18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Hiekkaan valunut

Tuliko duffi, Tiger Woods? Kenttäprojekti Dubaissa ei oikein etene, mutta onneksi Woodsin kaikki munat eivät ole samassa korissa. © Getty Images

Tiger Woodsin piti aloittaa kenttäarkkitehdin uransa komealla tavalla. Tarkoituksena oli rakentaa Dubaihin yli miljardin dollarin kompleksi. Suunnitelmissa oli hotelli, huviloita, kartanoita, Michelin-rankattu ravintola ja tietenkin loistava golfkenttä.

Tästä kaikesta puhuttiin alkuvuodesta 2008. Totuus on tällä hetkellä kuitenkin karu. Dubaita on koetellut rakentamistaantuma. Uutistoimisto Bloombergin mukaan vielä tämän vuoden maaliskuussa dubailaiset olivat vakuuttuneita siitä, että kenttää ja sen oheispalveluita aletaan rakentaa. Tuolloin tarkemmista aikatauluista ei ollut tietoa.
Tarkemmista aikatauluista ei tunnu olevan vieläkään tietoa, sillä kentän tilalla on vain hiekkaa. Brittilehti Guardianille kirjoittanut Lawrence Donegan vieraili kentän tontilla marraskuun loppupäivinä: ”The Tiger Woods Dubai: pölyinen monttu, tyhjä parkkipaikka, arabialainen palatsi – yhtä aito kuin Hollywoodin elokuvalavasteet”. Aavikolle on rakennettu muutama väylä. Tällä hetkellä mitään ei rakenneta.
Arkkitehdin itsensä omat nettisivut ilmoittavat, että projekti on edelleen käynnissä. Samoin ilmoittaa dubailaisen kiinteistovälittäjän internetsivu. Jälkimmäisellä kaikki on kuitenkin kirjoitettu toiveikkaasti futuuri-aikamuodossa. Mitään ei siis ole vielä oikeastaan olemassa, mutta nyt kiinteistövälittäjän mukaan olisi oikea aika varata paikkansa tästä paratiisista. Keitaasta, jota ei välttämättä koskaan rakennetakaan aavikolle.
Woodsin suunnitelutoimistolla on käynnissä kaksi muutakin projektia. Yksi Yhdysvaltoihin ja yksi Meksikoon. Meksikon Punta Brava -kenttä on vasta suunnitteluvaiheessa. Pohjoiskarolinaan rakennettava The Cliffs on valtava keskus, jossa on muun muassa Gary Playerin ja Jack Nickaluksen suunnitelemat kentät. Ilari Ceder

Tiger Woods Design

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje