9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Ounasvaaran uudistunut kenttä avattiin

Täysimittaisten joukkoon. Ounasvaaralla on nyt mahdollisuus pelata 18 reikäistä kenttää. Kuva: Arctic Golf

Kenttäyhtiö Arctic Golf Oy totesi hallituksen ja rakennustoimikunnan kokouksessaan kentän laajennusosan uusien väylien olevan valmiita pelikäyttöön. Näin Ounasvaaran golfpuistosta tuli pitkän odotuksen jälkeen täysimittainen 18 reiän kenttä. Kenttä sijaitsee Ounasvaaran pohjoisrinteellä Koskenkylään menevän tien varrella nelisen kilometriä keskustasta. Yhdeksän väylän investointi maksoi n. 1,5 miljoonaa euroa. Laajennuksen suunnittelusta on vastannut golfkenttäarkkitehti Lassi Pekka Tilander. Uudistunut kenttä avattiin osakkaille perjantaina. Seuraavana päivänä oli vuorossa avajaiskilpailu, jonne ilmoittautui ennätykselliset 140 pelaajaa. Kisojen jälkeen kenttä avattiin normaaliin käyttöön.

Arctic Golf Finland ry:n puheenjohtaja Hannu Ylinenpää kuvaili laajennusosan väylien muotoja mielenkiintoisiksi ja muodokkaiksi. Jopa niin muodokkaiksi, että eräät miesjäsenet ovat nimenneet yhden väylän Marilyniksi.

”Kenttä tulee tarjoamaan haasteita kaikentasoisille pelaajille. Korkeuseroja on 44 metriä, mutta väylät eivät ole vaikeakulkuisia. Väyliltä 12, 13 ja 15 avautuu henkeäsalpaavat maisemat Kemijokilaaksoon”, Ylinenpää sanoi.

Rovaniemen kesä- ja ruskamatkailua ajatellen Ounasvaaran Golfpuisto on todellinen must-kohde. Se on vastaanotettu ilolla majoitusmatkailua harjoittavissa yrityksissä. Mielenkiintoa kenttää kohtaan on esiintynyt myös Suomen rajojen ulkopuolella. Ounasvaaran kenttä on ainoa, jossa voi golfia pelaten ylittää Napapiirin yöttömässä yössä.

Arctic Golfin kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje