18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Lisää kenttiä auki

Hangossa golfkausi alkaa lauantaina 1.3.

Etelä-Suomessa golfarit saavat opetella pelaamaan lajin emämaan mallin mukaan, kun kausi syksyllä venyy herkästi marras-joulukuulle ja leikki ainakin tänä vuonna aloitetaan jo helmikuussa.

Tavallista tukevammin pukeutunut golfari kuitenkin pääsee nauttimaan harrastuksesta kauden molemmissa päissä, kun britteinsaarten tuulista sentään ei tarvitse välittää. Innokkaita harrastajia onkin riittänyt jokaiselle ovensa avanneelle kentälle.

Vihdissä kausi avattiin tänään tiistaina. Se on Suomen ensimmäinen 18-reikäinen kenttä, joka avaa ovensa. Toimitusjohtaja Janne Uotilan mukaan edellinen ennätys on vuodelta 2007, jolloin Vihdissä pelattiin 17.3. alkaen.

”Ei tässä mitään varsinaista valmiutta avaamiseen ollut, kun tähän aikaan talvesta myymme vielä hissilippuja laskettelurinteisiin. Kenttä on kuitenkin aika hyvässä kunnossa, niin päätimme avata”, Uotila kertoo.

Kauden ensimmäiset kisat mitellään perjantaina Kalevala-scramblen merkeissä ja sunnuntaina on Laskiais-scramblen vuoro.

Ihan kesäkunnossa Vihdin kenttä ei ole. Sen kertoo sen kotisivuilla komeileva paljon puhuva, mutta kieli poskessa laadittu ilmoitus:

”Nyt on kuitenkin helmikuu, eli kenttä on jäässä, eikä tule sulamaan muutamaan viikkoon. Suosittelemme mukaan omaa vasaraa tai pientä akkuporaa, jotta saa teet pystyyn lyöntipaikoille.”

Hanko avaa lauantaina

Hangossa putiikkia ei ehditty saada auki vielä viikolla, joten kenttä avataan lauantaina.

”Kenttä on ihan pelattavassa kunnossa, mutta talviteloilla olevalla klubitalolla riittää niin paljon hommaa, että siirrämme avaamisen viikonloppuun. Varauksia on jo tullut ja nyt puhelin soi jatkuvasti”, Han-Golfin toimitusjohtaja Lena Haanpää kertoo.

Hangossa klubitalo, kahvila ja pukuhuoneet palvelevat normaaliin tapaan. Myös range on auki.

Seuraavien kymmenen päivän aikana sääennuste lupaa asteen-pari plussan puolella olevia pelikelejä, eikä sadekaan ennustuksen mukaan kiusaa pelaajia kuin korkeintaan sunnuntaina.

Vuosaaressakin ollaan valmiusasemissa

Vuosaaressakin kentän avaamista on mietitty, mutta kenttä on vielä niin roudassa, että sen avaaminen ei ole ajankohtaista. Range on auki ja innokkaimmat asiakkaat ovat puhelimitse hanakasti tiedustelleet, milloin kentälle pääsee pelaamaan.

”Kenttämestarin kanssa tutkittiin muutamaa viheriötä ja kun puukko ei oikein kunnolla niihin uponnut, oli selvää, ettei kenttää vielä voi aukaista. Jos säät pysyvät tällaisina, ei tässä kuitenkaan enää kauaa mene. Paikoitellen ruoho jo vihertää kuten kesällä ikään”, toimitusjohtaja Juha Ruponen kertoo.

Pelaamaan pääsee jo myös Lempäälän Farmigolfissa ja Peuramaan par 3 -kentällä.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)