23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Tali pian valmiina Finnair Mastersiin

Linda Henriksson hakee paikkaa Finnair Mastersiin karsintojen kautta.

Linda

Runsasluminen ja pitkä talvi toi mukanaan kentille lumihometta, joka puolestaan on hidastanut kenttien kuntoutumista. Näin myös Talissa.

”Normaalitalvena lunta on kolme kuukautta, nyt se peitti väylät ja viheriöt peräti viiden kuukauden ajan. Talissa vanhat väylät ja monet viheriöt olivat kovilla. Vaikka tilastojen mukaan toukokuu oli lämmin, yöt olivat kylmiä. Se hidasti kenttien kuntoutumista. Nyt olemme jo voiton puolella ja kenttä varsinkin viheriöiden osalta on hyvä”, määrittelee toiminnanjohtaja Illka Ulander.

Aamukierros Talissa vahvistaa Ulanderin sanomaa, viheröiden ”nousukunto” on ollut todella rivakkaa viimeisen parin viikon ajan. Viikon kuluttua torstaina käynnistyvässä Finnair Mastersissa suurempi haaste ovatkin väylät. Kaljuja kohtia tulee olemaan monissa paikoissa väylillä ja näiden merkitseminen teettää LET:n väelle töitä.

” Olemme saaneet ruohon kasvamaan useimmissa paikoissa, nyt on aloitettu väylien leikkaaminen ristiin sekä kentän muotoilu kisakuntoon. Saattaa olla, että ainakin joillain väylillä on perinteinen talvisääntö” Ulander ennakoi.

Finnair Masters käynnistyy ryminällä jo tulevana maanantaina, jolloin pelataan 16 suomalaispelaajan voimin karsinta kahdesta villistä kortista. . Promoottori Tero Kumpulaisen tavoitteena oli antaa kotimaisille pelaajille karsintaan kolme paikkaa.

”Naisten Euroopan Tourilla on kuitenkin veto-oikeus yhteen paikkaan ja he käyttivät tämän hyväkseen. Niinpä meille jäi vain kaksi. Kun vielä päällekkäisyyksien vuoksi naisten ja tyttöjen maajoukkueet jäivät pois, pelataan karsinta yhdessä sarjassa kaikille avoimina. Nuorille, 1991 ja jälkeen syntyneet ei näin ole erillistä sarjaa”, hän kertoo.

Nimekkäimmät yrittäjät ovat Linda Henriksson, Hanna-Leena Ronkainen, Sohvi Härkönen, Elina Ikävalko ja Elina Nummenpää.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje