25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Tapiola Golfissa pelataan jo

Tapiola Golfin 18:s viheriön takaa kuvattuna. Toinen lyönti on monille yksi kierroksen odotetuimmmista.

Nauhaa

Nauhaa leikkaamassa Golfliiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi Pertti Itkosen avustamana. Vasemmalla puuhamiehiin lähes alusta asti kuulunut Peter Matsson.

Tapiola Golfin kenttähanke lähti liikkeelle nykyisen toimitusjohtajan Pertti Itkosen Italian lomamatkalla syntyneestä ideasta heinäkuussa 2000. Reilut 12 vuotta myöhemmin Itkonen, vaimonsa Päivi ja Tapiola Golfin osakkaat nostivat maljaa ”esiavajaisissa”. Itkosen suuri unelma, kentän rakentaminen kaatopaikan päälle tuli puolittain valmiiksi kun yhdeksän reikää avattiin perjantaina.

Buffetruokailun ja kentän rajojen ulkopuolellle, väärälle väylälle suuntautuneen avauslyönnin jälkeen iltahämärissä ensimmäiset pelaajat lähtivät innokkaina yhdeksän reiän kierrokselleen.

Launtaina osakkaat pelaavat kilpailun, loppukauden aikana kenttää kiertävät myös heidän vieraansa, mahdollisesti mukaan otetaan jonkin verran vieraspelaajiakin.

Puitteet ja viheriöt kunnossa

Pertti

Pertti Itkonen esittelemässä osakkaille ja muullle juhlaväelle sisääntulon avattuja väyliä.

Laajalahden, Pohjois-Tapiolan ja Mankkaan väliselle entiselle kaatopaikan alueelle noussut links-tyyppinen kenttä on saatu nyt avattujen yhdeksän väylän osalta pelattavaan kuntoon kiitettävän nopeasti. Ruoho tiiauspaikoilla, väylillä ja karheikoissa on luonnollisesti vielä heikkoa, ruohottomia kohtia on paikka paikoin ja kentältä puuttuvat etäisyysmerkinnät.

Tapiola Golfin kentän tavaramerkiksi tulevat nousemaan hyvin muotoillut viheriöt ja väylät sekä varsin vahva bunkkerointi nimenomaan viheriöiden ympäristössä.

”Nämä antavat kentälle luonnetta ja antavat kaikentasoisille pelaajille sopivasti haastetta”, määritteli kentän rakentamiseen ja muotoiluun vahvasti osallistuva arkkitehti Tim Nugent.

Rakennustöistä vastaava Ilkka Kaivosoja uskoo kentän olevan riittävän valmis pelaamiseen.

”Toki meillä on vielä paljon viimeisteltävää nyt avatuilla väylillä, mutta ongelmia ei pitäisi tulla. Lisäksi pyhitämme maanantait ja keskiviikot pelkästään kentän rakentamiseen ja viimeistelyyn, tuolloin kenttä on suljettuna”, Kaivosoja kertoo. Hän jäänee Tapiolaan kentänhoitajaksi.

”Tahtotila on yhteinen, nimiä ei kuitenkaan ole vielä papereissa”.

Avauslyönnit Tapiolassa lyödään matoilta, väylillä tupsutus on pelin mielekkyyden kannalta lähes välttämätöntä. Viheriöt tulevat olemaan kentän helmi. Nugentin filosofian mukaan niistä tulee pohjaltaan kovat ja erittäin nopeat. Avajaisissa ne oli leikattu kuuten milliin, tilanne muuttuu mahdollisesti vielä syksyn aikana, viimeistään kaudella 2013.

”Viheriöt olivat mainioita , kyllä niitä kelpaa jo esitelä. Hyvä maku jäi pelaamisesta. Tuo ensimmäinen, ylämäkeen pelattu väylä (10.) on 380 metrisenä kova pala kenelle tahansa” yhdeksän reikää kolme yli pelannut Golfliiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi kertoi suorituksensa jälkeen.

Tapiola Golfin kilpailuvalteista päällimmäinen on luonnollisesti sijainti Espoon sydämessä Turuntien ja kehäykkösen lähimaastossa. Vielä alkukesästä ”työmaa” näytti erittäin keskeneräiseltä. Avajaisiin oli ehditty rakentaa siisti ja riittävän iso parkkipaikka. Väliaikaiset klubitilat sekä pukuhuoneet täyttävät paikkansa.

”Kenttä saadaan kokonaan avattua kaudella 2013. Kaikki viheriöt on jo kylvetty, väylistäkin valtaosa. Varsinainen lubitalo valmistuu vuodelle 2014,” Pertti Itkonen kertoi ennen kierrokselle lähtöään.

Tapiolassa on avauksissa tilaa. Mitä lähemmäksi viheriötä mennään, sitä haasteellisemmaksi peli muuttuu. Makoisia lähestymislyöntejä tulee esiin useissa paikoissa. 18:lla toinen lyönti on yksi makupaloista. Suosittelen tutustumista alueeseen, kenttäänkin jos siihen tilaisuus vielä tämän kauden aikana tulee.

Teemu Tyry

Tapiola Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)