25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Hangossa pelataan kuivalla kentällä

Hangossa pelataan edelleen lähes kesäisissä olosuhteissa. Kuva on otettu 26. lokakuuta.

Hangossa

Kesäkaupunki Hanko on vielä monille kääntämätön kortti golfkohteena. Muutama vuosi sitten 18 reikäiseksi laajentunut Jorma Erikssonin suunnittelma kenttä on kuluvan kauden aikana kasvattanut kierrosmääräänsä. Viime viikon lopulla määrä oli jo yli 13.000, kaudella 2010 luku oli yli tuhannen pienempi. Kasvunvaraa on siis toki edelleen, kuluvan kauden nousuprosentti yksi suurimmista Suomessa.

ToimitusjohtajaHangossa viheriöt avattiin 15.4, vain kolme päivää ensimmäisenä ehtineen Vihti Golfin jälkeen. Kausi saattaa vielä jatkua pitkäänkin, sillä meri lämmittää ja edesauttaa kentän pitämistä auki. Vieraspelaajat ovat suitsutelleet kilvan Hangon kentän kuntoa, toimitusjohtaja Lena Haanpää toivottaa greenfeepelaajat jatkossakin tervetulleiksi.

”Kiitoksia on tullut omilta ja vierailta. Edellisvuonna meillä oli vaikeuksia joidenkin viheriöiden kanssa. Kuluvalla kaudella niitä ei ole ollut riesana.Osaava ja ahkera kenttähenkilökunta ansaitsee ison kiitoksen. Pidämme kenttää avoinna niin pitkään kuin mahdollista. Kaudella 2010 suljimme vasta 17. marraskuuta lumentulon myötä. Naapurikaupungeissa on ollut jo yöpakkasia, meri on meillä pitänyt lämpötilan plussan puolella”, Haanpää kertoo.

Meri ja siihen liittyvät harrastukset, purjehdus ensisijaisesti ovat edelleen valovuoden golfia edellä, mutta kentän laajennuttua 18 reikäiseksi tilanne on oleellisesti erilainen. Ensimmäiset vuosikymmenet olivat kasvun osalta varsin hitaita. Seura on perustettu jo golfin ison kasvuboomin aikana vuonna 1984. Kenttä asettuu Helsingistä saavuttaessa jo seitsemän kilometriä ennen kaupungin keskustaa.

Osakeannilla uusi klubitalo

Suomen

Hanko Golfin maamerkkinä voidaan pitää Suomen luultavasti pienintä ja kotoisinta klubitaloa, jolla on kokoa vain 35 neliömetriä.Tähän tilaan mahdutetaan caddimasterin lisäksi pieni kahvila, pro-shop sekä miesten ja naisten wc.

”Terveysviranomaisten tarkastuksissa klubitalossamme on havaittu puutteita, joiden velvoittaminia olemme päättäneet rakentaa uuden, noin 200 neliöisen nykyisen paikalle.Vanha siirretään parkkipaikan viereen, jossa se uuden valmistuessa (kesä/syksy 2012) toimii kenttähenkilökunnan taukotupana”.

Investoinnin rahoittamiseksi Hangossa järjestettiin osakeanti, jossa myytiin 33 osaketta. Hangon golf ry:n jäsenmäärä on hieman alle 400 ja Han-Golf Oy:ssä osakkeita on käytössä 421 kpl. Kierrosmäärät ovat edelleen kaukana optimaalisista. Varsinkin vieraspelaajia ja ryhmiä mahtuisi suosittuun kesäkaupunkiin pelaamaan enemmänkin.

”Tulevaisuus näyttää hyvältä. Hangon hotelliprojektit ovat meille erittäin tärkeät, sillä viime vuosina monet ovat joutuneet peruuttamaan Hangon ja golfkentän vieraillut koska eivät ole saaneet majoituspaikkoja. Tilanne paranee tältä osin ja se on tärkeää golfkentälle että koko Hangolle”, Haanpää iloitsee.

Hangossa

Kuluvallakin kaudella Hankoon vielä ehtii. Loppukauden greenfee on 20 € (norm 36€). Hinta on voimassa arkisin ja viikonloppuisin.

”Kentälle mahtuu hyvin, mutta viikonloppujen aamupäivät ovat olleet ruuhkaisia”, Haanpää evästää tulijoita.

Teemu Tyry

Hangon Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje