26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Hill Side kasvoi 36 reikäiseksi

Valley-kentän ykköstiin näkymä on varsin kaunis ja väylä yksi parhaista.

Hyvät

Pay & Play-kenttä on Suomessa varsin laaja-alaisesti määritelty. Useimmille par-3 kentille pääsee ilman seuran jäsenkorttia tai greencardia mikäli pystyy tiskillä vakuuttamaan caddiemasterin siitä, että selviää kentän läpi aiheuttamatta muille ongelmaa.

Täysmittaisista kentistä Kultaranta tuli markkinoille ensimmäisenä jo muutama vuosi sitten. Hill Side on jakanut uuden Valley-kentä valmistuttua 18-reikäiseksi liiketoimintansa kahtia.

”Hill-kenttä on käytännössä varattu osakkaiden ja heidän vieraittensa käyttöön. Valley on tarkoitettu vieraspelaajille, ryhmille, yritystapahtumiin. Sen tarkoitus on myös palvella pitkälti niitä golfaajia jotka kiertävät harvakseen vieraspelaajina”, määrittelee Hill Siden toimitusjohtaja Lassi Kiviniemi.

Hill Side lähti keväällä markkinoimaan uutta 18 reiän kokonaisuutta ”aggressiivisella hinnoittelulla” greenfeepelaamiseen sekä yritystapahtumiin.

Lassi

Se on löytänyt asiakaskuntaa nimenomaan yritysten mestaruuskisojen järjestäjänä, mutta pyrkinyt aktivoimaan muita ryhmätapahtumia kentälleen.

”Asiakaskuntaa voi ja pitääkin sgmentoida jatkossa entistä tarkemmin. Erilaisia ryhmiä jotka kokoontuvat golfkentillä on hyvin paljon ja niitä on löydettävissä lisää. On taloyhtiöitä,järjestöjen ja ammattiryhmien tapahtumia. Uskomme vahvasti, että uudenlainen tarjonta luo myös kysyntää. Suomalaiselle golfille on tärkeää, että drop-out jo aloittaneiden keskuudessa vähenisi.Niillekin ihmisille joiden elämäntilanne tai valinta ei kohdistu vakinaiseen pelaamiseen on tarjottava pelimahdollisuuksia.”, Kiviniemi jatkaa.

Samaan hengenvetoon hän muistuttaa siitä, että Hill Siden par-3 kenttä on vapaasti ja veloituksetta kaikkien käytössä.

”Haluamme viestiä tälläkin eleellä sitä, että golf ei ole alkuvaiheissaan kallis harrastus”.

Pelaajaprofiilin koostumus Valley-kentällä on nimestä huolimatta painottunut jo lajia harrastaviin. Rynnäkköä aloittelijoiden toimesta ei ole ainakaan vielä koettu.

”Taitaa olla tasan neljä”, Kiviniemi laskee niiden pelaajien määräksi jotka ovat lähteneet kauden mittaan kiertämään Valley-kenttää ilman greencardia.

Upea näkymä avauksessa

Valley-kentän

Kentän ensimmäinen reikä on maisemiltaan mieleenjäävä par-kolmonen joka pelataan jyrkkään alamäkeen. Tämä on lyönti, jollaisia lähes kaikki pelaajat toivovat saavansa kierroksen aikana eteensä. Vesiesteet takana ja oikealla lisäävät vaikeutta.

Viheriöt ovat tasaisen oloisia, mutta ensivaikutelma pettää. Niillä on paljon breikkejä, suunnittelija Jorma Eriksson on tehnyt huolellista työtä niiden kanssa. Viheriöt ovat keskimäärin erinomaisessa kunnossa, niiden ympäristössä on varsinkin uusilla väylillä vielä paljaita, jopa savisia kohtia joiden nouseminen kunnon ruohoon ottaa aikansa.

Bunkkereita on paljon viimeksi rakennetuilla väylillä 4-7. Kentän luonteeseen ja pelaajien oletettuun taitotasoon nähden ne ovat matalia ja useimmat helposti jopa chippaamalla lyötävissä.

Korkeuseroja on paria ylhäältä alaspäin lyötävää par-kolmosta lukuunottamatta erittäin vähän. Tylsää? Ei välttämättä, varsinkin tuulen yltyessä mittojen arviointi teettää varmasti vaikeuksia. Kenttä kulkee nimensä mukaisesti laaksossa jossa vesiesteet tulevat peliin muutamalla reiällä.

Hyvälle pelaajalle parhaita reikiä ovat mielestäni ykkösen lisäksi kolmas, hyvän lay-outin omaava par-viitonen jossa toinen yleensä kolmas lyödään veden yli. Hyvän pätkän muodostavat myös reiät 13 -15 joista ensimmäinen (par-5) pelataan pienelle ja haastavalle viheriölle.

Kentän

14:s on malliesimerkki erinomaisesta lyhyestä ja hyvästä par-nelosesta (274m ) . Myötätuulella bighittereilla on mahdollisuus lyödä avausta veden yli viheriötä kohden. Väylän 15 oikealla puolella olevat kalliot jäävät myös varmasti kauniina maamerkkinä mieleen.

Valley Course ansaitsee kehut siitä, että yhtään ns. pimeää tai kovin kyseenalaista kikkareikää ei paketissa ole.Yhdeksiköllä ja 18:lla lähestymiset lyödään näkemättä viheriön pohjaa, kympillä takaa lyötynä pelaaja ei myöskään näe viheriöstä kuin lipun kärjen. Par-kolmosista neljäs on normaalimitaltaan (212m) suurelle osalle käytännössä lyhyt par-nelonen.

Savipohjaisuus

Elokuun toisella puoliskolla kenttä oli siis viheriöiden osalta mainiossa kunnossa. Suuri kysymysmerkki on se, millä aikataululla savipohjaisella alueella uudet väylät ja karheikot saavat kunnon ruohopinnan.

Greenfeehinta 35 euroa arkisin ja 39 viikonloppuisin on hinta-laatusuhteessa kilpailukykyinen, mutta ei millään muotoa ylivertainen markkinoilla. Pelaamisen arvoinen kenttä on jo kaudella 2011 ja paranee varmasti seuraavien vuosien aikana.

Hill Side Valley Course:

Suunnittelu :

Pekka Sivula / Jorma Eriksson

pituus (5916/ 5575/5157/4740

par-71

Plussat:

-Viheriöt muotoilultaan hyviä ja erinomaisessa kunnossa

-Kentän reititys olemassaolevaan tilaan nähden toimiva

-Muutama kaunis näkymä, mieleen jäävät myös väylän 15 kalliot ja talkoilla rakennettu hyppyrimäki.

-Parhaat väylät 1, 3, 13,14, 15

-Pallot löytyvät helposti, ei pitkää heinää tai epäselviä alueita.

Hill

Kehitettävää ja huomioita:

-Savipohjaisuus luo haasteen. Ruohopinnan vahvistuminen ottaa aikansa.

-Päätösreiät yhdeksän ja 18 lyödään lähestymisten osalta viheriölle josta näkyy vain lippu.

-Siirtymät keskimäärin lyhyitä. Kympiltä 11:lle kävely on kuitenkin pitkän par-kolmosen luokkaa. Yhdeksiköltä ja 18:lta klubitalolle on myös kohtuuttoman pitkä matka. Kesäaikaan on kentän puolesta järjestetty kuljetus golfautolla.

-Alueen tasaisuus. Korkeuseroja syntyy lähinnä par-kolmosella jotka lyödään ylhäältä alas. Vaihtelevampaan maastoon tottuneille pellolla kiertäminen voi puuduttaa.

Teemu Tyry

Hill Side Golf, Valley

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje