28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Meri lämmittää Hangon kenttää

Hangossa puttaillaan loppusyksystäkin kuivilla viheriöillä.

Pelaamaan viikonloppuna? Vaihtoehtoja Suomessa on kelien johdosta varsin vähän. Pelikausi jatkunee kuitenkin taas kelien lämmetessa muuallakin kuin Hangossa.

Hangon Golfin kausi tule olemaan taas Suomen pisimpiä, ellei pisin. Keväällä kenttä avattiin ensimmäisten joukossa huhtikuun 12:na. Syksyisin hankolaiset kilpailevat vieraspelaajista poikkeuksellisen ilmastonsa johdosta , kaudella 2011 Hangossa pelattiin vielä yhdeksäs joulukuuta.

”Totta se on, meri lämmittää ja hiekkapohjainen kenttä laskee nopeasti sateet lävitseen. Pystymme pitämään kentän avoinna silloinkin, kun muualla Suomessa se ei enää ole mahdollista. Lokakuu on ollut kovin sateinen, siitä huolimatta pelaajien määrä on ollut samalla tasolla kuin edellisvuonna”, kertoo toimitusjohtaja Lena Haanpää.

Tulevan viikonlopun osalta Hangossakin pelaaminen on vielä kyseenalaista. Seuraavalle viikolle on luvattu lämpimämpää.

”Avaamme kentän heti kun se on mahdollista ja pelaajat pääsevät nauttimaan hyväkuntoisesta ja kuivasta kentästä niin pitkään, kunnes pysyvä lumipeite tulee maahan,” Haanpää lupaa.

Pelinälkäisiä Hankoon tulee omien jäsenten lisäksi eniten luonnollisesti lähikunnista ja pääkaupunkiseudulta. Kaudesta 2011 vieraspelaamisen määrä on kasvanut yli 50 %.

Lena

Lena Haanpää on Hangon Golfin monitoiminainen toimitusjohtajan tittelillä. Aviomiehensä Jani Haanpää toimii kapteenina.

Vuonna 2013 saman kehityksen voi ennustaa jatkuvan, sillä uusi klubitalo avataan samanaikaisesti kentän kanssa.Hangossa käytiin perusteellisia keskusteluja hallituksen sisältä siitä, tulisiko uuteen taloon perusvarustukseen lähes kaikilla kentillä kuuluvat suihkut pelaajille. Tästä tehtiin jo aiemmin positiivinen päätös, syksyn aikana hallitus on päättänyt investoida klubitaloon myös saunan, jota varsinkin vieraspelaajat sekä ryhmät varmasti osaavat arvostaa.

Hangon Golf on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde. Tasaisuudestaan huolimatta väylien reititys on monipuolinen ja vaihteleva, kunto keskimäärin erinomainen. Loppusyksystä Hankoon pelaamaan ajelevista suuri osa on todellisia lajifriikkejä. Kaudella 2013 kentälle löytää varmasti melkoinen määrä aivan uusia greenfeepelaajia. Vieraspelaajien vastaanotto on kursailematonta ja luontevaa.

”Pyrimme siihen, että vieraat kokevat olevansa aidosti tervetulleita, siitä olemme saaneet varsin palautettakin”, Lena Haanpää määrittää lopuksi.

Teemu Tyry

Hangon Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje