18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Katinkullassa puoli miljoonaa pelattua kierrosta

Katinkullassa on 21 vuoden aikana riittänyt kiitettävästi pelaajia.

Vuonna 1990 avatuilla Katinkullan golfviheriöillä on pelattu 500.000 kierrosta. Haamuraja rikkoutui maanantaina 15. elokuuta, kun espoolainen Eeva Salopuro-Mantsinen lähti kiertämään jokamieskenttä Vuokattia.

Katin Golf Oy:n toimitusjohtaja Jari Koivusalo on tyytyväinen tasalukujen täyttymisestä ja meneillään olevasta golfbuumista.

”Puolen miljoonan rajan ylitys kertoo golfin merkityksestä Vuokatille ja Katinkullalle. Meidän pelaajamäärämme ovat lisääntyneet selvästi viime vuosina, joten lajin suosio on kasvussa. Viime vuonna ylitimme ensimmäisen kerran 40 000 pelaajan rajan ja tänä vuonna on mahdollista yltää 50 000 pelaajaan”, Koivusalo arvioi.

Uudet kentät löydetty

Katinkullan kentillä kirjattiin viime vuonna kaikkiaan 45 224 lähtöä, jossa kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 17 prosenttia. Kasvu selittyy erityisesti vuonna 2008 avatun klubikenttä Tenetin ja jokamieskenttä Vuokatin lisääntyneellä suosiolla. Heinäkuussa Nuaksella pelaajia oli 7414, Tenetillä 5621 ja Vuokatissa 4025.

”Erityisesti tänä vuonna pelaajat ovat löytäneet uudet kentät. Se on näkynyt pelaajamäärän laskuna meidän suurimmalla kentällä, mutta siihen me olemme pyrkineetkin. Olemme päässeet lähemmäksi normaalia käyttöastetta, eikä Nuas ole enää niin täynnä kuin aikaisemmin.”

Katinkullassa pelaavat rinta rinnan niin paikalliset golfin harrastajat kuin Vuokattiin lomailemaan saapuvat turistit: ”Molemmat ryhmät ovat kasvaneet tasaisesti ja ovat meille tärkeitä asiakasryhmiä. Olemme erittäin tärkeä terveysliikuntapaikka Kainuussa ja Sotkamossa”, Koivusalo painottaa.

Golf

Golf on Vuokatissa kesän ykkösasia.

Lisää pelattavaa

Golf on Vuokatin kesän ykköstuote ja sellaisena se halutaan säilyttää. Parhaillaan käynnissä ovat mittavat kenttälaajennustyöt: 18-reikäistä Nuasta peruskorjataan rakentamalla kaksi uutta väylää, klubikenttä Tenetti laajennetaan yhdeksään reikään ja myös jokamieskenttä Vuokatti saa kolme uutta väylää.

Kenttälaajennuksen kustannusarvio on 900 000 euroa. Alustavan aikataulun mukaan Tenetin laajennus on käytössä syksyllä 2012 tai seuraavan kauden alussa. Nuaksen uudistus valmistuu kauden 2013 alkuun mennessä ja entistä laajempi Vuokatti on käytössä kesällä 2015. Koivusalo lupaa, etteivät laajennustyöt haittaa pelaamista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje