14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][3]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

SHG kiinnitti opetuspuolelle kovaa osaamista

Hanna-Leena Ronkainen vastaa head pron roolissa SHG:n opetustoiminnan koordinoinnista jatkossa.

Suur-Helsingin Golfin opetuspalvelut siirtyvät vuodenvaihteessa uuteen aikakauteen, kun pitkän uran kilpapelaajana tehnyt ja myös vahvat kannukset opetusmaailmasta hankkinut PGA pro Hanna-Leena Ronkainen aloittaa SHG:n head prona.

Tähän asti opetustoimintaa ovat hoitaneet Markus Ervasti, Mikael Salminen ja Lauri Hurri, mutta opetustoiminnan kehittämiseen ja kokonaisuuden hallintaan halutaan nyt satsata enemmän.

”Kyllä meillä on opettajille töitä riittänyt. Halusimme kuitenkin, että kokonaisuuden hallinta ja kehittäminen ovat selkeämmin yhden henkilön vastuulla. Alkeiskursseja me emme järjestä ihan niin paljon kuin jotkut muut toimijat, mutta muut ryhmäopetukset myydään melkein saman tien täyteen. Selkeästi meilläkin on ollut painetta lisätä opetuskapasiteettia”, SHG:n toimitusjohtaja Jarkko Raski kertoo.

Oma arvonsa on silläkin, että SHG saa nyt riveihinsä naispuolisen opettajan. Sielläkin on huomattu, että erityisesti naiset arvostavat mahdollisuutta naispuoliseen golf prohon.

”Naispuolisia proita on Suomessa kuitenkin vain kourallinen, hienoa että meillä on nyt yksi heistä, ja vielä näin pätevä. Kyllä minä näkisin, että monessa mielessä natsasi hienosti tämä rekrytointi”, Raski sanoo.

Ronkaisen tuleva rooli SHG:ssa ei rajaudu pelkästään opetustoimintaan, vaan on huomattavan monipuolinen. Opetustoiminnan lisäksi hänen vastuulleen siirtyy myös osa eläkkeelle jäävän toimistosihteeri Marja Vinnin töistä.

”Olen jo pidemmän aikaa haaveillut tällaisesta jenkkityylisestä kokonaisuudesta, jossa meillä on töissä useita PGA-ammattilaisia hoitamassa golfyhteisön eri toimintoja. Nyt se visio on toteutunut, ja odotan innolla työskentelyä Hanna-Leenan kanssa”, sanoo Raski, joka on itsekin Suomen PGA:n jäsen.

SHG:n toimiston PGA-kolmikon täydentää Markus Ervasti, jonka vastuulla on tulevaisuudessakin kolmen seuran, SHG:n, Keimola Golfin ja Nurmijärven Golfklubin, yhdistetyn junioritoiminnan koordinointi, SHG:n pro shop -toiminta, yritysmyynti.

Raski haluaa nostaa opetustoiminnan rinnalle myös kilpagolfvalmennuksen, johon Ronkaisella on varmasti paljon annettavaa.

”SHG on vanha ja perinteikäs kilpagolfseura, ja on upeaa saada näin vahvan kilpailutaustan omaava entinen huippupelaaja mukaan tiimiin”, Raski iloitsee.

Urallaan viisi kautta naisten Euroopan Tourilla pelannut Ronkainen on toiminut golfopettajana vuodesta 2011 lähtien. Hyppäys Suur-Helsingin Golfin head proksi on Ronkaiselle mieluisa haaste, ja hän lähtee intoa täynnä kohti vuotta 2021.

”Nyt kun olen tässä parina päivänä jutellut Jarkon kanssa, niin meidän ajatukset osuvat todella hyvin yksiin. On hienoa päästä osaksi tuollaista työyhteisöä ja tiimiä”, Ronkainen sanoo ensitunnelmistaan.

Ronkaisen rooli head prona pitää sisällään niin opetustoiminnan koordinointia kuin itse opetustakin. Hän haluaa pitää kiinni seurassa tehdyistä hyvistä asioista, mutta tuoda totta kai omia mausteita siihen mukaan.

”Keskustelujen perusteella nähdään sitten, miten toimintaa lähdetään kehittämään eteenpäin, mutta uskoisin, että ryhmävalmennusten määrä lisääntyy ja saadaan myös monipuolisempia kursseja tarjolle. Pystyn varmasti tuomaan myös naisnäkökulmaa esille, jota monella klubilla kaivataan”, Ronkainen kertoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje