Tapiola Golfin klubitalo avataan lauantaina - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Tapiola Golfin klubitalo avataan lauantaina

Lähes neljän vuoden odotus päättyy kun syyskuussa 2012 avatun kentän kupeeseen avautuu hulppea 2100 neliömetrin kokoinen klubitalo. Pukusuojien, ravintolan ja kokoustilojen lisäksi golfareita palveleva Golf Centerin välinemyymälä ja huippumodernilla tekniikalla varustetut kolme lyöntistudiota.

Tapiolan väylät ovat terveessä ruohossa. Kuva väylältä 16.

Tapiolan väylät ovat terveessä ruohossa. Kuva väylältä 16.

Keskiviikkona aamuysi Tapiola Golfin kentällä sujuu kahden hengen ryhmässä vaivatta 90 minuutissa. Startatessamme kello 6.40 olemme päivän toinen ryhmä. Alueella on kuitenkin melkoinen trafiikki ja kuhina, klubitaloa ja sen ympäristöä laitetaan kuntoon usean kymmenen miehen voimin jo kukonlaulun aikaan. Maallikkokin havaitsee ensivilkaisulla, että nyt viimeistelyssä on kiire.

Kenttä on lähes moitteettomassa kunnossa (väylät 10-18) , viheriöt pidetään varsin hitaina niiden muotojen vuoksi. Tullessamme 18:n väylälle on syytä tarttua kameraan ja ottaa klubitalo taustana eri kohdista kuvaa.

Rakennus on melkoinen maamerkki ja sellaiseksi se on tarkoitettukin. Palveluja tullaan tarjoamaan golfarien lisäksi lähiseudun yrityksille, yhteisöille ja asukkaille. Uuden klubitalon sijainti on keskeisin pääkaupunkiseudulla Talin ja Paloheinän jälkeen.

Palveluiden moninaisuudessa Tapiola on kuitenkin ykkönen 1000 neliön golfmyymälän, ympärivuotisen ravintolan, tasokkaiden lyöntistudioiden ja matkatoimiston ansiosta. Ovien onkin käytävä vilkkaasti, sillä investoinnin suuruus on noin viisi miljoonaa euroa.

Viisi palveluntuottajaa saman katon alla

Tapiola Golf, Golf Center, OnGolf, Mika Piltz Golf School sekä ravintola Vista ovat kaikki vuokralla kiinteistöyhtiö Tapiola City Club Oy:n omistamassa rakennuksessa.

”Meillä on koossa todella kovat alojensa ammattilaiset. Palvelukonseptimme on kattavuudessaan golfalalla monella tavalla ainutlaatuinen Euroopassa. Tapiolan ja Mankkaan alueen kokonaiskehittymisen kannalta Tapiola Golf ja TAGi ovat vahvoja osasia. Golfkentän välittömään ympäristöön on tulossa sekä asuinalueita, kuin myös Retail Park, jotka korostavat sijaintimme keskeisyyttä”, Tapiola Golfin toimitusjohtaja Pertti Itkonen luettelee golfkeskuksen vahvuuksia.

Uuden puttiviheriön rullat juurtuvat kuntoon tulevien viikkojen aikana.

Uuden puttiviheriön rullat juurtuvat kuntoon tulevien viikkojen aikana.

Parkkipaikalta ja 18:n viheriötä suora yhteys Tapiolan Golfkeskukseksi ( TAGi) nimettyyn rakennukseen käy luiskaa pitkin toiseen kerrokseen. Jo viimeisellä väylällä huomaa, kuinka lähelle viimeistä viheriötä ja käytännössä kiinni rangeen sekä uuteen puttiviheriöön klubitalo on rakennettu.

”Täältä on oikeasti aika makeat näkymät rangen yläkertaan, harjoitusviheriölle ja viimeiselle väylälle”, maiskuttelee golfkoulunsa Tapiolaan siirtänyt Mika Piltz terassille ehdittyämme. Lausahdus kuulosta oikeutetulta, vaikka sen antaja onkin liittänyt tulevaisuutensa vahvasti kyseiseen taloon.

Linksmaisemaa ja harjoittelua saa seurata varsin keskeiseltä paikalta.

Linksmaisemaa ja harjoittelua saa seurata varsin keskeiseltä paikalta.

Isännät mainostavat näköalapaikkaa jopa Espoon suurimpana yleisenä aurinkoterassina. Sisätiloja oli niiden keskeneräisyyden vuoksi vielä turha lähteä tarkemmin analysoimaan. Jäsenten huone on keskeisellä paikalla, kokoustavillekin löytyy erillisiä huoneita.

Pukuhuonetiloista löytyy kaikki oleellinen, tilojen koko voi herättää keskustelua yhteislähtökilpailuissa.

Lyöntipaikkoja Tapiolan rangella on kaikkiaan 26, lisäkapasiteettia tulee kymmenen paikan verran silloin, kun alakerran kolme lyöntistudiota eivät ole käytössä. Rangen yläkerta tulee takuuvarmasti olemaan näkymiensä johdosta varjoista pohjatasoa suositumpi.

Rangen kapasiteetti on keskeiseen sijaintiin nähden melko pieni. Lähipeliharjoittelua varten jo käytössäkin olleet tilat ovat reilun 600 metrin päässä 17:n tiiauspaikan vieressä. Ainakin toistaiseksi sinne pääsee vain autotien kautta.   Näihin ratkaisuihin tapiolalaiset on ajanut tilan puute.

”Range on pituudeltaan Tapsa Pulkkasellekin riittävä, matkaa on lievään ylämäkeen 280 metriä,” Piltz tietää.

Toiselta tasolta rangen ylämäki on oleellisesti loivempi.

Toiselta tasolta rangen ylämäki on oleellisesti loivempi.

Harjoitusalueella lyödään vain ja ainoastaan matoilta. Samoin tietysti lyöntistudioista, joihin kaikkiin tulee Trackmanien lisäksi muutkin parhaat analysaattorit ja näyttötaulut.

Pelkästään kolmen studion teknisiin laitteisiin on palanut euroja 150 000 edestä. Piltz tekee assistenttinsa Henrik Karvisen tavoin opetuksen ohella myös välinefittausta, johon lyöntistudioiden investoinnit maksanut Golf Center panostaa myös omien asiantuntijoidensa voimin.

Varsin paljon opetusta ja välinekauppaa Tapiolan Golfkeskuksen uumenissa saa tehdäkin investointien kuolettamiseksi.

”Uskon kuin pukki sarviinsa tähän kokonaisuuteen. Meillä on niin kattava ja asiakasta hyödyttävä analysointi-video-ja näyttösysteemi tarjolla, että vastaavia on harvassa ulkomaillakaan”, Piltz julistaa.

Ensimmäiseksi oppilaaksi keskiviikkona oli tulossa Roope Kakko. Piltzin markkinoima systeemi valmistuu kokonaisuudeksi juhannuksen jälkeen. Sen jälkeen on oikeampi hetki arvioida Piltzin lausumaa.

Golf Center saa lyöntistudioiden naapurissa sijaitsevan myymälänsä avattua samoihin aikoihin, maanantaina 27.6.

<a href=Mika Piltz liittyi Tapiolan tiimiin vuodenvaihteessa. Pertti Itkonen on vetänyt projektia vuodesta 2000, Marko Paski tuli mukaan Golf Centerin toimitusjohtajana syksyllä 2014" width="800" height="598" />

Mika Piltz liittyi Tapiolan tiimiin vuodenvaihteessa. Pertti Itkonen on vetänyt projektia vuodesta 2000, Marko Paski tuli mukaan Golf Centerin toimitusjohtajana syksyllä 2014

Toimitusjohtaja Marko Paski ja yrityksen omistajiin lukeutuva Mikko Koivisto vakuuttivat, että 1980-luvun alkupuoliskolla perustetun Golf Centerin yli 1000 neliön kokoinen myymälä tulee tuottamaan asiakkaille melkoisia ”wow-elämyksiä” uusilla palveluillaan.

”Yksi niistä on se, että siirrymme hintalaputtomaan myymälään. Asiakas löytää tarvitsemansa perustiedon tuotteista ja hinnoista näyttötauluilta. Tulemme myös hyödyntämään kentän ja rangen olemassaoloa demoissa ja tuotekokeiluissa. Lyöntistudioihin panostaminen on tästä selkeä esimerkki”, Paski kertoo.

TAGi:n klubitalo voi hyvinkin nousta merkittäväksi kokoontumis-ja fiilistelypaikaksi golfareille. Ravintolan lounaspuffet tuo taloon arkisin myös muita maksavia asiakkaita, tavoitteen mukaan ympäri vuoden.

Tapion kesäpäivä avaa ovet myös vieraille

Uuteen klubirakennukseen pääsee tutustumaan lauantaina 18. kesäkuuta klo 16.00 alkaen. Myöhemmin illalla musisoivat Jean S:n Tapiot sekä Kimmo Blom.

Kesäretki Tapiolaan on hyvin perusteltavissa pelkästään klubitalon bongaamisella myöhemminkin. Sijainti on loistava, Turun moottoritien alusta Tapiola Golfiin ehtii uuden liittymän johdosta Helsingistä päin ajettaessa seitsemässä minuutissa. Yhteydet ovat erinomaiset myös päin Suomea tultaessa.

Tapiola Golfin historia ulottuu vuoteen 2000, jolloin käynnistettiin kolme vuotta kestänyt perustilaselvitys. Ennen liikkeelle lähtöä aikaa veivät entisen kaatopaikan kunnostuksen yleissuunnitelman teko, ympäristölupaprosessit, rakennussuunnitelman ja golfkenttäsuunnitelman valmistaminen.

Asemakaavoituksen, siihen kohdistuneen vastuksen ja valituksen käsittelyn myötä oltiin jo vuodessa 2010 ennen KHO:n myönteistä päätöstä projektin käynnistämiselle.

Kentän yhdeksän ensimmäistä reikää avattiin syyskuussa 2012, toinen puoliskokin elokuussa 2013.

Kentän 12. , par-kolmonen on yksi ainoista väylisä, jossa avauksessa pelilinjan takana on puurivi.

Kentän 12., par-kolmonen on yksi ainoista väylistä, jossa avauksessa pelilinjan takana on puurivi. Kuva Anzel Oy.

Klubitalon rakentaminen lykkääntyi useaan otteeseen, vaihtoehtoina olivat ääripäissä valtavan kokoinen viihtymiskeskus sekä perusmalli. Rahoituksen löytäminen välttämättömään hankkeeseen oli myös kivenä kengässä.

Tapiola Golf löysi syksyllä 2014 kumppanikseen golfvälineiden jälleenmyyjän Golf Centerin, joka etsi uusia toimintamalleja liiketoimintojensa kehittämiseksi.

Yhteistyö eteni keväällä 2015 Tapiolan Golfkeskuksen, kutsumanimeltään TAGi suunnitteluun. Rakennuslupa kaksikerroksiselle ja 2100 neliöiselle rakennukselle saatiin 20. elokuuta.

Keskiviikkona taloa esiteltiin medialle, torstaina rakennus saa tulikasteensa 100 hengen firmakilpailun tyyssijana.

”Töitä paiskitaan kovalla tahdilla sekä talon sisällä että sen ulkopuolella, olemme loppusuoralla. Tapiolan Golfkeskuksessa saunotaan jo torstaina”, muotoili Tapiola Golfin toimitusjohtaja Pertti Itkonen tilanteen mediaa isännöidessään.

Klubitalon rakentamisen osalta Tapiolassa on edetty vastakkaisessa järjestyksessä, kuin mihin Suomessa on todettu. Lähes neljän vuoden odotusaika kentän avaamisen jälkeen on ennätyksellinen tämän tason hankkeissa.

Lauantaista eteenpäin Tapiolan osakkaat ja vieraat pääsevät testaamaan, kuinka hyvin kunnianhimoisessa hankkkeessa on onnistuttu. Virallisia avajaisia suurelle yleisölle  TAGi:n johtoryhmä on suunnitellut elokuun 13. päiväksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)