28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Mullistaako tämä tyylisuuntaus golfkenttäarkkitehtuurin?

Cosmos Links Country Club muistuttaa enemmän lento- kuin golfkenttää. Kuvakaappaus: CLCC

Etelä-Koreassa avattiin golfkenttä, joka hakee kaikessa kummallisuudessaan vertaistaan.

Mikä tekee hyvän golfkentän? Oivallinen kenttäsuunnittelu on varmasti yksi tärkeimmistä kriteereistä, mutta Etelä-Korean Yeongam-guniin on rakennettu kenttä, joka puhuttaa ja herättää huomiota nimenomaan suunnittelunsa puolesta.

Cosmos Links Country Clubin kentän väyliltä ei löydy doglegeja, lampia, puita, rinteitä tai kumpareita, eikä nimeksikään korkeuseroja. Lentokenttää kiitoratoineen muistuttava golfkenttä koostuu neljästä vieri vieressä olevasta 1850 metriä pitkästä ja 100 metriä leveästä kaistaleesta, joissa on 18 toinen toisensa perässä olevaa väylää.

Futuristisella monumentilla on pituutta 6772 metriä, ja sen arvioidaan olevan kokonaispinta-alaltaan yksi maailman suurimmista golfkentistä. Kustannuksista ei ole tietoa, mutta maisemoinnista ei ainakaan ole koitunut kuluja.

Kenttä epäilemättä tarjoaa spesiaalin golfkokemuksen: itseään toistavat yksitoikkoiset väylät taatusti tuottavat pelin edetessä omat psykologiset haasteensa ja kysyvät keskittymistä. Monipuolisuutta kenttään saadaan leikkaamalla väyliä vaihtelevalla tavalla.

Jokaisella väylällä on täsmälleen samanlaiset, pyöreät, halkaisijaltaan 35-metriset viheriöt. Korotetut griinit vaativat pelaajilta viheriönlukutaitoja ja vauhdin hallintaa eikä strategisesti hankalista reiänpaikoista ole pulaa. Lisää vaikeutta tuovat peräti 365 syvää ja noin kahden metrin levyistä bunkkeria.

Bunkkereita on 20 reikää kohden. Se tuntuu kohtuuttomalta määrältä, kun ottaa huomioon, että etenkin väyläbunkkeriin joutuminen tietää automaattisesti yhtä lisälyöntiä.

Golfin sanotaan käyvän vuoropuhelua luonnon kanssa, mutta tämä kenttä on keinotekoisuuden huipentuma. Ainoa asia, mikä ei ole standardoitu, on tuuli. Kenttää ei ole suunnitellut kenttäarkkitehti, vaan klubin innovatiivinen puheenjohtaja Yang Deok-jun.

Cosmos Links Country Clubilla avajaiset ovat vasta tulossa, mutta ammattilaiset ovat jo testanneet kentän Korean PGA-kiertueen turnauksessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje