11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Lapin vihreä keidas laajeni

Vieraspelaajien ei tarvitse etsiä Ounasvaaralta kaukaa majoitusta.

Yötön yö, Kemi- ja Ounasjoen upeat maisemat sekä haastava kenttä korkeuseroineen. Siinä muutamia syitä, miksi niin rovaniemeläiset kuin etelämpääkin seudulle saapuvat lajin harrastajat kääntävät tilaisuuden tullen kurssinsa kohti Arctic Golfia.

Ounasvaaran golfpuisto on laajentunut 18 reikäiseksi kentäksi syksyllä 2009 jäsenistölle ja osakkeenomistajille julkistetun laajentumissuunnitelman mukaisesti. Uusille väylille pääsyä joutuu odottamaan vielä reilut viisi viikkoa, sillä avajaispäivää vietetään heinäkuun 30. päivänä.

Millaiset ovat tunnelmat Ounasvaaralla, kun täysimittaiseksi laajentuneen kentän avajaiset lähestyvät Arctic Golfin toimitusjohtaja Seija Säkkinen?

”Meidän tunnelmat ovat erittäin innostuneet. Seuran jäsenet ovat aktiivisesti mukana kentän viimeistelytöissä. Olemme tehneet hyvää työtä – suuri kiitos siitä koko henkilökunnalle. Vanha kenttä on hyvässä kunnossa; jopa niin hyvässä, että pelaajat ovat ihmeissään. Ilmeet paljastavat tyytyväisyyden.”

Kuinka ruohonkasvu on edistynyt uusilla väylillä ja viheriöillä?

”Uuden kentän viheriöt ja väylät vahvistuvat yöttömän yön valossa kaiken aikaa. Griinit ovat jo osittain pelikunnossa, mutta odotamme maltilla kaiken valmistumista.”

Kuvaile hieman minkälaiseen maastoon kenttälaajennus valmistui?

”Kentän profiili on kaunis, muodokas ja vaihteleva – on tasaista ja erilaisia rinteitä. Griineistä voisi sanoa, että ne saattavat olla jopa haasteellisia. Pelaaja voi kokea pelatessaan monenlaisia asioita, kuten kauniin maiseman, joka avautuu laajana näkymänä kauas jokilaaksoon.”

Mitä muita pelaajamagneetteja Ounasvaaralla on tarjolla?

Syysvärit ovat varmaankin vieraspelaajalle huikaiseva näky. Keskiyön auringon aikaan pelaaminen on elämys, jota kannattaa tulla kokeilemaan. Meille Napapiirillä asuville se on tavallista kauraa, mutta aina se vaan on niin kaunista ja kuvauksellista. Puhumattakaan siitä tuoksujen ja äänten luomasta lisätunnelmasta. Kysyt pian, voiko liikunnan harrastaminen olla näin mukavaa?”

Pohjoisen

Pohjoisen upeat vaaramaisemat aukeavat Arctic Golfin kuutosväylällä.

Anna joku matkavinkki Etelä-Suomesta Rovaniemelle pelimatkaa suunnittelevalle ryhmälle?

”Lentokenttä on täältä alle 10 kilometrin päässä. Näppärä golfari tulee aamukoneella Rovaniemelle, käy kiertämässä kentän ja lentää illalla kotiin. Tämä versio on varmasti kiireiselle porukalle kiinnostavin vaihtoehto. Pidemmäksi aikaa Lapin lumoja aistimaan jäävät voisin majoittaa vaikkapa tasokkaisiin Ounasvaaran Pirtteihin, jotka sijaitsevat ihan kentän vieressä Kemijoen rannalla.”

Ounasvaaralle matkustaville tarjoavat majoitusta myös Hotel Santa Claus, Sokos Hotel Vaakuna sekä Pohjanhovi. Golfmatkailijan on hyvä etukäteen tiedustella pakettia, jossa on greenfee mukana. Erikseen ostettuna hinnat ovat usein korkeampia.

Golfin ohella kesämatkailijan kannattaa tutustua Rovaniemen seudulla myös Joulupukin kotiluolaan, tiedekeskus Pilkkeeseen ja Arktikum-rakennukseen.

Niin, ja hyvällä tuurilla voi kuulemma nähdä itse Joulupukin rentoutumassa Arctic Golfin kentällä!

Seura: Arctic Golf Osoite: Golfkentäntie 1, 96600 Rovaniemi Perustettu: 1986, kenttä avattu: 1997 Jäseniä: 835 Kenttä: Ounasvaaran golfpuisto, 9 reikää, laajennus 18-reikäiseksi 30.7.2011 Greenfee: Uuden kentän avaamiseen saakka: 9 reikää, 25 euroa. 18 reikää, 45 euroa. 30.7. lähtien: 18 reikää, 50 euroa. Pariskunta: 80 euroa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje