5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Tapiola Golf saa klubitalon

Arkkitehti Bratislav Toskovic sai evästyksen suunnitella näyttävän näköinen ja hinnaltaan edullinen klubitalo Tapiolan GolfKeskukselle.. Kuva Parviainen Arkkitehdit Oy

Vihdoinkin, voidaan todeta uutisesta, jonkaTapiola Golf julkisti torstaina pidetyssä mediatilaisuudessa. Käynnistettävän projektin tuloksena harjoitusalueen ja parkkipaikan välimaastoon nousee kolmikerroksinen kerhotalo. Kuoppia työmaalla on jo havaittavissa, rakennuslupa heltisi elokuun lopulla.

Alakertaa tulee hallitsemaan Golf Centerin välinemyymälä yhdessä OnGolfin matkapalvelutoimiston kanssa. Samassa kerroksessa ovat myös Pickalasta Tapiolaan valmennuksensa siirtävän Mika Piltzin opetusstudiot.

Ylempiin kerroksiin tulevat caddiemasterin tilat, pukuhuoneet, ravintola keittiöineen sekä kokoustilat. Hulppean kokoiselta terassilta on näkymä rangelle sekä viimeiselle viheriölle.

”Tapiolan Golfkeskus nostaa palvelutasomme vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Golf Center ja Mika Piltz kumppaneinamme kykenemme luomaan Tapiola Golfista ympärivuotisen palvelukokonaisuuden”, iloitsi projektia vuodesta 2000 vetänyt Pertti Itkonen.

Klubitalon hinnaksi arvioidaan 4,5-5 miljoonaa euroa. Rakennuttajana toimii Tapiola City Club, jonka toistaiseksi omistaa Tapiola Golf Oy. Uudelleenjärjestelyiden myötä osakkaiksi tulee yksittäisiä sijoittajia.

”Osa rahoituksesta tulee pankkilainana. Emme kuitenkaan tarvitse rakentamiskuluihin Tapiola Golf Oy:n osakkailta rahoitusvastikkeita”, vakuuttaa Itkonen.

Uuden, toukokuussa valmistuvan klubitalon ja sijaintinsa myötä Tapiola Golf nousee ykkösketjuun yritystilaisuuksien pitopaikkana.

Uuden, toukokuussa valmistuvan klubitalon ja sijaintinsa myötä Tapiola Golf nousee ykkösketjuun yritystilaisuuksien pitopaikkana.

Mankkaan entisen kaatopaikan päälle rakennetun kentän klubitalona ja ravintolatiloina on toiminut jo kolmen vuoden ajan parakkirivi sekä muita, sinällään toimivia väliaikaisia rakennuksia. Epäsuhta kentän ja klubin tarjoamien puitteiden välillä on ollut erittäin suuri.

Tapiola Golfin kenttä avattiin yhdeksänreikäisenä syyskuussa 2012. Täysimittaista kenttää pelattiin ensimmäisen kerran elokuussa 2013. Kahdella viimeisellä kaudella kentälle on päästy 11. maaliskuuta

”Vuonna 2014 startteja oli 24000, meneillään olevalla kaudella määrä noussee noin 15 %”, uskoo Itkonen.

Tapiolan kentän huolella suunnitellut, salakavalan muodokkaat viheriöt ja bunkkerit antavat links-tyyppiselle kentälle melkoisesti luonnetta.

Tapiolan kentän huolella suunnitellut, salakavalan muodokkaat viheriöt ja bunkkerit antavat links-tyyppiselle kentälle melkoisesti luonnetta.

Kenttä on erittäin hyvässä kunnossa viheriöitä myöten. Jäseniä seurassa on noin 400, pelioikeuden vuokranneita 150. Yhtiövastike on 950 euroa, seuraavalla kaudella se nousee tasalukuun 1000 euroa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (20 kpl)

  Mohammed Social says:

  Kustannukset nousevat 5 miljoonan tasolle. Aika mukavaa tuottoa on per neliö saatava, jotta rahoittajat on tyytyväisiä… Kivasti nousee pelaamisen hinta… Onnittelut osakkaille!

  Jaska M. says:

  Eikö Rauhala, Vaalas ja Pohjola jatka enää Tapiolassa? Mitkä helvetin myllerrysviikot tässä on taas menossa?

  Osakas says:

  Hienoa saada viimein klubitalo ja vielä hienompaa, että se palvelee golfin harrastajia enemmän kuin pelkkänä toimistona ja ravintolana. Missäpä olisi pääkaupunkiseudulla vastaavaa – Mika Piltzin opetusstudio, kunnon pro shop, jäsenille ja vierailijoille viihtyisät tilat, joissa toivottavasti viihdytään myös kierroksen jälkeen. Jo tänä kesänä on nähty selvä muutos, parakissa toimiva ravintola on viihtyisä ja palvelu erinomaista. Onkin tullut tavaksi jäädä klubille syömään ja istuskelemaan, vaikka koti on 5 minuutin ajomatkan päässä. Rauhala, Vaalas ja Pohjola-triosta paikalla ja kurssitusta hoiti Pohjola. Kaikki kunnia hänelle, mutta tuon kolmikon huippupro on Antti Vaalas, jota paikalla ei näkynyt. Siis tervetuloa Mika Piltz, Golfl Center ja kiitos Pertti Itkonen, että kauan odotettu klubitalo täyttää ainakin minun toiveeni, uskon, että monen muunkin. Kiitos siis onnitteluista Mohammed Social. Pelaamisen hinta on mikä on, Tapiolan osakkuutta ja jäsenyyttä en miksikään muuksi vaihtaisi!

  toby says:

  Muissa medioissa puhuttiin ensisijaisesti sisäharjoittelukeskuksesta mutta tässä artikkelissa ainoastaan klubitalosta. Onko mitään tietoa kuinka paljon noita lyöntipaikkoja on tulossa ympärivuotista harjoittelua varten? Iltalehdessä otsikoitiin ”Espooseen ympärivuotinen golfkeskus”..

  H.T. Salminen says:

  Käsittääkseni alakerrassa on proshopin yhteydessä Piltzin opetusstudio. Trackman, 3 lyöntipaikkaa ja pienehkö puttigreeni. Muuta tietoa ei tässä vaiheessa ole saatavilla. Ulkorangella on n. 12 lyöntipaikkaa. Se on tosin päätelty tilasta ja kuvista.

  Antsa Pickalasta says:

  Ei tuu ikävä. Liian kallis mies Pickalaan, toki antaa huippuluokan opetusta hyville pelaajille. Itse hämmästelen eniten rakennuksen hintatasoa. Eikö tosiaan ole otettu opiksi muiden tekemistä virheistä? Heijastuu väkisin pelaamisen kustannuksiin ja taas nostetaan kynnystä golfin aloittamiseen. Toki ymmärrän, että Tapiolan pieni osakaskunta on rikasta eliittiä, joka ei halua keskiluokkaa ja köyhälistöä samoille nurkille ja ehkä halutaankin profiloitua enemmän eliittipaikaksi. Mistä toi TAGI tulee? TApiolan Golf Instituutti? WTF?

  JJ says:

  Erinomaisen hienoa, että näinkin vaikeana aikana jotkut uskoo huomiseen ja investoi golfiin. Uskon vakaasti, että TapiolaGolfista tulee yksi suomen lippulaivoista jossa mielenkiintoinen Selänne&Piltz Golf-Akademia. Lisäksi samoissa tiloissa Golf-Centerin laaja valikoima palveluineen sekä matkanjärjestäjä OnGolf joka järjestää ehkä maan parhaat golf-reissut. (Golf-Resept samaa tasoa) Sokerina pohjalla aivan upea golfkenttä. Ainoa pieni miinus tulee kunnon lähipelialueen puutteesta. Olen innoissani JJ

  SS says:

  Eikös G-Center ulkoistanut fittaukset ja mailankorjaukset PEGOlle jo ajat sitten? Miten jatkossa, tuleeko PeGo myös Tapiolaan hoitamaan nuo ammattityöt?

  Petri P. says:

  Vuosaaren jättihalliin tulee sittenkin GolfBalance ja ottanee myös Vuosaaren haltuunsa. Tapiolan TAGIin tulee GolfCenter. Vantaan tulevan 6000m2 jättihallin tulevat toimijat vielä kuulemma osittain auki.

  HCP 3,2 says:

  Samaa mieltä kanssasi, että on positiivinen uutinen. Näinä aikoina, jos joku laittaa 5 milliä klubiin, niin täytyy nostaa hattua. Toivotaan, että investointi kannattaa ja sijoittajat saavat rahansa kohtuullisella tuotolla takaisin. Tuolla investointitasolla vuokra pyörinee toimijoille jossain 25-30 € / m2 hinnoissa. Ei se aivan hirveä ole, toki toimijoilla pitää myydä rajusti vuodessa pystyäkseen maksamaan vuokransa. Kilpailijat toimivat n. 10-12 €/m2 kustannuksilla. Uskotaan vahvasti laadukkaan tekemisen onnistumiseen.

  Mankkaan oma poika says:

  Mikäs vanhassa lupissa oli vikana. Sopi oikein mainiosti kaatopaikka alueelle. Naapurissakin on se pirun ruma sorapaikka. Tekkeekö joku tiliä rakennuksella? 2 millin taloa ollaan ostamassa viijellä… Mitäs vanhalle tehhään? Viejään kaatopaikalle?

  Laila says:

  Päästään vihdoin eroon niistä homeisista työmaakopeista! Wunderbaum!

  anzalle pikkalasta says:

  Suurin osa Tapiola Golfin pelaajista on greenfee-pelaajia, jotka lämpimästi toivotetaan tervetulleiksi pelaamaan puolikas tai koko kierros joka päivä, ilman aikarajoitusta. Höpinät rikkaista ja vieraspelaajat poissulkevista osakkaista ovat ihme puhetta, kenttällä on alusta alkaen ollut tavoitteena korkea käyttöaste eikä sitä saavuteta rajoituksilla —– Ote Pickalan varausohjeista: ’ Lähtöajat arkisin prime time -aikoina ja viikonloppuisin ennen klo 14:00 on ensisijaisesti varattu vain osakkeenomistajille, pelioikeuden haltijoille ja heidän vierailleen sekä jäsenille ja VIP-pelilipuilla pelaaville.’ —– Ote Tapiolan varaussivulta: ’Tervetuloa pelaamaan osakkeella, vuokrapelioikeudella tai green feellä!

  Antsa Pickalasta says:

  Juurikin näin. Me haluammekin profiloitua ja pysyä Pickalassa eliittikenttänä. Kuten Tapiolakin näillä toimenpiteillä. Piltzi OLI liian kallis mies meille ja ovi aukesi toiseen suuntaan… Huippu PRO jokatapauksessa, kuten uusi miehemme…

  duunari says:

  Mikä siinnä aina on kun pitää itkeä ja rutista. Mahtavaa että jollain on uskoa ja fyrkkaa laittaa tuollainen klubitalo pystyyn! Itse tapiolassa joka kesä noin 10 rundia vieraana pelannut. Ja palvelu muuten aivan eriluokkaa kuin pickalassa. Josta on kokemusta yhden kauden pelioikeuden myötä. Oli todella vika tikki. Kateelliset ja katkerat itkee taas.

  Työtön sosiaalipummi says:

  Viiden miljoonan hävittäminen klubitaloon on järjetöntä. Se nostaa pelaamisen kustannuksia valtavasti ja antaa taas ulospäin AIVAN VÄÄRÄN KUVAN golfista. Luuletko tämänkään imagotappion nostavan golfin asemaa koko kansan urheiluna ja harrastuksena?

  JJ says:

  Moi duunari Taisit viimeisessä lauseessa itse vastata omaan kysymykseesi 😉 Itse olen edelleen innoissani mitä TapiolaGolffissa ollaan tekemässä ja piuppaut niille kommenteille jotka dissaa kyseistä projektia. JJ

  Pekka says:

  Tunnen henkilökohtaisesti kentän vieressä asuvan varakkaan perheen. Heitä ei golf kiinnosta laisinkaan mutta hyvää ravintolaa he ovat odottaneet kentän laitaan jo pitkään. He ovat nyt tyytyväisiä. Minua kiinnostaa vain pelaaminen. Klubitalon virkaa voisi hyvin hoitaa vaikka pieni teltta.

  Kauko Säädin says:

  Noiden rakentamiskulujen jälkeen siellä ei voi syödäkään hintojen takia kuin ystäväsi rikkaine tuttuineen. Joku vetää tässä rakennusvaiheessa hyvät tilit ja osakkeenomistaja taas maksaa lystit vastikkeissaan.

  Kauko Pelaaja says:

  Näinhän se perinteisesti aina on, osakkeenomistaja aina lopulta maksaa, nyt jo Tapiolan vastike nousee tuhanteen euroon. Mutta jos liiketoiminta kehittyy suotuisasti voi olla että tulevaisuudessa Golfyhtiö voi maksaa jopa osinkoja.