5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Rönnäsissä positiivinen suunta

Monipuoliset pelimahdollisuudet toimivat Rönnäsissä hyvänä vetonaulana.

Loviisassa sijaitseva Sea Golf Rönnäs on palvellut itäuusmaalaisia harrastajia ja vieraspelaajia parisenkymmentä vuotta. Yksi Rönnäsin vahvuuksista on kattavat pelipuitteet, sillä 18-reikäisen Old Coursen lisäksi tarjolla on aloittelijoiden suosima 9-reikäinen New Course.

Kuinka talvi on kohdellut Pernajanlahden rannalla sijaitsevia kenttiä, Sea Golf Rönnäsin toimitusjohtaja Kari Mattila?

”Hyvin.Lumisuojasi talvituhoilta. Muutamilla viheriöillä oli kuitenkin lumihometta, joka on tosin jo saatu hallintaan.”

Mitä uutta Sea Golfissa on luvassa kaudella 2011?

”Pieniä parannuksia kentän pelattavuuteen ja visuaaliseen ilmeeseen. Vesiesteitä siistitään, muutama pelin kannalta oleellinen metsäalue harvennetaan ja muutamia tiibokseja kunnostetaan lähinnä niiden ympäristöltään.”

Kuinka aiotte houkutella uusia harrastajia?

Meillä on kesän tarjouksena alkeiskurssi ja koko kauden pelioikeus New Courselle hintaan 390 euroa. Kahdelle sama tarjous on 700 euroa ja 1-3-lapsisille perheelle 1000 euroa. Lisäksi olemme panostaneet markkinoinnissa entistä enemmän yhteistyöhön kentän vieressä sijaitsevan Rönnäsin Mökkien ja Kokoustilojen kanssa. Ryhmät, jotka käyttävät sekä majoituspalveluita että golfkenttää ovat lisääntyneet.” Onko hintoihin luvassa muutoksia?

”600 euron hoitovastike säilyi ennallaan. Greenfeessä on pieniä korotuksia – 40 euroa arki- ja 50 euroa viikonloppuhinta.” Kuinka monta kierrosta teillä pelattiin viime kaudella ja mikä oli green fee -pelaajien osuus? ”Noin 26 000, hellejakso vähensi hieman kierroksia. Tästä kymmenisentuhatta oli greenfeellä ja pelilipuilla pelanneiden osuus.”

Vilkkaimpana

Vilkkaimpana pääsiäisenajan päivänä Rönnäsissä kävi 300 pelaajaa.

Minkälaista kierrosmäärää odotatte tällä kaudella?

”Odotamme hieman kasvavaa kierrosmäärää. Greenfee-pelaajia suunnilleen sama määrä kuin ennen. Omat pelaajat täyttävät kentän etenkin viikonloppu- ja arki-iltoina, joten vieraille ei jää kovin paljoa tilaa. New Course on kasvanut tasaisesti kentän kunnon kohotessa, ja siellä myös vieraiden osuus on ollut kasvussa. Se on toiminut hyvin ns. nopean kierroksen kenttänä. Moni omakin pelaaja suosii sitä, sillä se tarjoaa vähän rennomman golfkierroksen ilman kovaa ruuhkaa ja kiirettä.” Teillä avattiin kentät reilu viikko sitten. Oliko pääsiäisviikonvaihde vilkas?

”Pääsiäinen oli erittäin hyvä, pelaajia parhaimmillaan 300 päivässä. Sää ja pitkä viikonloppu olivat loistava yhdistelmä kauden avaukseen.” Kuinka yritykset ovat varanneet pelipäiviä viime vuoteen verrattuna? ”Hieman edellisvuotta enemmän. Etenkin pieniä ryhmiä ja majoituksen sekä golfin yhdistäviä varaajia on ollut enemmän.” Mikä on jäsenmääränne tällä hetkellä? Kuinka paljon uusia jäseniä on liittynyt talven/varhaiskevään aikana? ”Jäseniä on nyt 1040. Talven aikana on tullut noin 20-30 lisää. Ilahduttavaa on ollut osakemarkkinoiden herääminen. Talven aikana on Rönnäsin osakkeita vaihdettu huomattavasti enemmän kuin muutamaan viime vuoteen verrattuna. Myös uusia aktiivipelaajia on tullut jonkin verran lisää. Moni näistä on aloittanut viime vuosien aikana, ja aktivoitunut nyt enemmän. Positiiviseen suuntaan olemme menossa kaikin puolin.”

Porvoossa laskettiin hintoja

Porvoon

Porvoon kenttää on kierretty 18-reikäisenä vuodesta 2003 lähtien.

Rönnäsin naapurikenttiin kuuluva Porvoo Golf lähti kauteen rohkealla eleellä. Kenttä pudotti sekä vastike- että vuokrapelihintojaan.

”Laskimme kauden 2011 alusta yhtiövastikkeen hintaa 500 eurosta 380 euroon ja vuokrapelioikeushintaa 750 eurosta 500 euroon”, sanoo Porvoo Golfin toimitusjohtaja Esa Palosaari.

Kun seuran jäsenmäärä kasvaa n. 100 pelaajalla vuodessa, on suotuisan hintakehityksen myötä lisäkasvua luvassa entisestään. Vuokrapelioikeuksia onkin myyty kevään aikana Porvoossa hyvin. Kehityksen suunta on kokonaisuudessaan luettavissa kauden jälkipuoliskolla.

”Näiden näkymien valossa on realistista odottaa 10 prosentin kasvua viime kauden 20 000 kierrokseen. Näistä greenfee-pelaajien osuus oli 7000. Tuskin sekään pienenee, sillä greenfee-hintoja ei ole korotettu.”

Kosti Kurosen suunnitteleman kentän kahdella viheriöllä on meneillään laajennustyö, lisäksi reuna-alueiden siisteyteen on kiinnitetty huomiota.

”Uutta on myös se, että otamme kilpailussa käyttöön Gamebook-laitteet.”

Rönnäs, Porvoo, Kotojärvi, Kullo, Nevas ja Virvik toteuttavat tulevana kesänä yhteistyössä Itä-Uudenmaan parireikäpelimestaruuskilpailun. Tasoituksellisena ja tasoituksettomana pelattavan kisan ilmoittautuminen päättyy toukokuun alkupuolella. Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje