5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Eckerö Golfin toiminta jatkuu ensi kesänä

Kuvassa olevan Ålands Golfklubbenin lisäksi Ahvenanmaalla pelataan ensi kesänä myös Eckerössä. Kuva: arkistokuva

Ahvenanmaalainen golf koki kovan takaiskun vajaat pari vuotta sitten, kun Eckerö Golfin silloinen omistaja menehtyi ja sen seurauksena kentän toiminta lopulta hiipui.

Vaikka Eckerö Golf ei monelta osin vastannut Ahvenanmaan toisen golfklubin Ålands Golfklubbenin standardeja, oli se erittäin tervetullut lisä lomasaaren golftarjontaan.

Eckerö Golf pyöri pitkälti ruotsalaisturistien varassa, mutta jonkin verran harrastus nosti päätään myös saaren länsiosien paikallisten ihmisten parissa. Eckerö Golfin maat hankkineen ja yritystoiminnasta vastaavan ahvenanmaalaisen Tomas Sundbergin mukaan toimintaa tullaan pyörittämään jatkossa samantyyppisellä strategialla.

”Paikalliset ihmiset ovat olleet hyvin iloisia siitä, että kentän toiminta saa jatkoa. Moni on lopettanut harrastuksen, kun lähikenttä ei enää käytössä, mutta he toivottavasti palaavat nyt taas golfin pariin. Valtaosin asiakkaat tulevat kuitenkin olemaan ruotsalaisia ja suomalaisia turisteja”, Sundberg sanoo.

Kenttä avasi jo täksi syksyksi etuysin, mutta täysimittaisena se otetaan käyttöön ensi toukokuussa. Sundbergin apuna on häärinyt Ålands Golfklubbenin kenttämestari Johan Englund, joka tulee myös tulevaisuudessa auttamaan kentänhoidollisissa asioissa.

Golf on Sundbergille kokonaan uusi tuttavuus niin lajina kuin elinkeinonakin. Greencard on sentään pian taskussa ja kokemusta yritystoiminnasta on niin paljon, että hän uskalsi heittäytyä mukaan golfbisnekseen.

”Toimin pitkään elektroniikka-asentajana laivoilla ja sen jälkeen rakennus- ja kiinteistöalalla. Kyllästyin katselemaan, kun golfkenttä hiljalleen kasvoi umpeen, ja aloin tehdä kannattavuuslaskelmia sen henkiin herättämiseksi. Ostin maan pois ja toimintaa aletaan jatkossa pyörittää uuden yhtiön alla”, hän kertoo.

Sundberg arvioi Ålands Radion kesäkuisessa haastattelussa, että kenttä tulee työllistämään ensi kaudella 5–6 henkilöä. Tänä kesänä töissä on ollut 2–3 henkilöä.

Kentälle rakennetaan uusi klubirakennus ja väyläjärjestystä muutetaan niin, että sekä etu- että takaysi päättyvät klubille. Kentällä on myös uusi range. Vanha par 3 -kenttä ei jatkossa ole toiminnassa.

Eckerö Golfin kenttä otettiin käyttöön vuonna 1999. Sen suunnittelusta ovat vastanneet Bengt Lorichs ja Rune Löfgren. Profiililtaan melko tasainen ja puistomainen kenttä pitää sisällään muutaman erinomaisen väylän, ja kokonaisuutena sitä voi kuvailla luonteensa mukaisesti mukavan leppoisaksi lomakentäksi.

Aikaisemmin suurimpia puutteita oli kunnollisen klubirakennuksen ja asianmukaisten oheistilojen puute sekä kunnossapidon aste. Ainakin kiinteistöjen osalta luvassa on kohennusta, ja mikäli laatutasoa saadaan hiljalleen hinattua korkeammaksi, on kentällä kaikki mahdollisuudet kehittyä kiinnostavaksi vaihtoehdoksi Ålands Golfklubbenin rinnalle. Ahvenanmaan golfturismin kannalta Eckerön toinen tuleminen on joka tapauksessa tervetullut piristysruiske.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje