11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Järviseudun Golfseura on voimissaan

Klubitalo istuu mainiosti Lappajärven rantamaisemaan.

Viikonloppuna avattiin virallisesti Järviseudun Golfin uusi klubitalo. Avajaisia vietettiin kaksipäiväisen kisan, Unique Openin merkeissä. Unique Open kulkee vanhan Nykälä Openin jalanjäljissä ja tavoittelee samaa tunnelmaa, mukavaa yhdessäoloa ja pelaajia ympäri maakuntaa.

Unique Open on amatöörien ehdoton ykkönen kesän kisakalenterissa. Kisaa ”isännöi” Unique Branding Oy:n Päivi Hernesniemi. Hän toimii myös seuran kilpailutoimikunnan puheenjohtajana ja on aktiivisesti mukana seuran toiminnassa.

Avajaiskisaa

Avajaiskisaa emännöinyt Päivi Hernesniemi lukeutuu JGS:n aktiiivisimpiin vaikuttajiin.

Juhlaan oli monella tavalla aihettakin. Kausi 2011 avattiin vanhassa klubitalossa josta homeongelmat ajoivat evakkoon nopeasti. Järviseutulaiset pistivät nopeasti toimeksi. Vain kaksi viikkoa toimittiin pienessä kioskissa vanhan terassin kupeessa ennen kuin väliaikainen klubi oli jo valmis nykyisellä paikallaan. Tätä pystytystä voidaan jo kutsua pienimuotoiseksi ihmeeksi.

Päätöskisan jälkeen lokakuussa alkoivat purku- ja rakennustyöt. Niitä suosi pitkään jatkunut lämmin syksy. Vappuna avattiin paikalleen, upean Nykälän niemen kärkeen täysin räätälöity rakennus.

Versio numero 49

Toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja Mikko Autio klubitalon katolla josta voi harjoittelun lomassa seurata pelin etenemistä kolmelle eri väylälle.

Klubin suunnittelija, seuran toiminnanjohtaja Mikko Autio veisteleekin että kyseessä on versio nro 49. Klubi on sekä pelillisesti että maiseman kannalta paraatipaikalla, toisaalta siinä oli omat haasteensa Harjoitusgriinille ei löytynyt paikkaa. Klubitalo upotettiin osaksi maan sisään ja klubin katoksi kylvettiin viheriö. Vastaavaa oivallusta ei ole ainakaan Suomessa aiemmin toteutettu.

Talkootöitä klubilla on tehty järviseutulaiseen tapaan ahkerasti. Seuran puheenjohtaja Matti Nykänen miehineen ja kalustoineen ovat olleet merkittävässä roolissa. Nykänen ja Autio arvioivat klubin kustannuksiksi tulleen vain hiukan yli 1500 euroa/m2.

Seuran kesä on vilkas myös isompien kisojen osalta. Nykälän ja Kaskenmäen upeissa maisemissa pelataan tänä kesänä mm. Palohenkilöstön ja Rakennusinsinöörien ja – arkkitehtien suomenmestaruudesta. Juniorien aluetourin kisa oli ohjelmassa vastikään.

Näkyvin ja kuuluisin kisa on tietysti Kivitippu Pro Am, joka pelataan perinteisesti elokuun ensimmäisellä puoliskolla. Kaikki kynnelle kykenevät kotimaiset huiput ovat paikalla. Edelliskaudella Mikko Ilonen vieraili Lappajärvellä ja ihastui toimintaan luvaten palata tilaisuuden tullen takaisin osallistuakseen myös varsinaiseen kisaan.

Kaudella 2011 kisaan osallistui amatöörinä mm. Heikki Kovalainen . Myös Kimi Räikkönen on ollut järviseutulaisten vieraana.

Elokuisen kisan joukkueet ovat kasassa vallitsevasta taloustilanteesta huolimatta. Se kielii Kivitippu Pro Amin vankasta asemasta valtakunnallisessa kisakalenterissa.

Tulevaisuus näyttää hyvältä

Järviseudun Golfseurassa on hyvä henki päällä. Junioritoiminta on saanut uutta puhtia pienen notkahduksen jälkeen. Ringissä on ollut tänä kesänä lähes 30 innokasta aloittelijaa. Valmennuksesta kentällä vastaa Peltomäki Golf School. Junioritoiminnasta vastaava Kirsi Sänkiaho on tyytyväinen saavutettuihin tuloksiin. Kilparyhmä on saamassa pian uusia vahvistuksia uransa alkuvaiheilla olevista junnuista.

Siaääntulon

Siaääntulon avausväylä, vanhan puolen ensimmmäinen reikä on idyllinen par-kolmonen klubitalon kupeessa.

Kentän ensimmäinen yhdeksikkö ( 10-18 nykyään) on rakennettu tiiviiisti rantamaisemaan Kylpylän ja loma-asutuksen kupeeseen. Kauniita mieleenjääviä väyliä ja lyöntejä tulee eteen jo tällä lenkillä. Uudempi, lossimatkan päässä oleva toinen puolisko on pelillisesti huomattavasti monipuolisempi ja vaativampi, mutta silti kaikentasoisille sopiva. Uusi klubitalo on nähtävyys sinänsä. Kaikkinensa vierailua Lappajärvellä voi varauksetta suositella, meininki yli 1000 jäsenen Järviseudun Golfseurassa on välitöntä ja toimivaa.

Unique

Unique Branding-kisan tasoituksettoman sarjan kärkikolmikot. Keskellä voittajat Hannu Övermark sekä Kirsi Sänkiaho .

Teemu Tyry

Järviseudun Golf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje