16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Peuramaalla käynnistyvät karsintaviikot

Peuramaan Porkkala-kentän 17. viheriö on yksi alueen komeimmista.

Peuramaalla on iloittu viimeisten vuosien aikana jo alkukauden hyvistä olosuhteista. Meneillä oleva kausi teki poikkeuksen. Kirkkonummella jouduttiin kärvistelemään kunnoltaan korkeintaan keskinkertaisilla alustoilla. Samanaikaisesti naapurustossa radat olivat huomattavasti paremmassa kunnossa.

”Selkeää vastausta tuohon ei ole”, vastaa Peuramaa Golfin hallituksen puheenjohtaja Raoul Bergman kysymykseen mistä ”droppaus” johtui.

Pelaajamääriä laskivat myös huonot kelit. Vaikka kentät ovat nyt mainiossa kunnossa ja kelit hyvät, edellisvuoden kierrosmääriin ( 57000) ei ylletä.

”Ennätyksiä ei voi tehdä joka vuosi. Isossa kuvassa meillä menee hyvin ja toivomme tietysti syksyllä ilmojen suosivan. Se aktivoisi omia ja vieraspelaajia”.

Peuramaa on isännöinyt runsaasti arvokisoja viimeisten vuosien aikana, lähinnä Finnish Tourin osakilpailuja. Kuluvan kauden merkillisyys on se, että peräti kolmen eri Tourin karsinnat käydään Peuramaalla. Vieläpä lyhyessä, kahden viikon aikajaksossa.

Miten yksi golfkeskus on onnistunut saamaan tällaisen potin?

”Uskon, että osasyy on se, että meillä on erittäin toimiva organisaatio. Toinen tekijä tulee puitteista, Peuramaalla on lounget pelaajille, toimiva tulospalvelu ja palvelut lähellä. Pienet tekijät vaikuttavat”, Bergman linjaa.

Niclas Hellberg esikuvana

Peuramaa on panostanut kovasti junioritoimintaansa viimeisten vuosien aikana. Määrällisesti aktivisia junioreita on paljon. Idolikin löytyy omasta takaa. 26-vuotias Niclas Hellberg pelaa toista kauttaan ammattilaisena.

Golfin hän aloitti juniorina Keniassa. Tennis pysyi pitkään golfin rinnalla, erikoistuminen tapahtui vasta murrosiän jälkeen.

”Niclas on Peuramaan oma kasvatti, seuralle ja koko yhteisölle tärkeä profiili jota etenkin junnut katsovat ylöspäin”, Bergman määrittää. Hellbergin valmentajana toimii seuran oma pro Sauli Suomela.

Hellberg voitti kesäkuun lopulla Talissa PGA :n mestaruuden, Nordic Leaguen Maskun kisassa Hellberg kuittasi ykkösrahat, voiton vei amatööri Oliver Lindell.

”Olen mennyt pikkuaskelin eteenpäin. Tämä kausi on ollut hyvä. Nyt haetaan loppuhuipennusta”, perjantaina kisan Ruotsin Kristianstadissa aloittava Hellberg kertoo.

Niclas Hellberg ja Raoul Bergman kisaavat tiiminä perjantaina käynnistyvässä Nordic Leaguen kisassa.

Niclas Hellberg ja Raoul Bergman kisaavat tiiminä perjantaina käynnistyvässä Nordic Leaguen kisassa.

Erikoiseksi kisan tekee se, että kaikilla 80 pelaajalla on omaa palloaan pelaava amatööri parinaan kahden ensimmäisen päivän ajan. Samaan tapaan pelataan Dunhill Links St. Andrewsissa sekä Pebble Beachin kisa Kaliforniassa.

Kolmantena päivänä 19 parasta paria jatkaa, samoin varsinaisen pro-kisan cutin selvittäneet.

”Niclas pyysi minua mukaan. Kun sattumalta työkeikka Ruotsiin osui samalle viikolle, olin valmis kuin partiopoika tähän leikkiiin. Voittoa lähdetään tästäkin sarjasta hakemaan. Uskon olevani tavallista harrastelijaa vähemmän oman pelaajani menestyksen tiellä, sillä olemme pelanneet paljon yhdessä myös ulkomaan matkoilla”, Bergman jatkaa. Amatöörien osallistumismaksuun ( 750 euroa) sisältyvät pelien lisäksi ruokailut kaikkina kisapäivinä.

Suomalaisista kisassa ovat mukana myös Nordic Leaguen rahalistaa neljän voittonsa myötä johtava Tapio Pulkkanen sekä Erik Myllymäki.

<a href=Tapio Pulkkanen jahtaa kauden viidettä Nordic Leaguen kisan voittoaan. Caddienä Gant Openissa toimi valmentaja Tommi Nousiainen." src="/wp-content/uploads/2015/09/15081416104245.jpg">

Tapio Pulkkanen jahtaa kauden viidettä Nordic Leaguen kisan voittoaan. Caddienä Gant Openissa toimi valmentaja Tommi Nousiainen.

Hellbergin pitkän ajan tähtäin on pelata menestyksekkäästi European Tourilla. Hän osallistuu 15 muun suomalaisen kanssa kolmivaiheisen karsinnan ensimmäiseen osioon syyskuun lopulla Itävallassa.

”En osaa ottaa golfia työnä. Tämä on elämäntapa, jolle annan kaikkeni. Uskon hitaasti etenemisen malliin. Tunnen kehittyneeni viimeisten vuosien aikana. Toki ET:n kortt on tavoite jo nyt, mutta seuraava steppi voisi olla Challenge Tourilla kiertäminen kaudella 2016. Gant Open oli urani eka CT-kisa. Se kokemus antoi lisäuskoa sille, että kykenen pärjäämään isommissakin kinkereissä”, Hellberg kertoi Peuramaalla ennen Ruotsin matkaansa.

Hellberg on ennen syksyn viimeisiä kisoja PGA:n order of Merit-listalla vankasti kymmenen joukossa. Tämä varmistanee hänelle ainakin muutaman villin kortin CT:lle, mikäli kiertueen kisa Suomessa vuonna 2016 pelataan.

Mahdollista toki on sekin, että karsinnoista irtoaa kortti pääkiertueelle, jolloin kakkoskiertueen taistot jäisivät tässä vaiheessa väliin.

Teemu Tyry

Peuramaa Golf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje