18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Loimijoki Golf-maalaisidylliä parhaimmillaan

Loimijoella on sopivassa suhteessa tarkkuutta vaativia ja avaria väyliä. Kentän kymmenes on yks näyttävimmistä.

Loimijoen kenttä sijiaitsee keskeisellä paikalla Helsinki-Turku-Tampere kolmion sisällä. Suurista taajamista on kohtuullinen ajomatka Ypäjälle, vaikka nelikaistaista moottoritietä ei olekaan tarjolla kuin alkumatkasta.

Helsingistä Ypäjälle ajomatka kestää noin 1,5 h tuntia. Golfkeskukseen ajetaan pikkuruisen, chrmikkkaan Ypäjän keskustan kautta.

Kaupunkilaisgolfarille tulee viimeistään tässä vaiheessa positiivinen tunne siitä, että nyt lähestytään aitoa maalaiskenttää.

Klubitalona toimii erittäin kotoisa, Jaakkolan tilan palvelusväen entinen majatalo

Klubitalona toimii erittäin kotoisa, Jaakkolan tilan palvelusväen entinen majatalo

Golfillisesti Loimijoella on erittäin suuri maantieteellinen reviiri, lähimmälle kentälle Alastaroon on vajaan 40 minuutin matka. Vaikka peltoa on paljon ympärillä, suuria taajamia on ei Forssaa lukuunottamatta ole lähistöllä.

Kenttä on avattu yhdeksänreikäisenä 1993, täysimittaiseksi se valmistui 2007. Puitteet pihapiirissä huokuvat maalaiselämää ja historiaa. Jaakkolan sukutilaa on pyöritetty tällä maaperällä vuodesta 1553. Toimitusjohtaja Perttu Jaakkola on tilan 20. isäntä alenevassa polvessa.

Super-Hanna pyörittää toimintaa

Hanna Karppinen kilpaili juniori-ikäisenä. Tällä hetkellä Loimijoen kentän palveluiden kehittäminen vie suuren osan ajasta.

Hanna Karppinen kilpaili juniori-ikäisenä. Tällä hetkellä Loimijoen kentän palveluiden kehittäminen vie suuren osan ajasta.

Pelaajista merkittävä osa on muita kuin seuran jäseniä. Ja jäseniäkin on sentään noin 850. Toimintaa johtaa Hanna Karppinen, joka tuli Jaakkolan tilalle ensimäistä kertaa jo 1990-luvun puolivälissä 12-vuotiaaana taksvärkkiin.

”Sen jälkeen olen ollut täällä joka ainut kausi. Osallistun käytännössä kaikkeen muuhun paitsi kentänhoitoon”, alkuvuodesta toiminnanjohtajaksi nimitetty Karppinen kertoo.

Karppisella on topakka ja silti rento ote caddiemasterin toimipisteestä, pro-shopista sekä ravintolasta joiden väliä hän suhaa ehtymättömällä energialla. Superman -lippalakki sopii hänen päähänsä kuin nakutettu.

Markkinointirahaa ei liiemmälti ole käytössä, sosiaalisessa mediassa Loimijoki näkyy ja kuuluu keskivertokenttää huomattavasti paremmin. Facebookissa tykkääjiä on noin 2700.

”Työmaata riittää. Vuoden budjetista vain vajaa kymmenen prosenttia tulee yhtiövastikkeista. Vuokraamme runsaasti pelioikeuksia, greenfeepelaamisen osuus on luonnollisesti varsin mittava osa budjetistamme”, Karppinen painottaa.

Kentässä riittää luonnetta

Christian Lagerstedtin suunnitteleman kentän väylistä kolme ensimmäistä kulkevat aakeaa pellonlaitaa. Tasaisuus saa ensimmäistä kertaa kiertävän ykkösellä jo haukottelemaan, ajatus ”tätäkö tämä on koko matkan”, hiipii mieleen.

Leppoisa, lay-outiltaan virheetön par-viitonen osoittautuu kuitenkin varsin sopivaksi startiksi. Toisella ja kolmannella on jo enemmän särmää ja näyttävyyttä vesiesteen ja bunkkeroinnin johdosta. Neljännestä väylästä eteenpäin Loimijoella kuljetaan erittäin vaihtelevissa maisemissa, joissa lähes kaikilla väylillä on tarjolla sopivasti haasteita. Monella tiiauspaikalla myös visuaalisesti mieleenjääviä kohtia.

Väylät ovat riiittävän leveitä, viheriöt kookkaita ja etenkin takaysillä myös riittävän muodokkaita. Hyvässä ruohossa olevien viheriöiden hitaus,on mieleenpainuva elementti.

Sisääntulo on etenkin haastetta hakevalle pelaajalle kiintoisampi, vaikka etuysikin vaatii hyvää lyömistä tuloksen tekemiseksi. Viimeiset kuusi reikää sopisivat lay-outin puolesta ykkösluokan kenttien kokonaisuuteen.

Mieleenpainuvimmat ja parhaat väylät ovat mielestäni 14. ja 15. sekä 17. Kahdella ensiksimainitulla lähestymislyönti on reilulla ja palkitsevalla tavalla tarkkuutta vaativa. 17:lla avaus tuo useimpien mieleen ajatuksen, ”tässä saa lyödä sydämensä kyllyydestä pieneen alamäkeen”.

Hanna Karppinen työskentelee itse paljon caddiemasterin tiskillä kohdaten kuluttajan silmästä silmään.

”Aina on kehitettävää ja sitä me asiakaspalautteen kautta myös haemme. Ilahduttavan paljon tulee kuitenkin kehuja ensimmäistä kertaa vierailevilta kentästä ja kokonaispaketistamme”.

Rakentamsen aikana kentältä kerätyt kivenlohkareet ovat osa viimeisen väylän ja klubitalon välisen alueen maisemointia.

Rakentamsen aikana kentältä kerätyt kivenlohkareet ovat osa viimeisen väylän ja klubitalon välisen alueen maisemointia.

Loimijoen haaste on sen sijainti ja tunnettuus, jonka parantamiseksi tehdään kovasti tiöitä.

Ypäjälle on jalostunut varsin kotoisa, tasokaskin golfkeskus jonka maalaismaisemassa on vaikeaa olla viihtymättä. Kenttä on monella mittarilla ”iso”. Esteitä kansallisen tason kilpailujen järjestämiselle ei ole olemassa.

”Näin me itsekin ajattelemme, vaikka leipä tulee hyvin viihtyvistä harrastajatason omista ja vieraista pelaajista. Olemme ilmaisseet Golfliitollekin järjestää arvokisoja. Viidakkorumpu on markkinointivälineen todella tärkeä”, Karppinen muistuttaa.

Maanviljelijät ja sateenkaariväki samalla kentällä

Heinäkuussa Loimijoki järjesti maanviljelijöiden SM-kilpailut, jotka olivat ensimmäiset lajissaan. Osallistujia oli noin 30. Yhteistyökumppanin kanssa tehdyn sopimuksen mukaan tapahtuma saa jatkoa kaudella 2016

Draiveria käteen 17:n tiiauspaikalla. Par-viitosen haasteet alkavat muodokkaan viheriön lähestyessä.

Draiveria käteen 17:n tiiauspaikalla. Par-viitosen haasteet alkavat muodokkaan viheriön lähestyessä.

Elokuu on ollut Loimijoella hyvien säiden johdosta ennätyksellisen vilkas. Kauden ennakoitu kierrosmäärä on noin 20 000. Määrää voidaan pitää kohtuullisena, vaikka kasvutavoitteisiin on piirrelty seuraaville vuosille isompia lukuja

Riku Mattila on Loimijoki Golfin kirkkain tähti. Sunnuntaina pelattavan kisan tuotto ohjataan hänen kilpailukulujensa kattamiseen.

Riku Mattila on Loimijoki Golfin kirkkain tähti. Sunnuntaina pelattavan kisan tuotto ohjataan hänen kilpailukulujensa kattamiseen.

”Loppukiriä haemme pelaajamäärän suhteen loppukaudeltakin. Junnujen aluetour ja avoimena kisana järjestettävä huippupelaajamme Riku Mattilan Open ( 30.8) tuovat viikonlopulle säpinää. Viikolla täällä on hyvin tilaa syksyllä, markkinoimme niitä aikoja esimerkiksi Suomen Golfsenioreille huokein hinnoin syyskuulla”, Karppinen jatkaa.

Loimijoella järjestetään myös heinäkuun alussa 2016 maamme ensimmäiset kansainväliset homojen ja lesbojen kilpailut. Ne ovat osa Helsingissä pidettäviä sateenkaariväen Eurogames-kisoja, joihin osallistuu tuhansia urheilijoita kymmenissä eri lajeissa.

Mutta miksi kisat järjestetään Etelä-Hämeessä, eikä pääkaupunkiseudulla?

”Olimme golfin osalta aktiivisesti hakemassa järjestämisoikeuksia. Uskon siihen, että Eurogames-tapahtumaan tulevat golfarit saavat Loimijoen retkestään upean kokemuksen johon sisältyy pelin lisäksi illanvietto ja majoittuminen Ypäjällä”, Karppinen maalailee.

Monella tavalla suositeltava kokemus on perinteinenkin peliretki Loimijoelle. Miljöö on normikenttiin verrattuna piristävän poikkeava, kentässä on sopivasti särmää, palvelukonsepti vaikuttaa erittäin toimivalta.

Teemu Tyry

Loimijoki Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)