28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Vetovoima on Tawast Golfin salainen ase

Tawast Golfin 17:s on monelle pelaajalle mielenkiintoinen kokemus... Kuva: Tawast Golf

80-luvun loppupuolella valmistunut Tawast Golf oli Hämeenlinnan ensimmäinen täysimittainen golfkenttä. Reijo Hillbergin Katumajärven rantamaisemiin suunnittelema luomus nousi nopeasti paikallisten harrastajien suosioon, tuoden pitkään kaivattua kohennusta seudun niukaksi jääneeseen kenttätarjontaan.

Noista ajoista Tawast Golfista on ehtinyt kehittyä yksi Suomen kiitetyimmistä kentistä. Vaikka kentällä ei pituutensa vuoksi aivan kansainvälistä turnausta voitaisikaan järjestää, on Tawastissa pidetty silti lyöntipelin SM-kilpailut vuonna 2000. Arvoturnaukset eivät ole kentälle kuitenkaan mikään ykköstavoite. Tawast Golf haluaa tulla tunnetuksi miellyttävänä kenttänä, jonka kierryttyään pelaajan toivotaan viihtyvän tallityyppisen klubirakennuksen lämminhenkisessä tunnelmassa.

Kentän uusi toimitus- ja toiminnanjohtaja Lauri Manninen, 30, on kauden alussa vielä eräänlaisella oppimisjaksolla. Linna Golfin palvelupäällikön tehtävistä Tawast Golfin vetäjäksi siirtyneelle Manniselle kenttä on kuitenkin ennestään tuttu. Hän työskenteli vuosia sitten Tawastissa caddiemasterina, joten perspektiiviä nykyisestä työympäristöstään vanhalle kotikentälleen palanneella miehellä on riittämiin.

”Paljon on tullut uutta asiaa opittavaksi, talvi oli vauhdikas. Eläkkeelle jäänyt Heikki Aaltonen on ollut hyvänä tukena monessa asiassa. Myös pitkäaikainen toimistosihteeri Anja Larramäki on auttanut pääsemään päivittäiseen rutiiniin kiinni”, Manninen sanoo.

Vaikka Manninen oli muutaman vuoden Tawastista pois, tuntuu hän silti pitäneen itsensä tapetilla kentän asioista. Uudella tj:llä on myös selkeät näkemykset siitä, millaista latua Paavolankulmassa hiihdetään kaudella 2010.

”Mihinkään suuriin linjausmuutoksiin ei ole tarvetta, pelaajien viihtyvyys ja kentän laadun ylläpitäminen ovat etusijalla. Koetan tietysti oman näkökulmani kautta vaikuttaa siihen, että jokainen asia voitaisiin hoitaa tulevaisuudessa vähän paremmin”, Manninen kiteyttää.

Pelaajat tuntuvat löytävän tiensä Tawastiin vuosi toisensa jälkeen, vaikka Hämeenlinnassa tarjontaa pelitilasta on nykyään tarpeeksi. Jossain yhteydessä sen onkin mainittu jääneen Aulangon uuden kentän ja Vanajanlinnan ”puristuksiin”; tällaiselle väitteelle ei ole kuitenkaan löydettävissä todellista katetta. Kentällä tehtiin viime vuonna uusi kierrosmääräennätys, yli 28 000 kpl. Tähän savottaan osallistui yhteensä 8600 erilaisella vieraspelaajastatuksella Tawastissa käynyttä harrastajaa.

”Vieraspelaajista enemmistön muodostaa Kanta-Hämeen alueella asuvat harrastajat, mutta paljon käy pelaajia myös pääkaupunkiseudulta ja Tampereelta.”

Manninen uskoo, että kierros- ja vieraspelaajamäärät tulevat pysymään alkaneella kaudella suunnilleen samalla tasolla, vaikka positiivinen nuori johtaja toivoo näihin sarakkeisiin pientä kasvua. Lisäksi hän mainitsee, että yritystapahtumien määrä on jälleen nousussa, pienen notkahduksen jälkeen.

Klubitunnelmaa

Klubitunnelmaa Paavolankulmassa keskellä kauneinta suvea. Kuva: Tawast Golf

Mutta mikä on Tawastissa se jokin? Tähän kysymykseen Mannisella on tarjolla nopea vastaus.

”Kentän lay-out ja ainutlaatuinen klubimiljöö. Jokainen väylä on Tawastissa sopivasti erilainen, kenttää on mukava pelata. Tawastin henki on sen sijaan oma käsitteeseensä; klubirakennus ja paljon kiitosta saanut ravintola ovat sellaisenaan jo niin tunnelmallisia, ettei sieltä ihan kiireellä aina lähdetäkään. Se on se Tawastin vetovoima”, hän fiilistelee.

Tänä vuonna on keskusteltu paljon siitä, pitäisikö osakkailla olla kentillä toisenlaiset edut esimerkiksi pelioikeuden vuokraajaan nähden. Tähän on Tawastissa reagoitu siten, että osakkaiden vieraat pääsevät kentälle alennetulla greenfee-maksulla. Osakkaille on luvassa myös greenfee-etu Vanajanlinnaan.

Itse kenttäänkin on tulossa hienoisia muutoksia; joidenkin lyöntipaikkojen levennysten vuoksi avauksiin on jatkossa tarjolla lisää variaatioita. Uutta on myös se, että kentällä kokeillaan perjantaisin lähtöjä ainoastaan kymmenenneltä tiiltä.

Tawastista ei ole saatavissa varsinaisia majoituspaketteja, mutta kentällä on sopimus alennetusta greenfeestä lähes jokaisen hämeenlinnalaisen hotellin kanssa. Hyvää työtä golfmatkailun edistämiseksi tekee myös Hämeen Matkailu, joka organisoi paikallisia matkailu- ja turistipalveluja laajemminkin.

Seuran kilpailukalenteriin on alkaneelle kaudelle tullut joitakin uusia kilpailuja. Yksi niistä on avointen kilpailujen kauden lauantaina klo 9 käynnistävä Tomaatteja! Tomaatteja! Golf. Tomaatteja! Tomaatteja! on pohjoismaiden suurin stand up -festivaali, josta on muodostunut jo käsite Hämeenlinnassa. Tapahtuma järjestetään eri puolilla kaupunkia, 12.-15.5.

Festivaaliin nojautuva kilpailu pelataan Tawastissa 18 reiän pistebogeyturnauksena, jonka osallistujien joukossa on myös muutamia stand up -koomikoita sekä festivaalin puuhamiehiin lukeutuva näyttelijä/ohjaaja Perttu Pesä. Kilpailuun mahtuu vielä mukaan, ilmoittautumisaika päättyy 13.5. klo 16.

”Onneksi kisa pelataan pistebogeysäännöin. Muutamat näyttelijät kun saattavat innostua naurattamaan peliryhmäänsä toden teolla”, Manninen ennustaa.

Lauri Mannisen kolme tärkeintä syytä, miksi kannattaa käydä Tawast Golfissa:

1. Kentän lay-out. Sopii kaikille, onnistunut pelattavuus.

2. Kentän kunto. Kevät on vähän jäljessä, mutta Tawast Golfin tavaramerkki on hyvä kunto.

3. Klubimiljöö ja ravintola.

Marko Kuivasaari

Tawast Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje