28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Nordcenter panostaa osakkaiden etuisuuksiin

Benzin 18:s reikä valittiin syksyllä 2009 Golf Digestin Dream-18 kokonaisuuteen.

Benzin

Mitä suomalaisilla golfkentillä tapahtuu ja miten palveluja kehitetään kysyntää vastaavaksi vuonna 2011? Kuinka nykyiset pelaajat ja osakkaat pidetään aktiivisesti lajissa mukana, miten houkutellaan uusia harrastajia? Nämä ovat aiheita joita Golfpisteessä ja Golf Digestissa tulemme käsittelemään tulevien kuukausien aikana otsikolla ”SUORAAN ASIAAN”

Varsin yleiseksi haasteeksi jo vuosien ajan on koettu se, että osakkeenomistajalla ei ole varsinaisia etuisuuksia vierailijoihin nähden. Tämä on tiedostettu myös Nordcenterissa, jonka toimitusjohtajana aloitti kesällä Staffan Tuomolin. Hän on myös uusi FGMA:n puheenjohtaja vuoden 2011 alusta alkaen.

Nordcenterin Fream-kenttä uusittiin yli kolmen miljoonan euron budjetilla, samalla remontoitiin mm. range. Lysti oli Suomen oloissa ennennäkemättömän kallista, laskun maksajia olivat luonollisesti pääosin osakkeenomistajat. Kentän uudistuksesta langenneen rahoitusvastikkeen lisäksi yhtiövastike on noussut korkealle. Viimeisten vuosien aikana Nordcenterin osakkeen hinta on romahtanut ja pelioikeuksien muuttamisen johdosta myös seuran jäsenmäärä on pudonnut usealla sadalla. Juniorityöhön on satsattu melkoisia aikaa ja vaivaa, tuloksissa on jääty reilusti tavoitteista.

Osakkeita on saanut jälkimarkkinoilta ilmaiseksi. Golfpisteen pörssissä mahdolliselle ostajalle on luvattu jopa 200 euron palkkio, ”vuoden vaihtumisen kunniaksi”. Sitoutuneisuus osakkeeseen ja sen tuomiin velvoitteisiin on laskenut huomattavasti enemmän kuin muualla Suomessa.

Nordcenterilla ei kuitenkaan ole suoranaista taloudellista uhkaa. Yli i 1600 osakkeesta maksetaan vastike, joka kaudella 2011 nostettiin 1125 euroon.

Kiistaton tosiasia on kuitenkin se, että tavoitteeksi asetettu Fream-kentän ”nostaminen entiseen loistoonsa” on pistänyt Nordcenterin taloudellisesti haastavaan tilanteeseen.

Staffan

Mitä Nordcenterissa kaudella 2011 tapahtuu Staffan Tuomolin?

”Ensisijainen tavoitteemme on kehittää osakkaiden etuisuuksia. Tästä konkreeettisia esimerkkejä ovat se, että Benz-kenttämme tulee olemaan viikonloppuisin klo 14 saakka vain osakkaiden ja heidän vieraittensa käytössä. Kukin osakas saa lisäksi tuoda kauden aikana kolme pelaajaa Nordcenteriin ilmaiseksi. Muulloinkin osakkaiden vieraat maksavat vain puolikkaan normaalihinnasta. Lisäksi harjoittelu rangella on jatkossa osakkaille pallojenkin osalta täysin ilmaista, Tuomolin luettelee.

”Puitteemme alkavat olla sillä tasolla kuin haluamme, sliippaamme vielä joitakin yksityiskohtia. Isot remontit ovat nyt kuitenkin takana. Valmennustoiminnasta ottaa vastuun Tommi Stude joka siirtyy meille Master Golfista. Apulaiskenttämestarina aloittaa Ken Lundqvist joka aiemmin toimi kenttämestarina Tammisaaressa, Tuomolin jatkaa.

Olette ilmoittaneet haluavanne nostaa yritystilaisuuksienne määrää kentällä kauden 2011 aikana. Kuinka kovaa kilpailu on tällä saralla?

Freamin valmistuttua olemme saaneet kentästä paljon positiiviisia kommentteja. Se on näyttävä ja elämyksiä tarjoava kenttä joka selvästi kiinnostaa myös yritystapahtumien järjestäjiä. Meillä on kaksi arvostettua kenttää ja sikäli kapasiteettia varsinkin touko-kesäkuussa sekä lomakauden jälkeen. Pyrimme kasvattamaan markkinaosuuttamme, tuomaan sinne uusia paukkuja varsinkin Fream-kentän kautta luotavilla tuotteilla. Kilpailu on kyllä kovaa, tuotteen on oltava kunnossa, Tuomolin tietää.

Mitä uskot suomalaisessa golfissa tapahtuvan vuonna 2011?

Käsitykseni on, että pelaamisen määrä ja jäsenmäärät jatkavat kasvuaan. Suomessa golfilla on omat haasteensa, mutta naapurimaihin verrattuna meillä menee monella mittarilla hyvin”.

Panostatte osakkaiden etuisuuksiin, mahtuuko vieraita vielä mukaan? Vieraspelaajat ovat tervetulleita, eteenkin arkisin. Viikonloput ovat meillä aika täynnä eli silloin on maksettava korkeampi hinta.

Mitkä ovat sitten Sinun markkinointiviestinnnässäsi ne vieheet joita uusien osakkaiden ja vieraspelaajien saamiseksi käytetään? Puitteemme ovat ainutlaatuiset ja kenttien lay-out maamme huippua. Panostamme enemmän kuin aikaisemmin viimeistelyyn ja nostamme sekä kenttien että palvelun laatua entisestään jotta tuotteemme ovat huippukunnossa. Mikä on teillle ihanteellinen pelaajamäärä kaudessa? Meillä on nyt tullut noin 23 000 kierrosta kun Fream on ollut remontin alla, pyritään lisäämään tulevien kausien aikana.

Toimituksen analyysi:

Rohkeita vetoja tarvitaan

Nordcenterissa kaikki näyttää ulospäin hyvältä.Lumoavan kaunis sisääntulo alueelle ja klubitalo. Kentät ovat kuuluneet maamme arvostetuimpiin koko olemassaolonsa ajan. Fream on edelleen maamme haastavimpia , varsin suurelle joukolle pelaajista myös liian kova käveltäväksi. Asfaltointi Freamille kertoo siitä ainakin piilevästä ajatuksesta, että kenttää kierretään tulevaisuudessa sekä osakkaiden että yritystapahtumien osalta entistä enemmän auton kanssa. Tätä kehityssuuntaa tukee toki sekin, että jäsenkunta ikääntyy myös Nordcenterissa

Myöhemmmin rakennettu Benz on ja pysyy Nordcenterin ykköskenttänä pelaajamäärien suhteen, vaikka silläkin ruuhkaa pääsee syntymään vain loma-aikaan sekä tapahtumien yheydessä. Freamin rasitteena on sen vaikeus ja mäkisyys. Remontti ei näiltä osin tuonut suurtakaan muutosta, vaikka pelattavuus on mielestäni entisestään parantunut. Huippupelaajat suitsuttavat Freamia, tämä ei kuitenkaan tuo rahaa kassaan.

Freamin

Nordcenterin suuri haaste on sen sijainti. Suuri osa pelaajista omistaa ykkösasunnon pääkaupunkiseudullla, jonne on matkaa tunnin verran. Kun Kytäjän kentät ja Vanajanlinna valmistuivat, veivät ne valtavan määrän yritystilaisuuksia Nordcenterilta ja muilta A-luokkaan kuuluvilta golfkeskuksilta. Tätä virtaa on vaikea saada kääntymään, mutta selvää on, että Nordcenter tarjoaa monille yrityksille varsin kilpailukykyisen vaihtoehdon Freamin faceliftingin myötä.

Osakkaille tarjottavat edut ovat Nordcenterissa menossa siihen suuntaan, joita monet kentät tavoittelevat ainakin ajatuksissaan. Viikonlopun pelit vain osakkaille ja heidän vieraillleen, ilmaispelejä osakkaiden vieraillle ja vapaa harjoittelu ovat hyvä alku. Golfkentät tulevat entistä selkeämmin erottumaan toisistaan tarjonnan osalta. Tässä Nordcenter on hakemassa mallia ainakin osittain Sarfvikista ja profiloitumasssa selkeästi osakkaiden kentäksi.

Ajatus osakkaille luotavista etuisuuksista on erinomainen ja kannatettava- mikäli yhtiön talous kestää ne. Mikään ei aiemminkaan ole estänyt luomasta kyseisiä etuja. Yksinkertainen matematiikka kertoo sen, että Nordcenterin osakkeilla on viimeisten vuosien aikana pelattu keskimäärin hyvin vähän kierroksia. Kun kierroksia on myös greenfeepelaajat ja yritystapahtumat ynnäten 23.000 ja osakkeita yli 1600, kierrosta kohden suoritettu summa on Suomen kalleimpia, luultavasti kallein.

Anssi

Toistaiseksi suuret visiot ja arkirealismi eivät ole Nordcenterissa kohdanneet. Nolla-arvoinen osake on raju imagollinen rasite joka toivottavasti jää pian historiaan. Saadakseen osakkeelle arvoa, Nordcenter tarvitsee myös vieraita, yritystilaisuuksia ja greenfeepelaajia jotta uusia osakkaita löytyisi.

Suosittelen lämpimästi Fream-kenttään tutustumista kaikille jotka sitä eivät ole vielä kokeneet. Vaikka tuloksenteko on oletettavasti hankalampaa kuin kotikentällä, kentän hienot muotoilut ja hulppeat maisemat saavat useimmat hyvälle tuulelle.

Teemu Tyry

Nordcenter, Golfpisteen kenttäopas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)