18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Suomen nopeimmat kierrokset Gumbölessa

Gumbölen viheriöt ovat olleet mainiossa kunnossa jo alkukaudesta. Taustalla näkyvän Turun moottoritien melu saattaa häiritä joitain pelaajia.

Turun moottoritien ja kehä kolmosen kupeessa sijaitseva Gumböle Golf oli viime vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan maamme nopein kenttä. Keskiarvona ryhmät selvisivät 18 reiän lenkistään 3 h 53 minuutissa .Syyt tähän ovat selkeitä, kenttä on rakennettu pieneen tilaan, siirtymät viheriöltä tiiauspaikoille ovat lyhyitä ja alue on enimmäkseen varsin tasainen.

Gumbölen sijainti on varsin hyvä, tästäkin johtuen yhdeksän reiän aamu-ja iltakierrokset ovat erittäin suosiituja.

”Alkukaudesta ysireikäisten kierrosten määrä on kasvanut 28 %, osakkaiden pelikierrokset kaikkiaan 31 %, pudottelee lukuja toimitusjohtaja Timo Käiväräinen. Kierrokset sujuvat kuluvallakin kaudella joutuisaan ja viheriöt olivat jo alkukaudesta moitteettomassa kunnossa.

Kentän ns. vanha puoli on maisemiltaan vaihtelevampi, toinen yhdeksikkö kulkee tiukkaan ahdettuna tasaista peltoa alueella, johon mahdutettiin alkuperäisen kuuden reiän asemasta lopulta yhdeksän.

Kosti Kuronen on kuitenkin onnistunut suunnittelemaan kentästä toimivan kokonaisuuden, viheriöt ja niiden ympäristöt vaativat osaamista ja harkintaa. Paperilla ja käytännössäkin Gumbölen kenttä on lyhyt, mutta pelkkää wedgellä sisään viheriöille mallista peliä siellä ei suinkaan pelata. Champiónships tasoista kilpa-areenaa huipuille Gumbölestä ei ole ollut tarkoitus rakentaakaan. Siitä huolimatta se on myös paremmille pelaajille mieluisa testi varsinkin lähestymisten tarkkuuden ja lähipelin osalta.

”Osakkaamme ja vieraat arvostavat pelin joutuisaa etenemistä. Kyllä me olemme iloisia maineestamme Suomen nopeimpana kenttänä, silti tärkeää on se, että kokonaiskokemus käynnistä on täyteläinen”, Käiväräinen jatkaa.

Talous haasteena mutta hallinnassa

Gumböle Golf on ollut usein otsikoissa taloudellisten haasteittensa kanssa.Kentän laajentaminen 18-reikäiseksi maksoi huomattavasti budjetoitua enemmän, toimivan klubitalon aikaansaaminen oli myös kallis rasti. Yhtiöllä oli enimmillään velkaa 6,5 miljoonaa euroa. Siitä on nipistetty miljoona pois.

”Seuraavien kahdeksan vuoden aikana lyhennämme velkaa vauhdilla pois pankin kanssa laatimamme suunnitelman mukaan. Matkan varrella tilannetta voidaan tarkastella, osakemarkkinatilannekin muuttuu jossain vaiheessa nykyistä suotuisammaksi”, Käiväräinen uskoo.

”Meillä on laaja opetus-ja kurssitoiminta. Sen kautta saamme vuosittain paljon kausijäseniä ja greenfeepelaajia. Kierrosmäärä oli viime vuonna 23.000, joista vieraita 9.000. Nämä määrät ovat jo varsin hyviä, toiminta on sikäli terveellä pohjalla”.

Gumbölen ja Espoon Golfseuran kentät ovat vain par-nelosen etäisyyden päässä toisistaan. EGS ottaa nykyään jäseniä seuraansa ilman jonotttamista, Tapiola Golf valmistuessaan muuttaa myös markkinatilannetta ja lisää kilpailua.

Toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja Timo Käiväräinen uskoo kentän kunnon ja hyvän sijainnin tuovan jatkossa entistä enemmän pelaajia Gumböleen.

”Uusia kenttiäkin tarvitaan, Tapiola tulee tarpeeseen. Uskon vahvasti, että nykyisillä ja tulevilla kentillä pääkaupunkiseudulla riittää pelaajia. Erilaisille kentille ja palvelukokonaisuuksille on tilausta. Gumbölen valtteina ovat sijainti, hyvät faciliteetit klubitalolla sekä jo saavutettu maine hyvin vetävänä, nopeana kenttänä joka on hienossa kunnossa”, Käiväräinen kiteyttää lopuksi.

Gumbölessa vierailua voi varauksetta suositella kaikentasoisille. Greenfee ( 60 e) on hintahaitarin yläpäästä, osakkaan vieraana pelaamisen hinta puolittuu.

Teemu Tyry

Gumböle Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Samu says:

    Uskottava se on, mutta tuntuu erikoiselta… itse pelasin viime vuonna kolme kertaa ja kierroskeskiarvo oli lähemmäs kolme tuntia – yhdeksään reikään! Siirtymät olivat toki lyhyet ja kenttä muuten mukava, mutta täyteen buukatut korkean ryhmätasoituksen peräkkäiset lähdöt varmaan saivat aikaan sen, että kenttä ei edennyt missään vaiheessa joustavasti. Eikä sitä kukaan valvonutkaan. Eli valitan, mutta en voi yhtyä otsikon sanomaan. Onkohan muilla ollut vastaavia kokemuksia? Pelikaverinikin oli siellä jäsenenä, mutta vaihtoi muualle yhtenä syynä juuri pitkät peliajat. Ja kenttä siis todella muuten mukava ja helppo, ei ole montaa paikkaa palloille kadota ja lyhyet siirtymät, sijaintikin hyvä.