20.–27.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[20][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kuusamon Golf Oy ajautui konkurssiin

Kenttäyhtiö toivoo kaupungin ottavan vuonna 2013 avatun kentän hoidettavakseen

Kuusamossa pelattiin syksyllä 2013 ensimmäiset kierrokset 18-reikäisellä  Petäjäkankaan kentällä, joka on Suomessa korkeimmalla merenpinnasta ( 260m ).

Ensimmäinen yhdeksiköistä on saanut maan kuuluisimman vaellusreitin mukaan nimen Karhunkierros. Sisääntulon väylät on rakennettu alueelle, jossa sijaitsi jatkosodan aikana Pohjois-Suomeen sijoitettujen saksalaisjoukkojen huoltokeskus.

Kentän upeat maisemat ja väylät ovat ehtineet saada varsin paljon kehuja etenkin vieraspelaajilta. Golfpisteen kenttäbongari Esa Mäkinen lukeutuu Kuusamo Golfin peukuttajiin.

Golflehden Kenttärankingissa äänestäneet kuvailivat kokemuksiaan Kuusamossa pelaamisesta mm. näin:

”Hyvä kokonaisuus kun saadaan kaikki palaset kuntoon. Kenttä todella pelattava ja selkeä. Ei tarvita fore huutoja”

”Ilmeisesti kentänhoidollisista syistä kenttä oli luokattomassa kunnossa. Upea miljöö ja potentiaalia huippuluokan kentäksi”

”Kaunis pohjoisen Suomen kenttä, porot väylillä”

”Kierros on kuin matka, kun muistaa kentän sijainnin eikä vertaa kuntoa etelän kenttiin, on kokemus tosi hieno”

Vaikea talvi ja sateinen kesä rapauttivat talouden

Kuusamon talousalueen oma väestöpohja on varsin pieni golfkentän pyörittämiseen. Osakkaita kentällä oli enimmillään 130, määrä on kuitenkin pudonnut. Osakkeisiin ei sisälly pakollista vastikevelvollisuutta.

Kuusamo Golfin 18. reiällä sokkolyönnin vaarat minimoidaan näyttävän kellon kilautuksella. Kentällä pelaamisen avauslupa kaudella 2018 vaatii golfin kannalta hyviä päätöksiä.

Kenttäyhtiö on asetettu keskiviikkona konkurssiin omasta hakemuksestaan. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Koillissanomat.

Talvikausi oli erittäin vaikea aiheuttaen vaurioita kentälle. Näiden korjaaminen yhdessä keleiltään heikon kesän kanssa toivat mukanaan tilanteen, jossa yhtiö ei enää kyennyt hoitamaan pitkäaikaisten lainojensa lyhennyksiä ja kuluja.

Kuusamo Golfin toimitusjohtaja Kyösti Salmirinne näkee kaupungin roolin ratkaisevan tärkeänä golfkentän tulevaisuudelle.

– Toi­vom­me, et­tä Kuu­sa­mon kau­pun­ki, jon­ka maal­la kent­tä on, ot­tai­si ken­tän yl­lä­pi­det­tä­väk­seen, kos­ka golf on tar­peel­li­nen lisä Kuu­sa­mon ke­sä­mat­kai­lul­le ja Kuu­sa­mon ima­gol­le. Tääl­lä pi­tää ol­la eri­lais­ta ak­ti­vi­teet­ti­tar­jon­taa, jot­ta tän­ne joku tu­lee ja py­sy­väs­ti­kin muut­taa, Sal­mi­rin­ne perustelee Koillissanomien haastattelussa.

Golfpiste ei keskiviikkona tavoittanut Salmirinnettä haastattelua varten.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje