10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][24]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Hiekkaharju Golfin vuokrasopimus katkolla 2022 – uskoa jatkoon riittää silti

Pelien jatkuminen Hiekkaharjussa varmistui kun uusi yhtiö otti Tikkurilan Golfkeskuksen hallintaansa.

Hiekkaharju Golf joutui viime heinäkuussa hankalaan tilanteeseen, kun kentän pari vuotta aikaisemmin omistukseensa hankkinut United Golf Group Oy eli UGG ajautui talousvaikeuksiensa seurauksena konkurssiin.

Epävarmuus tulevasta vaivasi hiekkaharjulaisia aina joulun alle, jolloin UGG:n konkurssipesä ilmoitti myyneensä suuren osan kentästä Kari Laakson ja Hanna-Leena Ronkaisen perustamalle yhtiölle, jonka hallintaan Hiekkaharjussa operatiivista toimintaa pyörittävä Tikkurilan Golfkeskus Oy kokonaisuudessaan siirtyi. Samalla varmistui, että pelaaminen kentällä jatkuu tulevana kesänä tavalliseen tapaan.

”Osakkeenomistajat ja jäsenistö ovat olleet tyytyväisiä, että pyörittäjä toiminnalle löytyi. Tulevan kauden tärkeimpinä tavoitteinamme on saattaa kenttä pienin petrauksin hyvään kuntoon ja tehdä klubista ja sen ympäristöstä viihtyisä paikka”, Laakso sanoo.

Tikkurilan Golfkeskuksen taustalla olevaa Krinon Oy:tä Laakso omistaa sijoitusyhtiönsä kautta ja Ronkainen henkilökohtaisesti. Ensin mainittu työskentelee rakennusteollisuusalalla toimivan Vitrea Oy:n toimitusjohtajana.

Hiekkaharju Golfin omistusjärjestelyiden selvittyä seuran ja kenttäyhtiön hallitukset pitivät tammikuussa järjestäytymiskokouksensa, ja seuran opetustoiminnasta vastaava Ronkainen nimitettiin kenttäyhtiön toimitusjohtajaksi.

Hihat heiluvat toimistossa

Sekä Laakso että Ronkainen olivat aiemmin UGG:n vähemmistöosakkaita. UGG omisti myös syksyllä konkurssiin menneen Vantaan Golfpuiston, mutta molemmat korostavat, että niiden muilla entisillä taustahenkilöillä ei ole mitään tekemistä Krinon Oy:n, Hiekkaharju Golfin tai Tikkurilan Golfkeskus Oy:n kanssa.

Ronkainen kertoo, että operatiivista toimintaa on käynnistelty ahkerasti vuoden alusta lähtien.

”Hihat heiluvat täyttä päätä klubin toimistossa. Meiltä on jo tiedusteltu paljon pelilippuihin, vastikkeisiin ja osakkeen luovuttamiseen liittyviä kysymyksiä. Olemme myös ottamassa käyttöön Nexgolf-järjestelmän, ja tietokantaa siirretään vanhasta uuteen järjestelmään.”

Olimme tietoisia tästä riskistä hankkiessamme osakkeet konkurssipesältä.

”Parhaillaan etsimme caddiemastereita, kentänhoitajia ja kahviotyöntekijöitä tulevan kauden tarpeisiin. Gumböle Golfista siirtynyt palvelupäällikkö Henri Sandborg aloitti Hiekkaharjussa jo tammikuun alussa.”

Hiekkaharju Golfin Pitkäysi- ja Kehä6-kentät sijaitsevat maa-alueilla, jotka on vuokrattu Vantaan seurakunnan lisäksi kahdelta yksityishenkilöltä.

Tikkurilan Golfkeskuksen toimitusjohtajaksi nimitetty Hanna-Leena Ronkainen jatkaa entiseen tapaan seuran prona.

Vuokrasopimukset ovat eripituisia, mutta Vantaan seurakunnan kanssa tehty sopimus päättyy jo vuonna 2022. Hiekkaharju Golf olisi ollut halukas neuvottelemaan hyvissä ajoin sopimuksen jatkosta, mutta seurakunnan kädet on sidottu edessä olevaan kaavamuutokseen.

Yhtenä mahdollisuutena ja vaaratekijänä on, että juuri tälle maa-alueelle kaavoitetaan asuntoja, jolloin nykyisestä kentästä jouduttaisiin osittain luopumaan.

”Olimme tietoisia tästä riskistä hankkiessamme osakkeet konkurssipesältä. Meidän kannalta olisi ihanteellisinta, jos asunnot kaavoitettaisiin jonnekin muualle. Nyt ei voi muuta kuin odottaa mitä tuleman pitää”, Ronkainen sanoo.

Huhuja on myös liikkunut siitä, että seurakunta kilpailuttaisi uuden vuokrasopimuksen. Sitäkin tiettävästi pidetään mahdollisena, että kirkko ja Petikon kentän sotkuihin kyllästynyt Vantaan kaupunki haluaisivat saattaa maa-alueen yleiseen virkistyskäyttöön ilman vastikemaksuja, joita golftoiminta sisältää. Näistä aikeista Hiekkaharjun kentän pääomistajilla ei ollut tietoa.

Varasuunnitelma löytyy

Mikäli vuokrasopimusta ei jostain syystä uusittaisi, olisi Hiekkaharju Golfilla asian ratkaisemiseksi toinen vaihtoehto.

”Yksityiset henkilöt, joilta vuokraamalla alueella toimimme, ovat tarvittaessa valmiita vuokraamaan meille lisää maata. Sinne olisi mahdollista rakentaa uusia väyliä, mutta en nyt halua spekuloida enempää tämän asian kanssa”, he kertovat.

Vaikka kentän asiat työllistävät jatkossa Ronkaista, jatkaa hän Hiekkaharjussa myös opetustoimintaa entiseen tapaan. Talvikauden tukikohtana entisellä LET-pelaajalla on Tapiolan Golfkeskus TAGi, missä hän järjestää Hiekkaharjun jäsenille ja osakkaille kursseja.

Hiekkaharju Golfissa on noin 700 jäsentä ja 250 osakkeenomistajaa. Laakso kertoo, että kentän sijainti on ihanteellinen esimerkiksi junioreita ajatellen.

”Tänne on helppo tulla fillarilla tai vaikka junalla, asema sijaitsee parin minuutin kävelymatkan päässä. Saimme tänne Hanna-Leena Ronkaisen energisen pro-toiminnan ja houkuttelevan hinnoittelun avulla 50 uutta junioria viime kaudella, ja nuoriin pelaajiin haluamme satsata jatkossakin.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje