18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Panostus ympäristöasioihin toi merkittäviä säästöjä Hill Sidessa

Hill Sidelle on myönnetty kolmantena suomalaiskenttänä kansainvälinen GEO-ympäristösertifikaatti.

Hill Side Golf & Country Clubille myönnettiin kesällä kansainvälinen GEO-ympäristösertifikaatti kolmantena golfklubina Suomessa. Sertifikaatti myönnettiin ennätysnopeasti, sillä hakemuksen ja myöntävän vastauksen väliin mahtui vain muutama kuukausi. ”Meillä alettiin muutama vuosi sitten seurata tarkasti kaikkea kulutusta ja se mahdollisti GEO:n nopean saannin. Normaalistihan sertifikaatin saanti vaatii noin vuoden ajan tietojen keräämistä” Hill Siden toimitusjohtaja Ville Nurmi kertoo. Kulutuksen ja kentänhoidon tarkka seuranta on johtanut merkittäviin säästöihin paitsi ekologisesta näkökulmasta myös taloudellisesti. Kun nähdään ja ymmärretään, mistä kustannukset koostuvat, on helpompi löytää oikeat toimenpiteet toiminnan tehostamiseen. ”Sähkönkulutuksemme on pudonnut 25 prosenttia, vaikka olemme rakentaneet yhdeksän reikää lisää. Raffien leikkuuseen käytettävä aika on vähentynyt useita satoja tunteja. Polttoainekustannukset ovat pienentyneet 10 prosenttia vaikka kentälle on tullut lisää reikiä ja bensan ja dieselin hinnat ovat nousseet”, Nurmi listaa. ”Rahallisesti kyse on useista kymmenistä tuhansista euroista ja tähän on ylletty ainoastaan menetelmiä muuttamalla”, hän jatkaa.

Hill Siden kenttähenkilökunta haravoimassa niitettyä pitkää karheikkoa.

Hill Siden kenttähenkilökunta haravoimassa niitettyä pitkää karheikkoa.

Raffit niityiksi Millaisia toimia Hill Sidessa on sitten konkreettisesti tehty? Sähkönkulutuksen kohdalla huomio kiinnittyy klubitaloon. Ensinnäkin Hill Sidessa tehtiin päätös, että klubitalo pidetään talvella viileänä eikä siellä järjestetä talon lämmitystä vaativia talvisia tapahtumia. Myös klubitalon ilmanvaihto on laitettu uuteen uskoon ja nyt automaattijärjestelmä valvoo ja säätelee ilmastoinnin käyttöä. Sähköä on säästetty myös kastelupumppujen käytön vähentämisen myötä. Tästä päästäänkin kentänhoidossa tehtyihin linjauksiin, jotka isossa kuvassa ovat vaikuttaneet eniten kokonaiskulutuksen laskuun. ”Kentänhoidossa pyrimme luonnonmukaisuuteen. Esimerkiksi ruoholaaduissa kiinnitämme huomiota siihen, että ne kasvavat hyvin vähäiselläkin kastelulla ja lannoituksella. Raffien kohdalla olemme siirtymässä luonnonmukaisiin niittykarheikkoihin pelialueiden ulkopuolella”, Ville Nurmi selvittää. Niittykarheikko tarkoittaa harvaa ja pitkää heinää tuuhen raffin sijaan. Niityksi jätettyä raffia ei tarvitse leikata säännöllisesti vaan se ”kynitään” kerran-pari vuodessa. Hill Sidessa raffien jättäminen niityiksi on vähentänyt karheikkojen leikkuuseen käytettyä aikaa 40 prosenttia. Samalla säästyy leikkureiden polttoainetta. Säästöä on tullut myös väylien leikkuusta. Kun kastelua on vähennetty ja lannoitusohjelmaa säädetty, leikkuukertojen määrä viikkoa kohti on pudonnut kolmesta kahteen. ”Ja kenttämme on ollut koko ajan hyvässä kunnossa”, Ville Nurmi huomauttaa. ”Kaikesta tästä kuuluu kiitos kenttämestarillemme Tuukka Mönttiselle, joka seuraa tosi innokkaasti alan trendejä maailmalla, uskaltaa kokeilla rohkeasti uusia menetelmiä ja tekee kaikkensa, että saamme hyviä pelipintoja kohtuullisilla kustannuksilla.” Nurmi myöntää, että uudet linjaukset kentänhoidossa ovat puhuttaneet Hill Siden pelaajistoa, etenkin paljon omalla kentällään pelaavia osakkaita ja pelioikeutettuja. ”Mutta kun olemme kertoneet mistä tässä kaikessa on kyse ja mihin prosessi lopulta johtaa, pelaajat ovat ottaneet asian hyvin vastaan”, toimitusjohtaja kertoo. Ympäristöviestin perillemenon varmistamiseksi Hill Siden GEO-sertifikaatti on kirjattu kokonaisuudessaan kahdella kielellä, eli englannin lisäksi suomeksi.

Hill Siden Valley Course toimi elokuussa naisten LETAS-kiertueen kisanäyttämönä. Vastaava kisa pelataan kentällä myös ensi kesänä.

Hill Siden Valley Course toimi elokuussa naisten LETAS-kiertueen kisanäyttämönä. Vastaava kisa pelataan kentällä myös ensi kesänä.

Ympäristötietoisuudesta markkinavaltti Ville Nurmen mielestä ympäristötietoisuus on tärkeä osa kentän toimintaa ja siitä osoituksena myönnetty GEO-sertifikaatti Hill Sidelle imagollinen valttikortti. Klubi aikookin nostaa nämä arvot näyttävästi esille markkinoinnissaan. ”Yritysten yhteiskunta- ja ympäristövastuu korostuu kaiken aikaa ja etenkin suuret yritykset joutuvat pohtimaan ympäristöarvoja jo kaikessa toiminnassaan. Uskon, että golfkenttien asiakasyritykset tulevat ainakin jossain vaiheessa ottamaan huomioon ympäristösertifioinnit valitessaan kenttiä omille tapahtumilleen”, Nurmi näkee. Janne Knuuti

Hill Side Golf & Country Club

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  marja-liisa hagelberg says:

  hieno saavutus hill side- maisemannekin on silmille ja sydämelle lepuutusta

  Pertti honkala says:

  Hei, Energian säästöön tähtäävät toimet ovat arvostettavia, mutta toivon mukaan ne eivät houkuttele sulkemaan kenttiä syksyllä entistä aikaisemmin. Sehän johtaa umpikujaan. Toivottavasti kentällä panostetaan jatkossa enemmän siihen, että Hillissä voisi pelata entistä myöhäisempään. Tämä vaatinee panosta rakenteellisiin seikkoihin, kuivauksiin, kallistuksiin, hiekotukseen jne. Vai mitkä ovat syyt aikaiseen sulkemiseen?

  Ville Nurmi says:

  Hei Pertti, ympäristöasioilla ei ole ollut vaikutusta Hillin kenttien sulkemiseen tällä kaudella. Pakkasjakso lopetti kauden noin kuukausi sitten molempien kenttien osalta. Nyt pidempään jatkuneiden hieman lämpimämpien kelien johdosta osakkaille on avattu muutama väylä ulkoilua varten talviviheriöille. Nyt näyttää siltä, että huomenna alkaa pidempi pakkasjakso, jonka aikana ei pelata taaskaan voi. Pyrimme tarjoamaan pitkän pelikauden riskeeraamatta liikaa kenttien talvehtimista. Kyseessä on tasapainon löytäminen ja toivottavasti onnistumme tässä!