11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Tapiola Golfin kesä alkoi 9-reikäisenä

Tapiola Golfin links-henkinen kenttä on tuonut vierailijoille mieleen ulkomaiden golfkohteet. Kuva viime syksyltä.

Tapiola Golfissa katsotaan tätä golfkautta suurin odotuksin. Käsillä on kesä, jona paljon puhuttu kenttä avataan kokonaisuudessaan. Alkukaudesta avoinna on tosin vasta yhdeksän reikää.

”Aluksi on auki yhdeksän, juhannuksena avataan kolme lisää, jonka jälkeen kierretään 12 reikää. Loput väyät avataan näillä näkymin heinäkuun lopussa”, Tapiola Golfin toimitusjohtaja Pertti Itkonen kertoo.

”Ja range avataan juhannuksen alla”, hän lisää.

Kausi alkoi Tapiola Golfissa viime sunnuntaina, jolloin yhdeksän reikää avattiin omalle väelle, eli osakkaille, pelioikeutetuille ja jäsenille. Seuraavana päivänä kaikki olivat jo tervetulleita pelaamaan.

Avausviikolla Tapiola Golfissa on Itkosen mukaan vieraillut mukavasti pelaajia varsinkin iltaisin. ”Ja avauspäivä sunnuntai oli oikeinkin vilkas pitkin päivää”, hän kertoo.

Itkosen mukaan pelaajilta tulleet kommentit kentästä ovat olleet pelkästään positiivisia. ”Griinejä on kehuttu, samoin layoutia. Ja jälleen on saanut kuulla samaa kuin viime syksynä useamman ihmisen suusta, että kentälle saapuessa on kuin olisi ulkomaille tullut.”

Päätuotteena 9-reikäiset kierrokset

Nyt Tapiola Golfissa avoinna oleva yhdeksikkö on koostuu kentän rei’istä 1, 8, 9, 10, 11, 12, 16, 17 ja 18. Pelattavat väylät valittiin 12 valmiin väylän joukosta niiden kunnon perusteella.

”Näillä väylillä viheriöt ovat jo varsin mukavassa kunnossa, erityisesti normaalin takaysin griinit. Väylätkin ovat yleisesti ottaen hyvässä kunnossa, tosin joissakin paikoissa on vielä paikkokylvöjä nähtävissä”, Itkonen kertoo.

Kuusi Tapiola Golfin väylistä kylvettiin vasta tänä keväänä ja siksi kentän avaamista 18 reikäisenä joudutaan odottamaan loppukesän puolelle.

Tapiola Golfin tapauksessa siitä on kuitenkin tavallista vähemmän harmia, sillä kentän päätuote green fee -pelaajille, ja toki myös pelioikeutetuille, on totutusta poiketen yhdeksän reiän golfkierros. Tämä näkyy esimerkiksi hinnastossa, jonka lähtökohta, ensimmäisenä vaihtoehtona, on aina yhdeksän reikää.

”Yhdeksän reiän kierroksille on selvästi kysyntää. Esimerkiksi 18 reiän iltakierros on monelle todella haastava asia ja uskon, että varsinkin arkena yhdeksän reiän kierrokset ovat suosittuja. Täytyy tietenkin muistaa, että vaikka tarjoamme yhdeksää reikää, se ei sulje pois 18 reiän kiertämistä”, Itkonen perusteli Tapiola Golfin ratkaisua Golf Digestin taannoisessa haastattelussa.

Janne Knuuti

Tapiola Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje