23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kenttätentissä Yyteri Golf

Minkälaisissa kierrosmäärissä Yyteri Golfissa liikutaan tänä kesänä? Entä mikä on aikaisin ajankohta, jolloin kentälle on päässyt pelaamaan?

Yyteri Golfin toimitusjohtaja Markus Björlin montako holaria kentällänne on tehty tänä kesänä?

Neljä täysosumaa on tänä kesänä tullut. Kyllä niitä aina joka kesä muutamia tulee, ja tämä on aika normaali määrä kentällämme.

Millä väylällä holareita syntyy useimmiten?

Kyllä ne yleensä jakaantuvat aika tasaisesti meidän par kolmosiemme välille. Tosin tänä kesänä väylällä numero yhdeksän ei ole syntynyt vielä yhtään holaria, vaikka yleensä kauden aikana kyseisellä väylällä niitä nähdään useampikin. Meillä on jokaisella par kolmosella myös omat väyläisännät, jotka palkitsevat holarin tehneet pelaajat palkinnollaan. Palkintoina on kaikenlaista vuoden kahveista ja leivistä urheiluvälineisiin.

Mikä on aikasin ajankohta, jolloin kentällänne on päässyt pelaamaan?

Tänä vuonna avasimme kentän huhtikuun alkupuolella. Meillä on pelattu jopa sellaisia vuosia, että kentälle on päässyt ulkoiluttamaan mailoja jokaisena kuukautena läpi vuoden. Kesäviheriöt saamme yleensä käyttöön huhtikuun puolen välin aikoihin ja niillä pelataan yleensä lokakuun loppuun. Viime talvena kenttä meni kiinni tapaninpäivänä. Meillä on todella pitkä kausi tässä meren äärellä, ja viime vuosina on vielä sattunut melko leutoja ja vähälumisia talvia.

Porin Golfkerho sijaitsee aivan naapurissanne, teettekö jonkinlaista yhteistyötä heidän kanssaan?

Kyllä teemme. Meillä on seuraotteluita junnuista senioreihin, seurahinnat molemmille kentille, kilpailuyhteistyötä, yhteismarkkinointia ja lisäksi kentillemme on yhteisgreenfee, joka on 75 euroa. Suurin hyöty kenttiemme läheisyydestä on kuitenkin mielestäni se, että pystymme tarjoamaan Porin, ja koko Satakunnan alueelle kaksi laadukasta kenttää, jotka sijaitsevat lähekkäin. Se on golfarin suurin etu.

Minkälaiset kierrosmääränne ovat olleet tänä kesänä aiempiin vuosiin verrattuna?

Itse asiassa tässä vaiheessa kautta olemme ennätysmäärissä kierroksissa. Touko-, kesä- ja heinäkuussa pelattiin ennätysmäärä kierroksia ja myös elokuu näyttää todella hyvältä. Tässä vaiheessa voisi arvella, että voimme päästä jopa kokonaisennätysmääriin. Syksy näyttää sitten tietenkin, mikä on lopullinen määrä, mutta uskon, että pääsemme yli 30 000 kierroksen.

Onko teillä vieraspelaajille jotain tasoitusrajaa?

Ei ole. Meillä on ainoastaan ryhmäkohtainen tasoitusraja, joka on 108. Tasoitushan laskee ainoastaan pelaamalla, joten toivotamme kaikki vieraspelaajat tervetulleiksi.

Vuosi on vierähtänyt jo syyskuun puolelle, vieläkö golfkautta on jäljellä?

Kyllä on ja toivottavasti vielä pitkään! Meidän kohdallamme syksy on erityisen otollista aikaa pelata, koska kenttämme on hiekkapohjainen, eli syyssateet eivät paljoa meitä hetkauta. Kenttä ja väylät pysyvät miellyttävinä pelata pitkälle syksyyn, koska pohja läpäisee veden erittäin hyvin.

Onko teillä ysin jälkeen taukoa?

Meillä on ysin jälkeen taukotupa. Se on miehitettynä koko kesän, mutta syksyisin vain kilpailuiden yhteydessä. Syksylläkään ei silti tyhjin vatsoin jää, sillä taukotuvaltamme löytyy kolikoilla toimivat välipala- ja kahviautomaatit. Siellä on yleensä tuoreet pullat kannen alla odottelemassa.

Mikä on sopiva kierrosaika?

Olemme laskeneet, että täysi kierros pitäisi mennä neljään tuntiin. Se on se ihanneaika. Syksyllä toki, kun pelaajamäärät on pienempiä, voi kentän suorittaa huomattavasti lyhyemmässäkin ajassa.

Kuvaile kenttäänne kolmella sanalla.

Voi ei, onpa vaikeaa kuvailla vain kolmella sanalla. Sanon, että kenttämme on ainutlaatuinen, sopivan haastava ja kaunis.

Muista myös aiemmat kenttätentit! Mitä kuuluu 30-vuotisjuhlakauttaan viettävälle Imatran Golfille, mitä erikoista on etuysille siirtymässä Lappajärvellä sijaitsevalla Järviseudun Golfseuran kentällä, minkälaiset harjoitusalueet Porvoo Golfista löytyy, millä nimellä kutsutaan Hirvihaaran Golfin junioreita, miten porot on huomioitu Arctic Golfin paikallissäännöissä, mistä Archipelagia Golfin nimi tulee ja millä väylällä hukataan eniten palloja Loimijoki Golfissa?

Mikä kenttä laitetaan seuraavaksi tenttiin? Entä mitä haluaisit että kysymme? Kommentoi ehdotuksesi jutun kommenttikenttään tai Facebookiin tai lähetä se sähköpostilla osoitteeseen lotta.lybeck@golfpiste.com.

Ensi perjantaina tentissä jälleen uusi kenttä!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje