-kentälle.

”Keväällä tehtiin päätös, että kisa pelataan Cookella. Kenttä on nyt loistavassa kunnossa”, Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho kertoo.

Vuosi sitten junnut kisasivat Vierumäen Classic-kentällä, jonne kisa siirrettiin nopealla aikataululla Cooken griiniongelmien takia.

”Nyt ei ole ollut viime vuoden kaltaisia haasteita griinien kanssa. Viime syksyn ja tietysti kevään hoitotoimenpiteet osuivat kohdilleen. Ja kevät on ollut otollinen, tosin kenttä on ollut ihan lähdöstä asti heti hyvässä kunnossa”, Ruoho jatkaa.

Viime syksynä Cooken griinit holkitettiin useaan kertaan ja nykyisen nurmilajikkeen luhtaröllin sekaan kylvettiin rönsyrölliä.

Pitkä sopimus kisaisännyydestä

Golfliiton organisoima junioriturnaus koettiin viime vuonna kenttävaihdoksesta huolimatta erittäin positiiviseksi tapahtumaksi. Vierumäki allekirjoittikin viime syksynä ilomielin jatkosopimuksen golfliiton kanssa kisan järjestämisestä.

”Kisaa on tarkoitus pelata täällä vielä seuraavat kaksi vuotta, ellei meille tule järjestettäväksi mitään muuta suurempaa kilpailua”, Ruoho sanoo.

Vierumäen etu kansainvälisen juniorikilpailun järjestämisessä on, että osallistujat voidaan majoittaa kisakentän välittömään läheisyyteen. Kilpailuun on tulossa pelaajia 13 eri maasta Suomi mukaan lukien.

”Majoituksista ja kuljetuksista saadaan helposti kustannuksia järjestävälle taholle. Mutta me pystymme hoitamaan ne tehokkaasti siten, ettei kuljetuksia tule oikeastaan kuin matkapäivinä lentokentälle”, Ruoho huomauttaa.

”Ja tapahtuman läpiviennin kannalta on merkittävää, että kaikki ovat koko ajan täällä ja junnut pystyvät turvallisesti liikkumaan tällä alueella.”

Vierumäen Classicille (kuvassa), samoin kuin Cookelle, mahtuu pelaamaan ilta-aikaan.

Vierumäen Classicille (kuvassa), samoin kuin Cookelle, mahtuu pelaamaan ilta-aikaan.

Tarjouspelaamista ilta-aikaa

Finnish International Junior Championshipin takia Cooke-kenttä on luonnollisesti suljettu muulta pelaamiselta keskiviikosta perjantaihin. Classic on avoinna rivigolfareille, joita Vierumäellä on tänä kesänä käynyt ”suhteellisen hyvin”.

”Esimerkiksi golfmatkailupaketit ovat käyneet kaupaksi. Kentän kunto tietenkin aina vaikuttaa niidenkin myyntiin. Mutta voisihan niitä toki enemmänkin mennä, jos kenttien kapasiteettia ajattelee”, Ruoho toteaa.

Vierumäen erikoisuus on se, että vapaa-ajankeskuksessa aikaansa viettävät golfarit haluavat pelata golfinsa yleensä aamuisin ja illemmalla, jolloin monilla muilla kentillä on ruuhkaa, Cooke ja Classic ovat lähestulkoon autioita.

”Iltaisin on tilaa pelata ja me olemme yrittäneet rakentaa näille ajoille hyviä tarjouksia ja edullisia paketteja – tosin ne eivät sinällään ole ihan kauheasti vielä vetäneet porukkaa”, Jan Ruoho sanoo.

Janne Knuuti

Golf Digestin laaja artikkeli Cooken griiniongelmista viime vuodelta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Punainen Paroni says:

    Eipä tuolta Vierumäen nettisivuilta löydy minkään valtakunnan tarjouksia tai erikoishintoja ilta-aikoihin. Ei ehkä kauhean suuri ihme, ettei ne tarjoukset houkuttele, jos esillepano on tätä luokkaa… Monessa muussa paikassa talous alkaa olla sen verran tiukalla, ettei moiseen toimintaan ole enää varaa…