18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Karhut heränneet talviunestaan

Kontionniemen kentällä voi parhaimmillaan nähdä kymmenelle eri väylälle.

Vaskiportinahossa Kontionniemellä sijaitseva Karelia Golf ei kuulu satunnaisen ohikulkijan ykkösvaihtoehtoihin Etelä-Suomesta katsoen. Matka tiheimmän kenttäkeskittymän ääreltä Joensuun pohjoispuolelle on pitkä, mutta Karelia Golfissa kirjattiin viime kaudella silti 4000 vieraspelikierrosta.

Kenttä on rakennettu vaihtelevaan kangasmaastoon, mutta vesiesteitä kammoksuva voi huokaista helpotuksesta. Niitä kun ei kentältä löydy ensimmäistäkään. Kokenut golfari huomaa nopeasti kentän haasteellisuuden, mutta yhtään helpommalla ei pääse valkoiselta tiiltä lyövä kilpatason pelaaja.

Tällä kaudella Kontionniemen karhut heräsivät pesistään huhtikuun lopulla, jolloin kenttä avattiin talvigriineille. Kesäviheriöille pääsyä saadaan kuitenkin odotella vielä tovin.

”Kenttä on talvehtinut meillä hyvin. Viheriöillä on jonkun verran lumihomevaurioita, mutta kentänhoito työstää niitä kovasti kuntoon”, sanoo viime vuonna 20 vuotta täyttäneen Karelia Golfin toiminnanjohtaja Mika Kupiainen.

Vahvana jäsenkenttänä tunnetun Karelia Golfin yksi griini ja lyöntipaikka kokivat viime syksyn aikana uudistuksen. Kehitysohjelmalle on luvassa jatkoa syksyllä.

”Meillä on meneillään kenttäsuunnittelija Lassi Pekka Tilanderin organisoima kentän kehittämisohjelma. Ensimmäisessä vaiheessa pelaajat pääsevät testaamaan kuutosen uusittua viheriötä. Myös seiskan lyöntipaikkaa on laajennettu.”

Karelia Golfin vastaus golfin aloittamisen helpottamiseksi on ns. Pilkon golfalue. Viime keväänä avattu par-3-kenttä on antanut mukavasti uusia mahdollisuuksia lajin nykyisille ja uusille harrastajille Joensuun talousalueella.

Tilanderin käsialaa olevassa Pilkossa pelattiin Kuparisen mukaan ensimmäisellä kaudella viitisentuhatta kierrosta, mutta hän odottaa tänä vuonna 10 000 lähdön rajan menevän rikki.

”Olemme investoineet Pilkon klubirakennukseen ja Kontionniemen kentänhoitovälineisiin talven aikana n. 200 000 euroa, joten me emme ole nukkuneet talviunta”, Kupiainen hymyilee toivottaen pelaajat lämpimästi tervetulleeksi Karelia Golfiin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)