Meri-Teijon sesonki parhaimmillaan - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Meri-Teijon sesonki parhaimmillaan

Meri-Teijo on yksi niistä Suomen kentistä, joilla keväisin golfataan ja lasketellaan samanaikaisesti.

Meri-Teijo tunnettiin jo 90-luvulla ensisijaisesti siitä, että se avasi kenttänsä yleensä ensimmäisenä. Myös monet kauden ensimmäisistä arvokilpailuista järjestettiin Meri-Teijossa, joka kaudella 2012 isännöi myös Nordic Leaguen kisaa. Vuonna 2001 Meri-Teijossa pidettiin amatöörien SM-lyöntipelikisat.

Kuluvalla kaudella Teijossa panostetaan ensisijaisesti harrastajapelaajien, omien jäsenten ja vieraiden palveluiden kehittämiseen.

”Omien jäsenten kierrosmäärä on noussut kesäkuun loppuun mennessä 1500:lla. Vieraspelaajia ja yritystapahtumia haluamme tänne lisää. Siinä auttaa pitkällä juoksulla kentän pelaajaystävällisyyys ja palveluiden toimivuus”, tietää toimitusjohtajana alkuvuodesta aloittanut Henrik Sarajas.

Jan Sederholmin ja Pekka Sivulan suunnittelema Meri-Teijo on lay-outin ja maisemiensa osalta erinomainen kokonaisuus, täysverinen golfkenttä. Sen ”hampaat” riittävät hyvin huippujen kykyjen testaamiseen, vähemmän osaavalle ei ole asetettu pelaamattomia tai edes ”epämukavuusalueelle” johtavia paikkoja. Jos palloa kykenee siirtämään edes kohtuullisesti eteenpäin, Meri-Teijo tarjoaa todella hyvät puitteet pelaamiseen ja nykyisessä muodossa myös tuloksen tekemiseen.

”Viheriöt ovat olleet jo pitkään hienossa kunnossa, väylätkin hyviä. Uskon, että tekemämme säädöt, väylien levennys, karheikkojen leikkuu alas ja viheröiden suurennus ovat oikean suuntaisia. Kunnosta on tullut paljon kiitosta.”, Sarajas jatkaa.

Yksi taho tuottaa palvelut

Haasteena Salon kaupungista noin 20 minuutin matkan päässä olevalla kentällä on oman pelaajakannan vähäisyys. Samoista osakkaista ja vieraspelaajista kilpailevat Salo Golf ja Wiurila. Monet ovat laskeneet, että sama talousalue ei elättäisi kolmea kenttää.

Henrik Sarajaksella on pitkä kokemus golfvalmennuksesta ja palveluiden tuottamisesta. Meri-Teijossa hän vastaa myös valmennuksesta.

Henrik Sarajaksella on pitkä kokemus golfvalmennuksesta ja palveluiden tuottamisesta. Meri-Teijossa hän vastaa myös valmennuksesta.

Teijon kausi käynnistyi maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Kevään ”myynti” ei ole enää niin ratkaisevaa kuin koko kauden toiminnan järkiperäistäminen. Teijon edellinen toimitusjohtaja Jari Isometsä lopetti työsuhteensa kaudella 2013 yhteisestä sopimuksesta, myöskään vakinaista kenttämestaria ei ole edellisen jälkeen palkattu. Eläkkeellä oleva kenttämestari Simo Kairus konsultoi Sarajasta ja kenttähenkilökuntaa.

Sarajas vastaa paitsi toimitusjohtajan töistä, myös pron, pro-shopin ja caddiemasterin palveluiden pyörittämisestä. Muut työntekijät on palkattu 3-6 mittaisilla sopimuksilla.

”Olemme sopeuttaneet ja saneeranneet Meri-Teijon toimintaa. Palveluissa tämän ei pitäisi näkyä, kustannustehokkuus on avainsana. Minun käsitykseni on ollut jo pitkään se, että monet pienet kentät järkiperäistävät toimintaansa tähän suuntaan. Yksi henkilö tai yhteisö vastaa palveluiden tuottamisesta”, Sarajas visioi.

Vieraspelaajien määrän kasvuun hän uskoo vahvasti, ainakin pitkällä aikavälillä.

”Tyypillisten päiväpelaajien lisäksi haemme kahden päivän pelaajia, golfkurssilaisia ja kilpailijoita. Sää on tietysti hyvin ratkaiseva tekijä. Hyvän kelin sattuessa starttiajat ovat tiukassa, sateella ei pelaajia houkuttele huokea hintakaan”.

Meri-Teijon sesonki käynnistyi juhannuksesta. Kiireistä aikaa riittää koulujen alkamiseen asti. Teijo ei ole pelkästään ”vierailukohde”, vaan 500 pelaajan kotiseura, joka järjestää toimintaa ja retkiä muualle Suomeen. Heinäkuussa teijolaiset pelaavat yhteisillä matkoillaan Aulangolla, Bjärkasissa sekä eksoottisella

Wenox Golfin kentällä, Wänoxan saarella jonne matkaa veneellä kuluu pari tuntia.

”Tavoite on saada kierrosmäärä Meri-Teijossa kasvamaan noin 2000:lla. Tämä on meille tietyllä tapaa vuosi yksi. Startti on ollut hyvä ja uskon että miellyttävät kokemukset saavat sanan leviämään seuraavia kausia varten”, Henrik Sarajas lopettaa.

Greenfee Teijossa maksaa arkisin 35 euroa, viikonloppuisin 45 euroa. Lauantaina 5.7 pelattavassa Meri-Ruukki Openissa on vielä tilaa.

Teemu Tyry

Meri-Teijo Golf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje