28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Paloheinässä taas suurten lukujen vuosi

Kentän uudella puolella on viisi varsin täysipainoista väylää, näiden joukossa kaksi par-viitosta.

Paloheinän rangen kohdeviheriöt ja ympyrät ohjaavat pelaajia myös lähipelin harjoitteluun.

Paloheinän rangen kohdeviheriöt ja ympyrät ohjaavat pelaajia myös lähipelin harjoitteluun.

Vaikka maanantaina Helsingissä oli varsin hyytävä keli, Paloheinän rangella ja kentällä oli päiväsaikaan runsaasti lajin harrastajia. Kausi on sujunut hyvin, vaikka pitkään kestänyt kasvuvauhti on ainakin hetkellisesti taittunut.

Kentän laajennustyöt saatiin valmiiksi kauden 2013 aikana, Lassi-Pekka Tilanderinsuunnittelema yhdeksänreikäinen kenttä on hurjassa käytössä. Alue on tasainen, kenttä paperilla hieman lyhyt, mutta suurimmille käyttäjäryhmille, harrastajatason ja aloittelevien pelaajien makuun. Kentän muutama par-nelonen antaa varsinkin tuulisella kelillä kunnon haasteen paremmillekin pelaajille.

Sijainti sekä hyvä hinta-laatusuhde tuovat myös rangelle kadehdittavan määrän pelaajia.

”Startteja kentälle tulee olemaan noin 40.000 riippuen loppusyksyn keleistä. Käytännössä kenttä on varsinaisen sesongin aikana lähes täynnä, 3-4 hengen ryhmät kiertävät yhdeksän reikää kahteen tuntiin. Rangella kävijöiden määrää on vaikeaa arvioida tarkasti. Sanoisin , että pallonlyöjiä on kauden mittaan noin 170.000”, kertoo Golfkeskuksen omistajiin lukeutuva PGA Pro Hanna Teerijoki .

Harjoitusalueella käy sesongin aikana melkoinen vilinä, matoilta lyötäessä tahti on nurmea ripeämpää, mattorivillä on mittaa pitkälti yli 150 metriä. Erityisen onnistuneeksi voi luonnehtia rangen maalialueen kattamista tekonurmella sekä kohdeviheriöitä lippuineen .

Naisille vuoden mittainen koulutusjakso

Rangen tekonurmialueen laajentaminen on yksi tulevien vuosien tavoitteita Paloheinässä.

Rangen tekonurmialueen laajentaminen on yksi tulevien vuosien tavoitteita Paloheinässä.

Paloheinä on tullut tunnetuksi lajin sisäänheittäjänä. Peruskursseja on paljon. Kohderyhmiin kuuluvat myös juniorit ja koululaiset, joita rangella käy runsaasti liikuntatunneillaan.

”Kurssien määrässä tämä vuosi mennään pitkälti samasssa volyymissä edellisvuoden kanssa. Kasvu on talttunut. Vaikka teemme juniorien suhteen aktiivista työtä, heidän saamisensa kentälle ja pelaamaan on työlästä”, Teerijoki myöntää.

Teerijoen ideoimana Paloheinässä käynnistyi vastikään vuoden mittainen naisten Fitness-Golf projekti.

”Lajiharjoittelun ja pelaamisen lisäksi tuomme pakettiin mukaan fysiikkaan, lähinnä liikkuvuuden kehittämiseen liittyvän osasen josta vastaa muodostelemaluisten maailmanmestari Laura Valli. Projektiin voi liittyä mukaan vielä syksyn aikana”, Teerijoki markkinoi.

<a href=Mikko Ilonen oli elokuussa 2011 avaamassa Paloheinän par-3 kenttää. Samassa yhteydessä hän piti junioreille lyöntinäytöksen." src="/wp-content/uploads/2014/10/14010115253895.jpg">

Mikko Ilonen oli elokuussa 2011 avaamassa Paloheinän par-3 kenttää. Samassa yhteydessä hän piti junioreille lyöntinäytöksen.

Paloheinän range ja kenttä ovat avoinna tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin lokakuun loppuun, kelien salliessa pidempäänkin. Paloheinän palvelukokonaisuuden täydentää tekonurmipohjainen par-3 kenttä Evergreen, joka tarjoaa lähipelitaitojaan kehittävälle todella mainion harjoitusalustan. Mikko Ilonen suoritti kentän avauslyönnin elokuussa 2011 koululaisille suunnatun tapahtuman yhteydessä.

Teemu Tyry

Paloheinä, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)

  Jouko says:

  Myös visuaalisesti yksi upeimmista kentistä Suomessa. Silmä lepää ja peli sujuu.

  golf roffa says:

  Todella täytyy komppaa Joukoa, maailman paras kenttä. On profiilia ja haastetta, ehdotan golf-liiton henkilökunnan kilpailuja tai CT kisa-kentäksi.

  Herra Trollhättan says:

  Range ryöstöhinnoiteltu laatuun (ahtaus, pituus, pallot) nähden. 9-r kenttä toisaalta on loistava ja ehkä ei ihan maailman paras, mutta epäilemättä euroopan kärkeä kyllä.

  Pentti P says:

  Näin varmasti on ja samalla todettakoon, että suomalainen kaljamahatuuppari on maailman mukavin, avarakatseisin ja positiivisin golfari maailmassa. Mistään ei löydy valitettavaa eikä naputettavaa. Ikinä (vrt esim yllä & Forum).

  Sielunkumppani says:

  Olet Pentti oikeassa. Kaljamaha on varmaan se golfareita yhdistävä tekijä. Tieteellisten supinaatiotutkimusten (Forumissa on tutkittu ja hutkittu totuus aina ja iänkaikkisesti. Aamen.) mukaan 87,3 % miesgolfareista menee tähän kategoriaan. Muut eivät ole varteenotettavia golfareita. Kunnia ja ylistys !

  ahis says:

  Asun lähellä ja käyn usein. Asiakkaita tuntuu riittävän ja parkkaipaikkaa saanee kohta kasvattaa Paloheinän hiihtomajalle asti. Omassa kategoriassaan hyvä mesta. Hinnoittelu? Kuten sanoin, kävijöitä riittää ja kenttä on täysi. No tietysti jos on persaukinen tai pihi…….

  SKo says:

  Hienoa että jotkut golfkentät menestyy. Olen käynyt monta kertaa kesässä arkisin kun on lähellä ja nopeasti saa pelattua 9 reiän harkkakierroksen. Viikonloppuisin ehtii sitten pidemmille kentille hieman kauemmaskin. Ihan ok kenttä nopeaksi harjoituskierrokseksi ja rangella on tosiaan aina paljon porukkaa. Onko se muka kalliimpi kuin muualla? En ole huomannut. Kyllähän tuollainen kenttä ja range jossa käy paljon aloittelijoita, koululaisryhmiä jne. on koko suomen golfille todella tärkeä. Lisää tällaisia paikkoja myös muualle suomeen niin harrastajamäärä saadaan käännettyä nousuun!

  jj says:

  muuten hyvä artikkeli, mutta kahteen tuntiin ruuhka-aikana kenttää ei kierrä. Toisaalta siihen kun on varautunut jo kotoa lähtiessään, niin ei harmita niin paljoa. Hyväpuoli on myös se, että niskassa ei ole kokoajan joku eläkeläispariskunta, joka vaatii ysillä ohitusta, jotta olisi 10min aikaisemmin kotona salattuja eläimiä katsomassa.. Tarpeellinen kenttä, jossainhan aloittelijoidenkin on aloitettava.

  Matemaatikko says:

  Paloheinä on suuri pelaajatuottaja golf markkinoilla, se on oikein hyvä asia kaikille. Monta GC kurssia ja monelle oppilaalle ? Moniko jäi lajin pariin ? Monta tuntia / oppilas ? Analysoidaan näitä sitten proitten toimesta Forumilla. Joku 2014 kurssin käynyt valaissee asiaa.