23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kenttätentissä Imatran Golf

Mitä kuuluu 30-vuotisjuhlakauttaan viettävälle Imatran Golfille? Entä mitä eläimiä Suomen itärajalla sijaitsevalla kentällä liikkuu?

Imatran Golfin toimitusjohtaja Turkka Ollilainen, mitä 30-vuotiaalle Imatran Golfille kuuluu?

Itse asiassa kohtuullisen hyvää. Toiminta on saatu monilta osin virkeämmäksi, ja golfyhteisön henki on parantunut oleellisesti viimeisen kolmen vuoden aikana. Se on ehkä isoin asia, ja siitä kuuluu paljon kiitosta seuratoimikuntamme vetäjälle Anu Varpoilalle. Samaan aikaan myös kenttämme on ollut huomattavasti paremmassa kunnossa kuin aiemmin. Välissä on totta kai ollut enemmän ja vähemmän haasteita, ja välillä on jouduttu tekemään myös ei niin mukavia päätöksiä. Tähtäin pitää olla sellainen, että voimme toimia vielä myös seuraavat 30 vuotta.

Miten 30-vuotiasta on juhlittu ja juhlitaan kauden aikana?

Olemme pitäneet erinäköisiä tapahtumia ja lisäksi juhlavuosi on näkynyt ilmoituksissamme ja tarjouksissamme sekä nykyisille että uusille pelaajille. Teetimme juhlavuodelle myös oman logon, jolla pyrimme lisäämään asian huomioarvoa. Olemme myös pyrkineet tulemaan enemmän näkyviin sosiaalisissa medioissa ja pyrimme sitä kautta saamaan golfille lisää tietoisuutta ja näkyvyyttä. Facebook on mennyt meillä aika hyvin läpi ja olemme todenneet, että ihmisiä tavoittaa melko hyvin sitä kautta.

Milloin kenttänne on kauneimmillaan?

Se on tietenkin hieman katsojan silmissä, mutta kyllä mie sanoisin, että se on silloin kun alkaa ruska. Lehdet antavat upean värin maisemalle ja kauneus korostuu aamulla auringon noustessa. Erityisesti väylällä kolme on aivan huikean näköinen vaahterametsä silloin.

Miten olympialaiset ja olympiagolf ovat näkyneet kesässänne?

Meillä olympiateema on ollut enemmän junioripuolella näkyvissä. Järjestimme Viipurin Golfin kanssa junioreiden Rio-leirin, joka sujui hyvin. Itse olen kyllä huomannut olympialaisten herättäneet tietynlaista kohinaa ihmisissä. Sellaisetkin ihmiset, jotka eivät pelaa, ovat alkaneet hieman seurailla, että minkälaista tämä touhu on. Tällä viikolla yksi vanha jäsenemme palasi takaisin, ja kertoi että oli innostunut olympialaisten myötä golfista jälleen. Selvä positiivinen vaikutus sillä on siis ollut, ja olympiagolf on vähintäänkin herättänyt lajin ulkopuolisten mielenkiintoa ja keskustelua golfista, että onko se urheilua vai liikuntaa, vai mitä se on.

Mikä on kenttänne haastavin väylä?

Kyllä täytyy sanoa, että se on väylä numero 17, joka on par kolmonen. Väylä näyttää lyöntipaikalta aika ahtaalta viheriöön päin ja jostain syystä se koetaan usein vaikeaksi. Ehkä se on myös mielikuvista kiinni, ja kun pelaaja miettii sitä vaikeana, niin myös suoritukseen tulee epävarmuutta. Väylä ei kuitenkaan ole hcp-luvultaan vaikein, mutta se on monelle pelaajalle kohtuullisen ärsyttävä, positiivisesti (nauraa).

Entä kaunein väylä?

Se on joko tämä sama numero 17 tai sitten väylä numero 8. Molemmat ovat Immalanjärven vieressä ja niissä on kaunis järvimaisema.

Onko kentällänne tehty viime vuosina jotain remonttia tai onko jotain muutoksia kenttään suunnitteilla?

Viisi vuotta sitten teimme Master Plan -suunnitelman kentän kunnostamisesta yhdessä Martin Ebertin kanssa, mutta talous ei anna periksi, että voisimme viedä suunnitelmaa eteenpäin. Saimme kuitenkin suunnitelmasta hyvän ohjenuoran kenttämme kunnostukseen ja se on toiminut punaisena lankanamme, kun jotain töitä olemme kentällä pystyneet tekemään. Muutamia bunkkereita olemme laittaneet pois ja joitain leikkuita on muutettu.

Tarkoituksena on olla jatkossakin puistomainen kenttä, vaikka järvimaisemaa on lisätty viimeisen viiden vuoden aikana. Nyt kaisloja on tullut paljon ja ne otetaan pois. Pyrimme näin olemaan osaltamme mukana myös Immalanjärven suojelussa ja pitää huolta ympäristöstämme. Aina jos talous antaa periksi meillä on mahdollisuus tehdä saman tien jotain kentällemme, mikä on hyvä asia, koska tekemisessä on aina oltava jokin tavoite.

Teille on myönnetty Golfliiton junioritoiminnan laatumerkki ja lisäksi junioripäällikkönne Toni Turkkila palkittiin Golfgaalassa vuoden nuorisotoimijana, mikä tekee junioritoiminnastanne niin hyvää?

Kaikki lähtee siitä, että junioritoimintaan panostaminen on golfyhteisön yleisesti hyväksymä asia. Haluamme pitää juniorit suuressa osassa ja kilpailla muiden harrastuksien kanssa junioreista. Sitten on pakko nostaa esille tietenkin Toni, joka on kyllä mies parhaimmasta päästä. Hän tulee lasten kanssa erinomaisesti toimeen ja on organisoinut hyvin junioritoimintaamme, tehnyt sille suunnitelman ja asettanut tavoitteet. Lisäksi olemme saaneet junioritoiminnan vetämiseen Sohvi Aitalan ja Markku Hietasen, jotka tuovat ammatillista osaamista ja valmentamista toimintaamme. Myös Osuuspankille ja Goflliitolle on annettava plussaa kaikesta avusta ja yhteistyöstä.

Mitä eläimiä kentällänne liikkuu?

Meillä asui keväällä kettuperhe klubitalon terassin alla. Perhe kävi välillä jopa ulkoterassilla pyörimässä pelaajien seassa, se oli aika hauska juttu. On täällä kaikenlaista kulkijaa nähty, hirviä, karhuja, ilveksiä ja jäniksiä esimerkiksi. Alkuaikoina vesiesteissämme on myös kasvatettu kaloja ja rapuja. Lintuja on tietenkin myös paljon, koska metsää on paljon. Varsinkin aamuisin on ilo kuunnella lintujen ääniä. Kenttä on tehty aikoinaan paikalla, jossa on ollut silloisen Enso Oyj:n koeviljelmiä ja tästä johtuen meiltä löytyykin noin sata puulajia kentältämme. Varsinkin talviaikaan meillä käy paljon luontobongareita.

Vieläkö on golfkautta jäljellä?

Kyllä kautta on vielä jäljellä. Meillä on juhlakilpailu 24. syyskuuta ja ainakin siihen asti mennään kaasu pohjassa. Syksystä riippuen olemme yleensä ajaneet palvelut alas lokakuun ensimmäisellä tai toisella viikolla, mutta kausikorttilaiset saavat pelata niin pitkään kuin kentän kannalta on järkevää. Pyrimme antamaan ihmisille mahdollisuuden ulkoiluttaa mailojaan mahdollisimman pitkään. Muutaman kerran on päässyt pelaamaan jopa jouluun asti, ja on sitä uudenvuodenaattonakin kyselty saisiko liput paikoilleen.

Muista myös aiemmat kenttätentit! Mitä erikoista on etuysille siirtymässä Lappajärvellä sijaitsevalla Järviseudun Golfseuran kentällä, minkälaiset harjoitusalueet Porvoo Golfista löytyy, millä nimellä kutsutaan Hirvihaaran Golfin junioreita, miten porot on huomioitu Arctic Golfin paikallissäännöissä, mistä Archipelagia Golfin nimi tulee ja millä väylällä hukataan eniten palloja Loimijoki Golfissa?

Mikä kenttä laitetaan seuraavaksi tenttiin? Entä mitä haluaisit että kysymme? Kommentoi ehdotuksesi jutun kommenttikenttään tai Facebookiin tai lähetä se sähköpostilla osoitteeseen lotta.lybeck@golfpiste.com.

Ensi perjantaina tentissä jälleen uusi kenttä!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje