18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Keski-Suomen ylpeys

16. reiän upea saariviheriö on Peurunkagolfin tavaramerkki.

Vuonna 1989 perustettu Laukaan Peurunkagolf on muodostunut käsitteeksi keskisuomalaisten golfin harrastajien ja kentällä säännöllisesti poikkeavien vieraspelaajien keskuudessa. Kyselimme seurasta loppukesän kuulumisia ja saimme selville, että Laukaalla on kaikki mahdollisuudet viettää täysipainoista lomaa tai viikonloppua.

Mitä kuuluu Laukaan Peurunkagolfiin keskellä kaunista elokuuta Laukaan Peurunkagolfin toimitusjohtaja Heikki Hokkanen? Meille kuuluu hyvää, kiitos kysymästä. Kenttä on täynnä lähes päivittäin. Minkälainen golfbuumi vallitsee tällä hetkellä siellä Keski-Suomen suunnalla? Lähiseudun muillakin kentillä on vilkasta, joten buumihan on hyvä.

Kuinka paljon Peurunkagolfiin on tullut kauden aikana uusia jäseniä? Tänä vuonna liittyneitä on n. 120, joten lähentelemme 1700 jäsenen rajaa.

Kuinka greenfee-pelaajat ovat löytäneet Laukaaseen tällä kaudella? Hyvin ovat löytäneet, tämänkin päivän aikana vieraspelaajia on lähes 40 eri seurasta.

Onko teillä jonkunlaisia etuja (esim. greenfee-hinnoissa) loppukesän matkailijoille? Jotkut lähiseudun hotelleista kampanjoivat kesäetuja majoitus-/greenfeepakettina. Itse emme myy erityisetuja, ainut poikkeus on alennettu ilta-greenfee klo 19 jälkeen.

Millainen on kentän kunto? Se on vähääkään liioittelematta erittäin hyvässä kunnossa.

Onko kenttään luvassa jonkunlaisia muutoksia lähitulevaisuudessa? Meillä on olemassa peruskorjaussuunnitelma. Se tarkentuu tulevan syksyn ja talven aikana.

Maastoltaan

Maastoltaan vaihtelevalla kentälllä riittää haasteita kaikentasoisille pelaajille.

Mitä uutta Peurunkagolfissa tai sen palveluissa on tapahtunut tänä vuonna? Osana peruskorjaussuunnitelmaa kentälle tehtiin menneen talven ja kevään aikana mittava maisemointityö. Kenttä on saanut uuden ilmeen. Jo ennestään kauniit järvimaisemat korostuvat nyt vieläkin paremmin. Klubin puolella pukuhuoneet ovat myös uudistuneet. Millainen alkukausi oli yritystapahtumien suhteen ja miltä syksy näyttää? Alkukausi oli yritystapahtumien suhteen vilkkaampi kuin viime vuonna. Syksyn varaus- kanta on myös parempi kuin vastaavana ajankohtana vuosi sitten.

Anna joku hyvä majoitusvinkki näin syksyn kynnyksellä Laukaaseen pelimatkaa suunnittelevalle. Mitä muuta mukavaa Laukaassa voisi tehdä kuin pelata golfia? Tässä lähietäisyydellä on suosittu Kylpylähotelli Peurunka, jossa on mm. frisbee- ja minigolf, tennis ja Hilarius Hiiren maa. Majoittua voi myös Varjolan matkailutilalle. Siellä on tarjolla elämyspalveluita aina koskenlaskusta mönkijäsafareihin. Rauhallisemmalle luonteelle löytyy mm. koskikalastusta. Laukaan Peurunkagolf, esittely:

Järvimaisemasta

Järvimaisemasta ei Peurungalla ole pulaa.

Ronald Freamin suunnittelema ja vuonna 1989 avattu Laukaan Peurunkagolfin kenttä on luonnonkauniissa keskisuomalaisessa järvimaisemassa kahden järven välisellä kannaksella. Maastoltaan vaihteleva, haasteellinen ja hyvin hoidettu kenttä sopii niin vaativalle pelaajalle kuin myös aloittavalle golfin harrastajalle. Kentällä on myös hyvät harjoittelumahdollisuudet. Laukaan 16. reiän griini on Suomen ainoa saariviheriö. Se on usein mainittu maamme kauneimmaksi golfmaisemaksi ja väylä valittiin vuonna 2009 Golf Digest -lehden Dream 18 -kenttään. Laukaan kolme viimeistä väylää ovat maailmanluokkaa, jotka kauneudellaan ja vaativuudellaan haastavat ja virittävät aina uudelleen ja uudelleen. Ne on koettava eri vuorokauden aikoina, myös aamun ja illan valossa. Säätyläiskodiksi sisustettuun ravintola Karlvikiin astuessaan aistii henkäyksen menneiltä ajoilta, sillä talo rakennettiin vuonna 1858. Toki kun ravintolasta on kyse, ei nykyajankaan kulinaristi taatusti pety. Lounas kartanotyyliin levollisessa maaseutumaisemassa kuuluu täydelliseen golfpäivään.

Tasoituraja: 54 Greenfee: Arkisin ja viikonloppuisin 50 euroa Plussaa! Laukaan Peurunkagolfin kotisivuilta löytyy ytimekkäät ajankohtaiset tiedot kentällä eri viikonpäivinä tehtävistä hoitotoimenpiteistä. Sivuilla on mainittu myös tarkat leikkuukorkeustiedot griineiltä, lyöntipaikoilta ja väylien eri strategisista kohdista.

Kentän

Kentän peruskorjaussuunnitelma tarkentuu syksyn ja talven aikana.

Tulevia tapahtumia Laukaalla: Leppäveden kylän tapahtumaviikonloppu

12.8.2011 – 13.8.2011

Paikka: Leppäveden liikuntahallin ympäristö (Tiituspohjantie 50, 41310 Leppävesi) Mukana menossa paikallisia osaajia kylältä ja sen ympäristöstä mm. liikuntaesityksiä, kylän bändejä ja laulajalupauksia, paikallisten futareiden haasteotteluita, kylän tulevaisuustyöpaja, mielenkiintoisia luentoja ja paljon muuta.

TUPASWILLA ZUMBAA! La 20.8.2011 klo 12-16 20.8.2011 Klo 12.00 – 16.00 Urheilu ja liikunta

Zumbataan suolla, pihapiirissä, syvässä vedessä Vinninlammessa (vesijuoksuvyön kanssa) sekä nautitaan koko kehon turvenaamiosta zumbaten maailman suurimman savusaunan miedossa lämmössä.

Perinnepäivät 10.9.2011 – 11.9.2011 Klo 10 – 17.00 Kulttuuri ja musiikki

10. – 11.9. 2011 klo 10-17 Vanhan ajan tekemisen meininkiä Laukaan Tupaswillan perinnepäivillä syyskuussa! Mukavassa tapahtumassa tarjoillaan työnäytöksiä tervanpoltosta, päreen höyläyksestä, aidan teosta ja raudan takomisesta. Tutustu metsätyön perinteisiin työtapoihin. Ohjelmalavalla on esityksiä koko viikonlopun ajan. Televisiosta tuttuja Pirunpelto-sarjan näyttelijöitä saapuu mukaan Perinnepäiville.

Osoite: Ränssintie 5, 41370 Kuusa

Marko Kuivasaari

Kylpylähotelli ja Kuntoutus Peurunka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)