21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

"Tuote on parempi kuin uskoimmekaan"

Ounasvaaran Golfpuisto laajeni 18-reikäiseksi heinäkuussa 2011. Laajennuksen on suunnitellut Lassi Pekka Tilander.

Pelit Ounasvaaran Golfpuistossa alkavat olla tämän vuoden osalta pelattu. Takana on ensimmäinen kokonainen kausi, kun pelaajien käytössä oli täysimittainen 18-reikäinen kenttä. ”Voin puhua aika ison joukon suulla, että kausi oli säitä lukuunottamatta erittäin onnistunut. Asiakkaamme ovat olleet 99,9 prosenttisesti tyytyväisiä”, Arctic Golfin toimitusjohtaja Veikko Kantola kertoo. Pelaajat ovat kiitelleet paitsi uutta kenttäkokonaisuutta, myös tälle kaudelle kentän uudelle puolelle avattua välikioskia, väylien varsille rakennettuja asiallisia wc-tiloja sekä klubiravintolasta omaksi yksikökseen eriytettyä caddiemaster-palvelua. Pohjoisesta sijainnista huolimatta myös kentän kunto on ollut hyvä. ”Griinit ja lyöntipaikat ovat yhä huippukunnossa”, Kantola totesi viime viikon lopulla.

Tälle kaudelle avattu väyläkioski on osoittautunut erittäin suosituksi taukopaikaksi.

Tälle kaudelle avattu väyläkioski on osoittautunut erittäin suosituksi taukopaikaksi.

Valmis myös vaativiin vieraisiin Arctic Golfin kentällä on pelattu tällä kaudella noin 14 000 kierrosta, mikä on Kantolan mukaan odotettu määrä. Myös vieraspelaajien kohdalla päästiin budjetoituun, mutta siihen toimitusjohtaja ei ole tyytyväinen. ”Ehkä rahtusen epäonnistuimme markkinoinnissa, sillä vieraspelaajia olisi saanut olla enemmän. Pääsimme toki budjettiin, mutta kun tuote on nyt parempi kuin ennakkoon uskoimmekaan, odotukset ovat nousseet. Toivon, että tulevaisuudessa vieraspelaajia saadaan huomattavasti enemmän”, Kantola sanoo. ”Nyt uskallamme haluta lisää myös sellaisia vieraita, joilla on tietty vaatimustaso kentän suhteen”, hän jatkaa. Ulkomaalaisia golfturisteja Rovaniemellä kävi tänä kesänä ainakin Norjasta, Keski-Euroopan maista, Koreasta ja Kiinasta. ”Ei ryntäystä, mutta kuitenkin sen verran, että jonkinlainen sana kentästämme on kiirinyt maailmalle. Etenkin noin 10 hengen korealaisryhmä sai meillä sellaisen elämyksen, etteivät sitä hevillä unohda – siltä se ainakin vaikutti”, Kantola naurahtaa. Elämyksiä, niitä Pohjois-Suomen kentillä on tarjolla ja niistä pitäisi Kantolan mukaan myös isommalla volyymilla kertoa. ”Pohjoisen kenttien tulisi markkinoida ruskamatkailun ja yöttömän yön mahdollisuuksia niin, että pohjoisen golfista tulisi kiinnostava tuote ulkomaita myöten”, hän sanoo.

Arctic Golfin kenttä on nyt valmis isännöimään isompiakin kisoja ja ottamaan vastaan vaativiakin asiakkaita.

Arctic Golfin kenttä on nyt valmis isännöimään isompiakin kisoja ja ottamaan vastaan vaativiakin asiakkaita.

Satsauksia kilpailu- ja opetustoimintaan Arctic Golf hakee profiilin nostoa myös kilpailutoiminnalla. Tällä kaudella Rovaniemellä järjestettiin yli 30 kilpailutapahtumaa. Määrä on Kantolan mukaan lähellä maksimia. ”Golfliitolta ja senioripuolelta odotetaan kuitenkin ensi kesäksi muutamaa laadukasta kilpailua”, hän vihjaa. Opetustoiminnan puolella otettiin merkittäviä askelia jo tällä kaudella, kun Batu Lempinen tuli Leviltä Arctic Golfin head proksi. ”Opetuspuolella on kaksi painopistettä: junnutyön kehittäminen ja tasoituksella 37-54 pelaavien aktivoiminen. Näistä jälkimmäisessä on saatu jo ihan hyviä tuloksia, mutta selkeä haasteemme on saada lisää nuoria mukaan toimintaan. Katsotaan nyt, mitä keksimme sille puolelle ensi kesäksi”, Kantola sanoo. Opetus- ja valmennustoiminnan puitteisiin on ainakin tulossa parannusta, sillä Ounasvaaran Golfpuiston harjoitusalueen remontti alkaa vielä tämän syksyn aikana. Janne Knuuti Kuvat: Arctic Golf

Arctic Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    Teuvo Tiainen says:

    Tehtiin menneenä kesänä emännän kanssa jonkinmoinen golfkiertue pelaten useita Suomen kenttiä ja hyödyntäen edullisia golfpaketteja. Ounasvaaralla vierailimme myös ja meidän molempien näkemys oli että ehkä koko kesän mieliinjäävin kierros pelattiin juuri Ounasvaaralla. Hyväkuntoinen kenttä jossa mentiin kokoajan ylös tai alas eli fyysisesti tosi vaativakin. Pelasimme kentän vielä molemmat suurinpiirtein omaan tasoitukseen eli tosi hyvät fiilikset jäi….ensi kesänä uudestaan!

    Niko says:

    Ihan mahtava kenttä! Pelasin syyskuun alussa ja matkasta jäi vain positiivisia kokemuksia! Hienot maisemeat ja kenttä aivan mahtavassa kunnossa. Menee mun toplistan kärkisijoille 🙂