18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Vanhalla reseptillä uusin maustein

Hattula Golfin vuotuinen jäsenvaihtuvuus on korkea.

Hattulan kentän perusti 90-luvulla omille mailleen, nyttemmin Paltamon kentän omistajana tunnettu Reijo Riihimäki. Yhdeksän reikäinen kenttä siirtyi vuonna 2003 tehdyillä kaupoilla Linna Golfin omistukseen. Tämän jälkeen Hattulassa ryhdyttiin panostamaan voimakkaasti markkinointiin.

Edulliset maksut houkuttelivat uusia harrastajia seuran jäseneksi, ja pian Hattula Golfista – alkuperäiseltä nimeltään Hattulan Business Golf – tuli jäsenmäärältään Suomen suurin seura. Sittemmin vaihtoehtoisten pelimuotojen yleistyttyä, myös Hattulan jäsenmäärä alkoi tasaantua.

Jäseniä oli parhaina vuosina yli 4000, mutta nyt määrä on asettunut kolmosella alkavaan numeroon. Pelikausimaksun maksavia kentällä on vain pieni osa koko jäsenistöstä, mutta jäsenvaihtuvuutta vuosittain jopa 500 henkilön verran.

”Meillä oli kauden päättyessä reilut 3500 jäsentä, joista pelikausimaksun maksaneita oli alle 400. Paikallisia eli hattulalaisia jäsenkannastamme on vajaat 100 pelaajaa, tässä luvussa on myös muutama mökkiläinen”, Hattula Golfin toiminnanjohtaja Olli Tapola sanoo.

Kenttä myyntiin?

Hiljattain julkisuuteen tuli tieto, jonka mukaan Linna Golf etsii Hattulan kentälle ostajaa. Tällä skenaariolla ei Tapolan mukaan ole kuitenkaan sen koommin tekemistä Hattula Golfin kehittämisen kanssa.

”Kentän omistaminen ei ole meille itseisarvo, mutta sen toiminnallinen kehittäminen on. Suomessa on erittäin vähän kenttiä, joiden omistus voitaisiin vaihtaa tai myydä nopealla aikataululla.”

”Hattulassa omistajan vaihdos on mahdollinen. Hattula tarjoaa hyvät puitteet golfliiketoiminnalle ja sen rakentamista elämäntyöksi. Tätä mahdollisuutta toki tarjoamme, jos joku haluaa siihen tarttua. Kentän ja sen toimintojen kehittäminen on tänä päivänä meidän vastuulla.”

Hattulassa

Hattulassa on käyty alustavia keskusteluja kentän laajennuksesta.

Myös Kosti Kurosen suunnitteleman kentän laajennuksesta on käyty keskusteluja, mutta asia ei ole agendassa ykkössijalla.

”Kentän laajentumisesta 18-reikäiseksi on ollut alustavia keskusteluja Hattulan kunnan kanssa. Laajentuuko kenttä lähitulevaisuudessa, rakentuuko kentän ympäristöön monipuolinen lähipelialue vai onko kentän lähialueilla muita mielenkiintoisia kehitysnäkymiä? Keskustelu näistä asioista jatkuu jo tulevan vuoden aikana”, Tapola valottaa.

Toiminnanjohtajan mukaan Hattula Golfin rooli golfin harrastajien jäsenmäärän kasvattamisessa on jatkossakin tärkeä. Ensi kaudella toimintaa ja tapahtumakeskeisyyttä kehitetään edelleen.

”Olemme aloittamassa yhteistyötä Supergolfin kanssa. Maksamalla Hattula Golfin jäsenmaksun pelaaja saa myös jäsenyyden Supergolf-palveluun. Uusi yhteistyömalli mahdollistaa jäsentemme pelaamisen yli 60 kentällä kuudessa eri maassa.”

Olli

Olli Tapolalla on takanaan ensimmäinen vuosi toiminnanjohtajana.

Hattulassa uudistettiin toimintaa päättyneellä kaudella. Seuran kotisivut ja ilme uudistuivat, käyttöön otettiin lisäksi uusi hallinto-ohjelma. Klubiravintolassa patoja hämmensi uusi ravintoloitsija.

Tapahtumia, teemapäiviä…

”Pelillisestä näkökulmasta saimme sovittua lähiseudun kenttien kanssa ajanjaksoista, jolloin jäsenemme pääsivät pelaamaan Tawastiin, Aulangolle ja Vanajanlinnaan edullisemmalla greenfeellä. Seuran jäseneksi oli myös mahdollista liittyä ensimmäistä kertaa Finnair Plus -pisteillä”.

Kaudella 2012 Hattulassa on tarkoitus rakentaa erilaisia viikonloppuun painottuvia teemapäiviä: ”Näissä hauskan ja rennon golfin pelaamisen rinnalla otamme aktiivisesti huomioon henkilöt, jotka eivät vielä pelaa. Samalla hekin pääsevät osallisiksi hauskoista tapahtumapäivistä”, Tapola jatkaa. Hattula Golfissa on nykyisten omistajien aikana koetettu madaltaa golfin aloittamisen kynnystä ja tätä ajatusmallia on tarkoitus vaalia Lehijärven rantamilla vastedeskin.

”Koemme tärkeimmäksi tehtäväksemme toimia laji-innostuksen vierittäjänä. Suomalainen golf tarvitsee kasvaakseen monipuolisia pelaamisvaihtoehtoja ja kenttiä. Haluamme jatkossakin tarjota golfista kiinnostuneille mielekästä liikunnan riemua”, Tapola vakuuttaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje