11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Golfin ja eläinten ystävien Ähtäri

Ähtärin golfkentän järvinäkymät tuovat pelimaisemaan raikkautta.

Suomen golfkenttien aakkoselliselta listalta hännänhuippuna löytyvä Ähtärin golfkenttä voi jäädä hätäisemmältä kesälomareissun suunnittelijalta huomaamatta. Vaikka Jyväskylästä 120 kilometriä länteen sijaitseva Ähtäri ei löydy maan kaikkein vilkasliikenteisimmän tien varrelta, on sillä tarjolla vastapainoksi monia luonnonläheisiä elementtejä: puhtaat järvet, vehreät metsät ja runsaslumiset talvet. Jälkimmäinen jää kokematta, jos lomamatkan aiheena on golfin pelaaminen. Mikäli samaan kyytiin on tulossa vielä eläinrakkaita matkustajia, on koko autokunnalla tiedossa mielekästä tekemistä määränpäässä.

Ähtärin Golf on Moksunjärven ja Hankaveden välisellä niemellä sijaitseva yhdeksän reikäinen par 36 -kenttä Ähtärin Eläinpuiston ja Hotelli Mesikämmenen välittömässä tuntumassa.

Oman mausteensa Reijo Louhimon suunnittelemalle kentälle antaa Moksun 1500-luvulta peräisin olevan rälssitilan pihapiiri ja taiteilija Eero Hiirosen tekemä mahtava teräsmuistomerkki ”Ylävedet”.

Kentän yhteispituus on keltaiselta tiiltä 2840 metriä ja punaiselta 2481 metriä, joten mitan puolesta Ähtärin kenttä ei näännytä pelaajaa. Tästä huolimatta edistyneempikin harrastaja saa edetä Moksunniemen väylillä kieli keskellä suuta. Hcp:llä 15,0 pelaava saa klubitiiltä kenttää kiertäessään pelitasoituksen 17.

Seuran

Seuran 1051 jäsenen ansiosta Moksunniemessä riittää runsaasti aktiivisia kentän käyttäjiä. Kuva: Ähtärin Golf

Vuonna 1989 perustetun seuran kentällä on parhaillaan meneillään laajennusprojekti. Sen on tarkoitus huipentua vuonna 2013, jolloin Moksunniemessä pelattaneen 18-reikäistä kenttää.

”Kolme väylää on jo valmiina uudella ysillä ja vielä kolme tehdään tänä vuonna. Ensi vuodelle jää siten viimeiset kolme, tarkoitus olisi avata kenttä täysimittaisena kaudella 2013”, Ähtärin Golfin sihteeri Marjo Silvonen sanoo.

Laajennukseen liittyy osakeanti, joka on parhaillaan käynnissä.

”Tänä vuonna niin seura kun yhtiö panostaa kaiken voimavaransa kenttähankkeeseen, joten muu toiminta ehkä tästä hieman kärsii. Mutta mikä tärkeintä, kenttä on tällä hetkellä todella hyvässä kunnossa, ja vaikka laajennusta tehdään, niin vanhaakin ysiä ehostetaan samalla.”

Puitteet isoille kilpailuille

Kenttäyhtiö on mukana myös mukana koko Moksun alueen toimintaa selvittävässä Master Plan -hankkeessa. Sen johdosta seudulle on valmistumassa mm. lomaosakkeita sekä kaikille avoin par-3-harjoituskenttä.

”Yhteistyö Hotelli Mesikämmenen kanssa on nyt lähtenyt hyvään käyntiin, ja laajennuksen valmistuttua pystymme entistä paremmin tarjoamaan suuriakin kisoja pidettäväksi”, Silvonen täydentää. Kauden toistaiseksi mieleenpainuvin tapahtuma koettiin Moksunniemessä juhannuksena, kun alavutelainen Johannes Mäkelä aloitti aatonaattona klo 12 vuorokauden mittaisen peliurakkansa. Mäkelä ehti kiertää yhdeksän reikäisen kentän 14 kertaa ja kaksi väylää päälle.

Johannes

Johannes Mäkelä käveli juhannustempauksessaan n. 84 000 askelta. Kuva: Ähtärin Golf

”Tempaukseen toivat oman lisänsä illan ja yön sateet, näkyvyyskin oli ajoittain pilvisen sään vuoksi huono. Johanneksen kanssa pelasi lähes joka kierroksella yksi tai useampi paikallinen.”

Kun lomamatkailijan pelikierros Moksunniemessä on takana, ehtivät päivälläkin startanneet tutustumaan vielä Ähtärin eläinpuistoon. 6.8. saakka porttinsa klo 10-18 välillä avoinna pitävän eläinpuiston asukkeihin kuuluu 26 eri eläinlajia lumileopardista karhuun. Ympäri vuoden aukiolevassa eläinpuistossa voi viipyä myös lipunmyynnin päättymisen jälkeen.

Majoitusta pidempään Ähtärissä viipyville golfin ja eläinten ystäville tarjoavat mm. Hotelli Mesikämmen, Hankaniemen Tila, Honkiniemen kurssikeskus sekä Eläinpuiston leirintäalue ja mökkikylä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje