22.–29.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Helsingin Golfklubin jäsenhankintakampanja tehosi – 2,5 kuukaudessa 300 uutta jäsentä

Seura osoitti vetovoimansa pk-seudun kovasta kilpailutilanteesta huolimatta. Taliin pääsee jälleen jäseneksi vain jonottamalla.

Helsingin Golfklubi eli tutummin Tali ilmoitti loppuvuodesta alentavansa tuntuvasti uusien jäsenten liittymismaksua. Jäsenhankintakampanja tuotti nopeasti tulosta, sillä syyskokouksen hyväksymä enimmäisjäsenmäärä, 1300, on nyt saatu täyteen.

”Olemme saaneet 200 uutta aikuista ja 100 junioria tai nuorta aikuista jäseneksi. Näin ollen jäsenkampanjamme päättyy, ja uudet halukkaat siirtyvät jonotuslistalle”, seuran puheenjohtaja Kai Wist sanoo.

HGK:n jäsenmäärä oli laskenut tasaisesti vuodesta 2015 lähtien, mikä yhdessä liittymismaksujen häviämisen kautta aiheutti vajeen klubin talouteen. Talin johtokunta tarttui toimeen, kun seuran uudistuneet säännöt antoivat sille mahdollisuudet reagoida muuttuvaan jäsentilanteeseen.

Kampanjan kautta tulleiden uusien jäsenten myötä Helsingin Golfklubi saa tänä vuonna edelliskauteen verrattuna noin 20 prosenttia suuremmat jäsen- ja pelimaksutuotot.

”Tämä on kaikella tasolla positiivista. Tali on osoittautunut sijaintinsa, imagonsa ja kenttänsä puolesta edelleen houkuttelevaksi paikaksi harrastaa golfia.”

Wist muistuttaa, että HGK:n talous on vähentyneistä tuotoistakin huolimatta ollut hyvällä tasolla. Huoli liittyi ennen kaikkea tuleviin vuosiin, sillä jäsenkunta on ikääntymään päin.

Vuonna 2018 seurasta erosi – muutaman aiemman kauden tapaan – 50 jäsentä, mutta uusia liittyi vajaat kymmenkunta. Tästä syystä tulot jäivät viime kauden osalta noin 120 000 euroa alle budjetoidun. Se oli viimeinen varoittava signaali, mikä sai HGK:n tekemään olennaisia muutoksia maksupolitiikkaansa.

Seura alensi yli 24-vuotiaiden liittymismaksua tarjouksen ajaksi 5100 eurosta 2000 euroon. Liittymismaksu jää kuitenkin jäsenkampanjan päättymisen jälkeen 3000 euroon ollen siis jatkossakin reilut 2000 euroa aiempaa pienempi. Alle 24-vuotiaiden liittymismaksu pudotettiin 500 euroon.

Kai Wist on hyvillään, kun seuran taloudellinen tilanne sallii master planin mukaisten perusparannustöiden jatkamisen.

Junioreiden ja nuorten maksua painotetaan nyt jäsenmaksun sijaan enemmän pelimaksuun. Tämä hyödyttää ennen kaikkea niitä nuorisojäseniä, jotka eivät voi esimerkiksi opiskelujen takia olla aktiivjäseniä.

”Uudet jäsenet tuovat toimintaamme turvallisuutta. Omistamme itse kentän kiinteistöt, ja niiden kunnossapito ja uudistaminen aiheuttaa paljon kuluja puhumattakaan kentän master planista. Meillähän investoinnit on perinteisesti rahoitettu liittymismaksuilla.”

”Ylläpitoinvestointeja, perusparannuksia ja lainanhoitoa varten tarvitaan joka vuosi noin 200–300 000 euroa. Tilanteeseen tulee merkittävä helpotus, kun jäsentuotot kohoavat vajaasta miljoonasta noin 1,3 miljoonaan euroon ”, Wist jatkaa.

Tulevan kauden investointeina Taliin hankitaan uusi väyläleikkuri ja teroituskone. Master Planin mukaisen kentän kunnostuksen ohella jatketaan myös piha-alueen ehostamista.

”Loppujen lopuksi jäsenistö päättää, minkälaisia investointeja se haluaa kentällä tehdä. Näistä uusimpina olemme saaneet valmiiksi ykkösen ja nelosen viheriöiden muutostyöt. Tärkeintä on, että HGK:lla on nyt mahdollisuus toteuttaa tarvittavia uudistuksia. Ilman jäsenkaton täyttymistä suunnitellut investoinnit olisivat jääneet tekemättä.”

Uusia jäseniä Taliin on saatu paljon kentän lähellä olevista kaupunginosista, kuten Pajamäestä, Munkkivuoresta ja Munkkiniemestä. Tulokkaista aloittelijoita on puheenjohtajan arvion mukaan viidennes.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • golftintti says:

    Toivottavasti todella lisärahalla saadaan kenttä taas pelikuntoon. Olisi siellä kiva käydä pelaamassa se kerran kesässä niinkuin vuosia sitten.
    Jonoa jäseneksi tuskin enää syntyy kun Tali on kenttä muiden ohella. Terveellinen muutos, kentän erityisarvon korostamisen yritys on kaikunut kuuroille korville jo toistakymmentä vuotta ja lähinnä herättänyt jopa myötähäpeää jäsenistöä kohtaan.

  • Mr.Tilteist says:

    Tulee lähinnä mieleen erään ikääntyneen jääkiekkoilijan mantrat.. jääkiekkoleijona,heitin hattutempun Kupittaalla , olin kapteeni jne yms…….no mitä sitten?! Tali on vain golfkenttä Helsingissä,ei mikään super timantti,kuten vielläkin halutaan kertoa